CMOS jest lepszą matrycą. Olympus to taki zamknięty system i ja bym się w niego nie pakował. Mimo iż jest to lustrzanka.
Mógłby ktoś doradzić jaki najlepiej wybrać, oraz jaki/jakie obiektywy trzeba by mieć na wyprawach? Jedynym wymogiem jest chyba tylko kręcenie filmów... choć tego tez nie jestem pewien...
Na prawdę lustrzanki są takie delikatne i tak trzeba o nie dbać?
Co do szczelności to już 40D jest w jakimś stopniu szczelne, a 5D markII oraz 1ds całkowicie, ale....
A wracając do tematu, jak myślicie, taki Canon SX1 IS w zupełności wystarczy by dokumentować wyprawy oraz robić jakieś w miare dobre fotki?Czy z tymi rozmiarami/wagą lepiej sie juz pchać w lustrzanki?
Z lustrzanek myślałem nad następującymi: D50, D40, D60, D70, 400D, 20D, 30D .... ewentualnie jak już bym chciał wydać więcej to: 450D, D80. Który wy byście polecili?
Dalej... myślę ze lustrzanki nie chciałbym, po pierwsze ze względu na wagę/rozmiar, które są straszne
obiektywy: 15-30, 18-200, 18-135, 50, 150-300, szykuje się makro 135
Cytat: "Dynuel"Z lustrzanek myślałem nad następującymi: D50, D40, D60, D70, 400D, 20D, 30D .... ewentualnie jak już bym chciał wydać więcej to: 450D, D80. Który wy byście polecili?CytujDalej... myślę ze lustrzanki nie chciałbym, po pierwsze ze względu na wagę/rozmiar, które są straszne