Autor Wątek: Zdrowe / kaloryczne / smaczne batoniki wyprawowe - przepis  (Przeczytany 5667 razy)

Offline Kobieta eranis

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 30.01.2013
latoś dzięki za oświecenie, domyslalam się że tak jest ale nie byłam pewna:)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
latoś dzięki za oświecenie, domyslalam się że tak jest ale nie byłam pewna:)

Od lnu/siemienia kibić staje się wiotka.

Jakże -kurde- śliczny ogród! (zawsze przebiega mi przez myśl, kiedy czytam Twe posty).
Jeśli Twego wyrobu, przybrałaś zbyt skromną pozę.

Zeżarliśmy całą partię. Małe prince polo już nawet nie wąxam.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
Dzisiaj zrobiłam pyszne są... Zamiast lnu dałam siemie lniane bo nie było lnu w moim powiatowym Tesco. Dzięki za przepis:)

Takie składniki jak siemie są do nabycia na lokalnym targu. Zmielone taż powinno być, bo do paszy jest to dodatek. Takie sklepowe ma mniej zanieczyszczeń.
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Takie składniki jak siemie są do nabycia na lokalnym targu. Zmielone taż powinno być, bo do paszy jest to dodatek. Takie sklepowe ma mniej zanieczyszczeń.

Zmielonego (rzeczywiście) lepiej nie brać - zawiera znacznie więcej zanieczyszczeń (po zmieleniu nie widać co tam jeszcze było).
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna tytan

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 26.01.2013
    • naszprychowani | blog
Okej, i my zrobiliśmy. Z grubsza zachowane zostały te proporcje, dodatkowo zrobiliśmy trzy smaki: część jest ze skórkami od pomarańczy, część z kandyzowanym mango, a część z żurawiną.

No i muszę przyznać. Baardzo smaczne :)

A to efekt:

Offline Kobieta eranis

Jakże -kurde- śliczny ogród! (zawsze przebiega mi przez myśl, kiedy czytam Twe posty).
Jeśli Twego wyrobu, przybrałaś zbyt skromną pozę.

Niestety, to nie moja robota, ja tylko podziwiam i gości zapraszam żeby patrzyli:)

Zmielonego (rzeczywiście) lepiej nie brać - zawiera znacznie więcej zanieczyszczeń (po zmieleniu nie widać co tam jeszcze było).
Muszę sprawdzić w środę na dniu dyszla czy u nas jest.
Okej, i my zrobiliśmy. Z grubsza zachowane zostały te proporcje, dodatkowo zrobiliśmy trzy smaki: część jest ze skórkami od pomarańczy, część z kandyzowanym mango, a część z żurawiną.

No i muszę przyznać. Baardzo smaczne :)
Fajne te dodatki... Kandyzowane mango... Rozmarzyłam się! Mi wyszyły identyczne jak na Twoim zdjęciu:)

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
Czytam ten wątek i ślinka mi leci. Może się skuszę i sam zrobię taki przysmak.
W mojej wersji będzie dodatek wiórek kokosowych (uwielbiam ciasta z kokosem)

Ciekawym, czy zostało wam coś jeszcze na wyprawki z tych Waszych prób, czy wszystko poszło na testowanie wyrobu.

Offline Kobieta eranis

Czytam ten wątek i ślinka mi leci. Może się skuszę i sam zrobię taki przysmak.
W mojej wersji będzie dodatek wiórek kokosowych (uwielbiam ciasta z kokosem)

Ciekawym, czy zostało wam coś jeszcze na wyprawki z tych Waszych prób, czy wszystko poszło na testowanie wyrobu.
Ja wypróbuję jeszcze wersję z orzeszkami ziemnymi następnym razem:) Ale kokos też mniam.
Ja upiekłam gdzieś tak 3/4 masy i tak wyszły mi dwie blachy (32 duże sztuki), a trochę zostało w garnku na następne pieczenie z tym, że widzę jak ładnie znika z lodówki w postaci przekąski/bazy do owsianki/deseru, także nie wiem czy będę to jeszcze piekła:)

Offline Mężczyzna marian65

• Miasto: Gronowo Górne
  • Na forum od: 23.11.2012
Przepis jest super!
Ciastka są smaczne i sycące, zabieram je teraz na każdą dłuższą trasę.  :)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Cieszę się ;D Smacznego!

Offline Mężczyzna pawelpodroznik

• Miasto: Gajówka, Pogórze Izerskie
  • Na forum od: 18.04.2014
    • http://www.MagiczneIzery.pl
Zrobiłem batoniki i zabieramy je do Szwajcarii :) Faktycznie są bardzo smaczne i pożywne. Zmieniłem trochę składniki i zamiast pestek dyni dodałem pokruszone orzechy nerkowca oraz orzechy włoskie. Miałem też zamiast wiórków kokosowych płatki kokosowe oraz żurawinę. Mleka skondensowanego połowę dałem słodzonego a połowę niesłodzonego i wyszło świetne. Nie za słodkie, w sam raz!

Dzięki za przepis.
--
Rower to moja wielka pasja :) Wszystkich pasjonatów zapraszam na piękne Pogórze Izerskie. Są tu świetne trasy na każdy rodzaj roweru. Dla rowerzystów zawsze znajdę miejsce na namiot i podpowiem moje ulubione szlaki :)

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Przepraszam za głupie pytanie, ale jakoś nie dysponuję piekarnikiem. Czy da się to zrobić bez niego?
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Można to jeść właściwie bez pieczenia, ale nie utrzyma się zbyt długo poza lodówką. Daję 2-3 dni.

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Może na patelni podpiec?

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
A znajomi nie mają?;)

Tagi:

Organizujemy