Autor Wątek: Rajd Nauczycieli Bibliotekarzy Chorzowskich Szkół  (Przeczytany 4678 razy)

Offline Kobieta Aleksandra

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 24.06.2012
Proszę o radę!
  W czerwcu organizujemy rajd jak wyżej, trasa krótka, na końcu ognisko. Planujemy jeszcze powiążać rajd z ksiażką i chcemy też pozyskać koszulki od sponsorów. Prosze o jakieś pomysły albo wskazówki.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Tzn mamy za Ciebie wyznaczyć trasę i znaleźć sponsorów...? Bo pomysł widzę już masz... ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Juz mam prawie wszystko obmyślone, trasa krótka bo zespól nie bardzo aktywny rowerowo, policja z eskorta zalatwiona, sponsorzy moze się znajda (wydawnictwo, Szkoła Tańca, Urzad Miasta), byc może bedzie pasjonat podrozy rowerowych z Katowic, bedziemy prowadzic akcję bookcrossingową i do tego jeszcze będzie punkt serwisowy i grill. Moze jeszcze ktos ma jakis pomysł?

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
policja z eskorta zalatwiona

Ilu w Chorzowie jest tych nauczycieli-bibliotekarzy, którzy pojadą w waszym rajdzie, że aż policję trzeba angażować? Mam nadzieję, że to nie z powodu jakiegoś ewentualnego palenia nieodpowiednich książek na stosie/grillu ;)

A tak trochę poważniej, to jeżeli zwiększcie w ten sposób poziom czytelnictwa w Chorzowie, to trzymam kciuki. :)
« Ostatnia zmiana: 9 Kwi 2014, 16:41 laxigen »

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Aleksandro, chyba atrakcji jest już i tak sporo.:)
Właściwie to nie bardzo kojarzę, jakich porad oczekujesz - w sumie nawet nie wiadomo gdzie ten rajd (okolice Chorzowa jak rozumiem?) Jeżeli chcecie powiazać rajd z książką (z książką w ogóle, tak) to najprościej odwiedzić po drodze dom pisarza/poety/jakieś znane miejsce powiazane np z jakims wydarzeniem literackim itp.)
Możesz tez wymysleć jakieś literackie zagadki i powiazać je z miejscami gdzie będzie rajd przejeżdzał,

Np. (przepraszam że takie dosadne, ale to serio nie ironia, tak mi na szybko przysżło do głowy;) - rajd staje koło kupki gnoju i niech zgadują jakiez to powiązanie literackie;)
(powieść Gnój, autor Wojciech Kuczok zresztą rodzony w Chorzowie;)

Tudzież zadania literackie "proszę w ciągu 10 minut przynieść dzięcielinę pałę tę z Mickiewicza;). W czerwcu powinna juz kwitnąć;)

« Ostatnia zmiana: 9 Kwi 2014, 16:10 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Ma_rysia

• eko groszek
  • Miasto: Golina
  • Na forum od: 05.04.2009
A ja myślę, że jest to pod-świadome zaproszenie  forumowiczów do udziału w rajdzie ;)

Wilcze_stado brał udział w podobnej, ogólnopolskiej imprezie: http://blog.odjazdowybibliotekarz.pl/category/miejscowosci/jarocin/
« Ostatnia zmiana: 9 Kwi 2014, 17:30 Ma_rysia »

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Moim skromnym, a nawet bardzo skromnym zdaniem tych atrakcji jest bardzo dużo, kto wie nawet czy nie za dużo, bo czy przy tak naładowanym programie znajdzie się czas na jeżdżenie rowerem? :)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Można też jadąc skandować jakiegoś klasyka, Mickiewicz byłby chyba niezły (z pominięciem spowiedzi Soplicy, bo jazda mogłaby się trochę rwać). Samo czytanie jako czynność absorbująca wzrok niespecjalnie idzie w parze z rowerem...
Martwa może sobie deklarować pełną powagę, a i tak musiałam sobie zrobić przerwe w pracy po przecztaniu jej pomysłów :D

Aleksandro, pomysł nietuzinkowy, trzymam kciuki tylko ... po co wam policja i sponsorzy?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

• Użytkownik forum
Martwa może sobie deklarować pełną powagę, a i tak musiałam sobie zrobić przerwe w pracy po przecztaniu jej pomysłów

Ale ja SERIO, po prostu chodziło o przykłady, a takie mi się nasuneły jakie się nasuneły. Przecież można mądrzejsze wymyślić...

Pomysłów może być mnóstwo,  nagrodę np za przebranie się na rajd za postać literacką, a jesczez lepiej np za TYTUŁ książki;)
No, np prosze się przebrac za tytuł "Gra o tron";)
Byłam kiedyś na takiej imprezie gdzie trzeba było się przebrać za tytuł filmu i koleś przebrał się za Lot nad kukułczym gniazdem.  Naprawdę pomysłowo:D Ludzie naprawdę maja inwencję, musza tylko chcieć i byleby nie katowac ich sztampą. Żeby była zabawa;)

Lubię Was za te wszystkie porady, na pewno zastosuję. Dzięki

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
A na wieczór ognisko z książek..;)

rdklstr

• Gość
A na wieczór ognisko z książek..;)

Sam byś prędzej został spalony;)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Kiedyś robiłam córce przebranie Pippi Langstrumpf na dzień książki w szkole, to jest fajny pomysł.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

• Użytkownik forum
ja bym się przebrała za Naszą Szkapę.:) Albo za Ogniem i mieczem.:D

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Z kilku rowerów to by Lokomotywa była :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: