Autor Wątek: Polska - Portugalia - przełom czerwca/lipca  (Przeczytany 10834 razy)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
jechaliśmy nową drogą.... ruch nie duży... trochę samochodów, może ze 20 kolarzy nas minęło.... nachylenia tak jak napisałeś dużego nie było.

Od samej Granady było najpierw 10km pod górę, tam w gaju oliwnym (tuż przed zjazdem na guejar sierra) spaliśmy i zaryzykowaliśmy zostawienie rzeczy w krzakach... jechaliśmy na lekko (tzn ja miałem sakwę z wodą, ubraniami, jedzeniem.... jakieś 10 kg w niej było na początku), od miejsca noclegu jeszcze 42,5 km pod górę.

Widoki świetne :) od połowy trasy widzieliśmy cały czas bardzo mozolnie przybliżający się szczyt....  :wink:

powyżej stawu na prawo jest (prawie nie-) widoczne guejar sierra  :wink:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Ale ekstra miejscówka! :D
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Remigiusz

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 14.06.2007
    • http://www.rowerowarodzinka.pl
Cytat: "Waxmund"
Od samej Granady było najpierw 10km pod górę, tam w gaju oliwnym (tuż przed zjazdem na guejar sierra) spaliśmy i zaryzykowaliśmy zostawienie rzeczy w krzakach... jechaliśmy na lekko (tzn ja miałem sakwę z wodą, ubraniami, jedzeniem.... jakieś 10 kg w niej było na początku), od miejsca noclegu jeszcze 42,5 km pod górę.

To prawie tak samo jak my  :D Z tym, że my nocowaliśmy na kempingu w Guejar Sierra i tam też zostawiliśmy bagaże. Na szczyt mieliśmy 41 km :)
Cytat: "Waxmund"
Widoki świetne  od połowy trasy widzieliśmy cały czas bardzo mozolnie przybliżający się szczyt....
Ten widok się pamięta :)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
to my na szczyt mieliśmy dalej... 42 km jeśli dobrze pamiętam  :wink:

Zapraszam na stronkę! Po długiej męce, wybraniu ok 200 zdjęć z ponad 8 ich gigabajtów, rozczytywaniu nabazgranej niesamowicie relacji, wreszcie skończyłem cały proces przedstawiania tego wszystkiego w elektronicznej formie [;

Na stronie jest relacja + galeria z wyjazdu Polska - Portugalia, w ciągu 2-3 tyg może skończę część Lizbona - Barcelona [;

Enjoy!

O wszelkich nieścisłościach, błędach, wirusach i subiektywnych opiniach proszę pisać, nie obrażę się  8)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
ponoć na mojej stronie już się wirus pojawił.... nie wiem co jest z tą republiką.... kończe z nimi :P  stronka uploaduje się już na nowy serwer [;

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Super galeria, dawno tak się nie uśmiałem oglądając zdjęcia z wyprawy;D. Podpisy do niektórych zdjęć są fenomenalne 8) .
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
Jeszcze nie zdążyłem, ale przy zdjęciach uśmiałem się bardzo ;)
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
"Polska - Portugalia - przełom" - zawsze jak widzę ten tytuł na liście wątków, to mam wrażenie, że chodzi o piłkę nożną :lol: ;)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
to dobrze że się podoba  8)  ciekawy jestem ile osób toto obejrzało :P

Miki, do piłki nożnej bardziej pasowałby tytuł 'cud nad wisłą' :P

www.waxmund.pl

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
eeee ? a to niby czemu ?   :P

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Waxmund! :D Wszystko pięknie, fajnie, galeria ciekawa i wesoła, ale TO zdjęcie rządzi! :D Świetne! :D Bezkonkurencyjne!
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna aard

• Moje wyprawy
Zgadzam się z Natalią. Dodatkowego smaczku dodaje mu kontrast pomiędzy statyką obrazu i tymi strzałkami we wszystkich kierunkach, co są nad zdjęciem :)

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
eh, ja tu sobie żyły wypruwam, łyde napinam, pół europy na rowerze, a Wy mi tu że najlepsze zdjęcie zrobione może ze 100-200km od polskiej granicy, ehhh :P

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum