Autor Wątek: Osłabienie pleców i brzucha, ćwiczonka  (Przeczytany 2489 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Nigdy nic mnie nie boli.

Zamiast głupich ćwiczeń pracuję na działce jako operator koparki ręcznej a latem również kosiarki ekologicznej.
Moim zdaniem najlepsza z porad ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

jendrzych

• Gość
"Janom bez ziemi" pozostają głupie ćwiczenia :(

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
No najlepiej.
A w ogóle to babo za widły i siano dla konia przerzucaj ;d

od czasu jak się regularnie gimnastykuję i to niewiele bo 10 minut, ewentualnie 15 minut na siłowni na świeżym powietrzu takiej, w parku, to moje samopoczucie ogólne oraz sprawność na rowerze jest lepsza. Właśnie to schylanie i wstawanie stało się lekkie. No Jelona, 40 brzuszków na początek...  :D

Problem jest taki, że nie zrobię nawet 10ciu... w dodatku robię śmieszne "uff"
U mnie to wygląda tak, że ciągnę tułów bardziej rękami za głową niż brzuchem, w skutek czego boli mnie kark.Próbowałam eliminować to ale nie szło.
Czyli ogólnie brzuszki są nie wskazane na zbyt słabe mięśnie?

Są takowe. Podstawa to mięśnie tułowia
http://www.bicycling.com/training-nutrition/training-fitness/your-best-cycling-body-ever
http://www.bicycling.com/training-nutrition/training-fitness/core-values

Ooo, dobre kompedium! Fajne są z piłką, ale nie mam piłki;d Na dniach będę sobie próbować

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
Czyli ogólnie brzuszki są nie wskazane na zbyt słabe mięśnie?

Nie.

Brzuszki są bardzo często źle wykonywane, co skutkuje przeciążaniem karku lub dolnych partii pleców. Przy brzuszkach nie należy zginać szyi ani przyciągać brody do klatki piersiowej, jak również dociągać klatki piersiowej do pionu - wystarczą spięcia na tyle mocne, żeby unieść tułów lekko nad ziemię - to w tym momencie mięśnie pracują najmocniej. Żeby nie ciągnąć szyi rekami trzymaj je równolegle wzdłuż ciała.

Popatrz np. tu:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum