Autor Wątek: Skandynawia 2014, druga połowa lipca  (Przeczytany 841 razy)

Offline CarpeDiemCzleniu

• Miasto:
  • Na forum od: 13.07.2013
Skandynawia 2014, druga połowa lipca
« 11 Kwi 2014, 21:52 »
Witam,

Witam,

zapraszam chętnych na wyprawę po Skandynawii. Szukam jedna, maksymalnie dwóch osób 
z poczuciem humoru;). Płeć nie ma znaczenia. Najważniejsza jest chęć przeżycia wspólnie ciekawej przygody w dobrym towarzystwie. Mam 32 lata i parę wypraw mniejszych w obrębie PL i większych w obrębie EU na koncie. . Poniżej najważniejsze informacje.

Rodzaj roweru: Touring
Start:około 20-go lipca
Noclegi na dziko, namioty, na gospodarza.
Jedzenie-kuchenka i pichcimy, tanio i energetycznie ;)
Czas:około 30-35 dni.
Dzienne dystanse: 80-100 km

Trasa: około 2400 km; możną ją zmodyfikować, jeśli będą jakieś ciekawe pomysły, Wyjazd z Wrocławia PKP do Świnoujścia, Promem do Kopenhagi przez Ystadt, zwiedzanie Kopenhagi, nocleg

Kopenhaga>>>promem do Szwecji>>>Getinge     
Getinge>>>>> Goteborg   
Goteborg>>>>>Stromstad             
Stromstad>>NORWEGIA>>Oslo                                                             
Oslo>>>> Gjovik
Gjovik>>> Lillehamer>>>>Kvam Kvam>>>>Romsdal       
Romsdal>>Droga Trolli>>>>Batnfjordsora       
Batnfjordsora>fiordy>>> Vinjefjorden 
Vinjefjorden>>>>>Trondheim      Trondheim>>>>Szwecja>>>>Ann                                                           Ann>>>>Ostersund                                                                              Ostersund>>>Soleftea                 
Soleftea>>>Ornskoldsvik-/ Zatoka Botnicka/                         
Ornskoldsvik>>>>Umea>>>> na promie do Finlandii>>Vaasa       Vaasa>>>>Parkano                                                                             Parkano>>>>Tampere>>>Hattula                                                           Hattula>>>>Helsinki                                                                                     

powrót promem z Helsinek do Gdyni.

Kontakt: topcustomers2011@gmail.com lub przez forum
« Ostatnia zmiana: 1 Cze 2014, 10:45 CarpeDiemCzleniu »

Offline CarpeDiemCzleniu

• Miasto:
Odp: Skandynawia 2014-touring lub enduro
« 27 Kwi 2014, 20:31 »
Trasa uległa zmianie.

Wylot z Gdańska do Helsinek  i dalej:

Helsinki-Hattula-Tampere-Parkano-Vaasa-Umea-Ornskoldsvik-Solleftea-Ostersund-Ann-Trondheim-Vinjefjorden-Batnfjordsora-Droga Troli-Fjaerland-Sognefjord-Rallarvegen-Gudvangen-Voss

Powrót także samolotem z Bergen lub Oslo do Gdańska

W sumie dystanse to: 2017 km(powrót z Bergen) i 2294km( powrót z Oslo), trasa sprawdzana na google maps, na pewno dojdą jakieś km-y ze względu na tunele

Czas:30-35 dni
« Ostatnia zmiana: 1 Cze 2014, 10:40 CarpeDiemCzleniu »

Offline CarpeDiemCzleniu

• Miasto:
Podbijam temat:)

Offline Mężczyzna aljelonek

• On The Road to Freedom...
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 24.07.2013
    • trekkingowo.pl
Witam!  :)
Czemu zmieniłeś transport z promu na samolot? Czytałem trochę o transporcie roweru samolotem i jest z tym trochę zachodu (pakowanie) oraz kosztuje to 40-70 euro dodatkowo za rower. Masz już obcykane wszystko? Jakimi liniami chcesz lecieć, opłaty, itd.?

Offline CarpeDiemCzleniu

• Miasto:
Witam

koszt oplaty za rower to 125 zł w Wizzair. Bilety z Gdanska do Oslo i potem z Helsinek do Gdanska w sumie wyniosly mnie 550 zł z wszystkimi opłatami, więc uważam, że bardzo dobrze. Zmieniłem opcję z promu na samolot, bo zmieniła się trasa i niektóre odcinki po prostu usunąłem. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum