Autor Wątek: Wymarzony rower Glizdawki  (Przeczytany 3390 razy)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Wymarzony rower Glizdawki
« 1 Maj 2014, 19:35 »
Na wysokości kolan to byś musiała się schylać, ale jeśli założysz kierownicę podobną do tej z linku qubaba to ona będzie raczej dość wysoko. Piotr Strzeżysz ma coś takiego w jednym rowerze i zobacz, jak to jest wysoko:

Zależy, czy chcesz teraz wydać mniej i zaryzykować zmianę kierownicy, czy wydać więcej i zmienić ramę.

Offline Kobieta Glizdawka

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 13.07.2011
« 1 Maj 2014, 20:44 »
Bardzo wam wszystkim dziękuje za rady. Chyba kupię tę kierownicę, zdecydowanie ten pomysł do mnie przemawia. Niemniej jednak wilcze_stado prośba o zabranie na zlot sztycy i mostka. Chętnie przymierzę, czy mi to pasuję, zanim wydam kasę.

Offline Mężczyzna Popiel

• Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 4 Maj 2014, 01:09 »
Pierwsza modyfikacja.
Wymiana kierownicy, nowe gripy nabijane pod ciśnieniem (aż mnie łapy bolą :)) oraz nowy stary dzwonek.
Jutro testy plenerowe.
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 4 Maj 2014, 13:22 »
Chwyty trzeba przekręcić. Najszersza część chwytu powinna być skierowana w kierunku nadgarstka (do tyłu roweru)a nie palców (do przodu a tym bardziej w dół).

Offline Kobieta Glizdawka

• Na forum od: 13.07.2011
« 4 Maj 2014, 14:42 »
He, he. Już nas sąsiadka wyśmiała z tego powodu ;D. Popiel na usprawiedliwienie mówi, żeby zobaczyć jaka godzina jest na liczniku  ;).

A tak po za tym qbqb wielkie dzięki! To jest to, jestem po pierwszym teście i różnica jest oooogromna, czuję jeszcze jakiś lekki dyskomfort (może to te gripy  :icon_twisted:), no i trzeba kosmetyczne poprawki zrobić, ale po za tym po raz pierwszy siedzę na tym rowerze wyprostowana. Popiel zaraz wrzuci zdjęcia.

Offline Mężczyzna qbab

« 4 Maj 2014, 16:17 »
No to fajnie, że pomogło, aczkolwiek trzeba mieć świadomość, że to tylko półśrodek - rama jest za duża.
A czy kupiliście tą wąska wersję kierownicy? Na zdjęciu wydaje się dosyć szeroka i wspomniany dyskomfort może wynikać właśnie z tego.
Tak czy inaczej od razu widać, że chwyty są bliżej ciała a i układ dłoni bardziej wzdłuż roweru potęguje uczucie komfortu (cierpi na tym precyzja prowadzenia, ale w normalnej jeździe to raczej nie jest problem).

Offline Mężczyzna Popiel

• Na forum od: 01.06.2011
    • Amatorska Grupa Rowerowa Dzięcioły
« 4 Maj 2014, 19:07 »
Zadowolona użytkowniczka roweru. :)
Pierwszy etap modernizacji zakończony.
Gripy poprawione :P
Mieć rower i nie mieć roweru to już dwa rowery.
Alien... trzeci pasażer na foteliku.

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 4 Maj 2014, 20:40 »
W końcu zdjęcie z boku! ;) Jak na moje oko teraz widać, że rama nie jest za duża. Ja bym jeszcze zmieniła mostek na nieregulowany, krótki, a siodełka bym do przodu nie przesuwała.

Offline Mężczyzna qbab

« 4 Maj 2014, 21:06 »
Widać, że jest dużo lepiej.
A ja bym jeszcze zasugerował obniżyć nieco siodełko (1-2cm). Też kiedyś się sugerowałem wyprostowaną nogą w dolnym położeniu ale nie ma co przesadzać, delikatne obniżenie mi pomogło (w moim przypadku chodziło o komfort siedzenia)
Pozdrawiam.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum