Autor Wątek: Do Norwegii  (Przeczytany 7124 razy)

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
Odp: Do Norwegii
« 20 Cze 2012, 15:07 »
Porównując do przejechanej przez nas trasy - oprócz regionu Alesund (wyspy) i wyspy Runde Twoja trasa zawiera wszystko, co wg nas warto było przejechać.
Odnośnie drogi atlantyckiej - nam się ona podobała, nawet sobie rozbiliśmy namiot w pobliżu nad samym morzem. Bardzo nam się spodobało wybrzeże na wschód od drogi atlantyckiej - takie spokojne. Jeszcze odnośnie drogi atlantyckiej i jej mostów - jadąc na Runde - tam były jeszcze fajniejsze mosty :) Dużo większe.
Jadąc z Molde na południe - masz możliwość skrótu przez wyspę Bolsoya - tylko z Molde na Bolsoyę jest tunel pod fiordem - jest możliwość przejechania autobusem (prawdopodobnie podmiejskim - nie wiem jak kosztowo bo my rozpędem go pokonaliśmy - piekielne czeluści) a z Bolsoi na stały ląd dalej jest most. Zaoszczędzisz jazdę dokoła Fannefiordu - częściowo drogą E39. Za Strynem obowiązkowy wjazd w dolinę Olden - płaska prosta i nagle znajdujesz się u podstawy lodowca  :o

A tak poza tym to już Ci zazdroszczę  :D

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 20 Cze 2012, 15:11 »

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 20 Cze 2012, 19:09 »
Zaoszczędzisz jazdę dokoła Fannefiordu - częściowo drogą E39. Za Strynem obowiązkowy wjazd w dolinę Olden - płaska prosta i nagle znajdujesz się u podstawy lodowca  :o

A tak poza tym to już Ci zazdroszczę  :D
Tomzoo czy chodzi o lodowiec Nigardsbreen czy jakiś inny?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna tomzoo

• Miasto: Poznań / Niepruszewo
  • Na forum od: 19.08.2009
    • Moje zdjęcia
« 24 Cze 2012, 01:11 »
Nie - Briksdalsbreen - to jest od zachodniej strony masywu. Tutaj masz fotkę - geotagowana.

Jeżdżę szlakami, gdy mi z nimi po drodze...
Zdjęcia z moich wyjazdów i nie tylko    Trochę słowa pisanego

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum