Autor Wątek: Rumunia 17.05 - 1,06.2014  (Przeczytany 474 razy)

sarmata39

• Gość
Rumunia 17.05 - 1,06.2014
« 18 Kwi 2014, 17:01 »
Witam , szukam chętnych na wyprawę do Rumuni w terminie jak wyżej . Chciałem na długi weekend dostać urlop ale wszyscy nie mogą iść wtedy na urlop. Początek trasy zaczyna się w Przemyślu i prowadzi przez przejście piesze w Medyce dalej przez Ukrainę (około trzech dni ) do przejścia UA-RO w Słotwinie aż do celu którym jest jezioro Munielui koło Bicaz . Trasa będzie prowadziła po pięknych widokowo drogach ( kiedyś już byłem w Rumuni) Dystans dzienny - około 100 km . Spanie pod namiotem na dziko( planuję jeden dzień odpoczynku od roweru w jakimś urokliwym miejscu ) . Jedzenie we własnym zakresie (próba miejscowych specjałów jak np , ciorma . mińczki oraz palinka  :D) Jazda w deszczu raczej mnie nie kręci ale jak pada kapuśniaczek to jazda , a jak ściana wody to trzeba przeczekać . Podejście do jazdy : liczy się dla mnie jakość a nie ilość , więc bez spinki pełen relax . Trzeba pamiętać że to są góry i czasami nawet wysokie więc  trzeba mieć parę kilo w nogach aby podjąć się wyzwania . Płeć oraz wiek nie są dla mnie istotne . ważne jest freedom  :D

Offline Mężczyzna jurekx

• Miasto: polska
  • Na forum od: 27.04.2014
Odp: Rumunia 17.05 - 1,06.2014
« 27 Kwi 2014, 22:36 »
Witam  wyprawa godna uwagi interesuje mnie przyblizony  koszt (jakie sa tam ceny zywnosci)prosze o odpowiedz

sarmata39

• Gość
Odp: Rumunia 17.05 - 1,06.2014
« 28 Kwi 2014, 18:03 »
Na Ukrainie żywność jest droższa niż w Polsce ( widziałem tam nasze konserwy nawet trzy razy droższe niż w kraju) , mają tam dobre pieczywo , zwłaszcza czarny chleb którego cena jest podobna do naszego , tanie są papierosy i mocny alkohol , piwo w podobnej cenie do naszego.
W Rumuni byłem parę lat temu i ceny były podobne do naszych czyli przelicznik 1:1 .
Każdy ma indywidualne potrzeby w temacie jedzenia i picia więc w zasadzie tylko na to będą szły koszty , albowiem spanie w namiocie na dziko , może poza jednym dniem gzie planuję w połowie wyprawy zatrzymać się w schronisku , turbazie albo innym podobnym przybytku gdzie będzie czas na odpoczynek od roweru . Koszt takiego noclegu nie powinien przekraczać 30 zł .
Jak wiadomo lepiej mieć troszeczkę więcej pieniędzy na wypadek jakiś nieprzewidzianych kosztów .

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum