A czy jakieś aparaty mają moduły GPS lub synchronizację online z GPSem komórki (przez Bloototh, NFC) i zapisują lokalizację od razu w pliku EXIF?
Zaczynam rozglądać się za nowym aparatem... ...zainteresowały mnie aparaty bezlusterkowe z wymienną optyką.
Jak lecisz na Auto, to RAW Ci nie potrzebny. Taką mają filozofię. Według mnie, zrozumiałą.
Cytat: maper w 6 Cze 2020, 22:11Co do przewożenia aparatu, to kompakt jechał ze mną prawie cały czas przewieszony na pasku przez ramię. Chyba przez to go zajechałem, bo często cały dzień był wystawiony na kurz.Też tak często wożę aparat i chyba nigdy mi się przez to nie zepsuł. Od 10 lat używam różnych wariantów olympus pen i jednego zepsułem uderzeniem o beton, a drugiego chyba wstrząsami od wożenia w torbie na kierownicy. Jakiś czas temu kupiłem też pokrowiec jak poniżej, wydaje mi się, że mocno wydłuża życie aparatu. Fajny jest, bo nie zajmuje dużo więcej miejsca niż sam aparat, a ochroni go jak się wala luzem w sakwie czy po namiocie.
Co do przewożenia aparatu, to kompakt jechał ze mną prawie cały czas przewieszony na pasku przez ramię. Chyba przez to go zajechałem, bo często cały dzień był wystawiony na kurz.
Obejrzałem fotki przykładowe i chciałbym to dostać na trochę w swoje ręce - https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/vivo-x51-5g-recenzja-test-opinia.html