Btw obiecała mi pożyczyć rower, żebym przywiozła z placu 20 kg ziemniaków i sprawdziła jak mi się jeździ.
http://www.ergotec.de/en/01_haltung.php#slide-1
Da się w ogóle jechać w tak wyprostowanej pozycji?
Jak dla mnie to ta animacja to jakiś żart.. Da się w ogóle jechać w tak wyprostowanej pozycji?
I teraz to co budzi moje największe wątpliwości, piszecie o zabiegach, które mają przybliżyć kierownicę do siodełka, a co z wysokością? Przecież jeżeli nadal kierownica będzie prawie na wysokości siodełka, to będzie mnie to zmuszało do pochylenia się.
Cytat: Glizdawka w 1 Maj 2014, 09:16I teraz to co budzi moje największe wątpliwości, piszecie o zabiegach, które mają przybliżyć kierownicę do siodełka, a co z wysokością? Przecież jeżeli nadal kierownica będzie prawie na wysokości siodełka, to będzie mnie to zmuszało do pochylenia się. Nie sądzisz, że jeśli kierownica zostanie przesunięta bliżej siodełka (przy tej samej wysokości) to Twoja pozycja automatycznie się wyprostuje?
Mam wątpliwości. Ostatnio trochę jeździłam i:- siodełko mam przesunięte maksymalnie do przodu, może nie widać tego na zdjęciach, bo siodełko jest na offsecie (cokolwiek to znaczy);
- mostek jest długi, ale postawiony prawie pionowo - czy zmienienie go na krótszy faktycznie przybliży kierownicę? (tego nie wiem);