latoś dzięki za oświecenie, domyslalam się że tak jest ale nie byłam pewna:)
Dzisiaj zrobiłam pyszne są... Zamiast lnu dałam siemie lniane bo nie było lnu w moim powiatowym Tesco. Dzięki za przepis:)
Takie składniki jak siemie są do nabycia na lokalnym targu. Zmielone taż powinno być, bo do paszy jest to dodatek. Takie sklepowe ma mniej zanieczyszczeń.
Cytat: eranis w 25 Kwi 2014, 20:46Jakże -kurde- śliczny ogród! (zawsze przebiega mi przez myśl, kiedy czytam Twe posty).Jeśli Twego wyrobu, przybrałaś zbyt skromną pozę.Niestety, to nie moja robota, ja tylko podziwiam i gości zapraszam żeby patrzyli:)Cytat: hansglopke w 26 Kwi 2014, 17:00Takie składniki jak siemie są do nabycia na lokalnym targu. Zmielone taż powinno być, bo do paszy jest to dodatek. Takie sklepowe ma mniej zanieczyszczeń.Zmielonego (rzeczywiście) lepiej nie brać - zawiera znacznie więcej zanieczyszczeń (po zmieleniu nie widać co tam jeszcze było).
Jakże -kurde- śliczny ogród! (zawsze przebiega mi przez myśl, kiedy czytam Twe posty).Jeśli Twego wyrobu, przybrałaś zbyt skromną pozę.
Okej, i my zrobiliśmy. Z grubsza zachowane zostały te proporcje, dodatkowo zrobiliśmy trzy smaki: część jest ze skórkami od pomarańczy, część z kandyzowanym mango, a część z żurawiną. No i muszę przyznać. Baardzo smaczne
Czytam ten wątek i ślinka mi leci. Może się skuszę i sam zrobię taki przysmak.W mojej wersji będzie dodatek wiórek kokosowych (uwielbiam ciasta z kokosem)Ciekawym, czy zostało wam coś jeszcze na wyprawki z tych Waszych prób, czy wszystko poszło na testowanie wyrobu.