Autor Wątek: Witam wszystkich  (Przeczytany 700 razy)

Offline Kobieta Spiralshe

• Miasto: Northampton
  • Na forum od: 27.04.2014
Witam wszystkich
« 27 Kwi 2014, 14:11 »
Podglądam Was od dłuższego czasu i nadszedł czas przywitania i uczestnictwa Mam na imię Linda,  mieszkam obecnie w Northampton - wiec niestety daleko od większości z Was, ale nie jest to żaden problem do przeskoczenia i podróżowania ;-)
Na rowerze chyba od zawsze, z trasami jedniodniowymi,  teraz planuje już większy wypad, 3 tygodniowy z sakwami do Portugalii,  a w dalszej przyszłości kto wie,  marzeń do zrealizowania wiele :-)
Ostatnie ciekawsze podróże niekoniecznie dookoła zamieszkania, to tydzień na Sardynii w zeszłym roku (sama z plecakiem, potem z wynajętym rowerem)  wzdłuż wybrzeża na północ od Alghero,  potem na południe Bosa i trochę dookoła, wraz z zahaczeniem o góry :-)
Rowerów trochę w życiu się już miało,  zwłaszcza, że szczęście do kradzieży również wielkie,  obecnie w teren jeżdżę na cannondale sl4, a ostatnio złożyłam rower na codzień,  do pracy,  dookoła i wszędzie na singel speed - w terenie i małych wysokościach też się sprawdza.
Pozatym fotografia,  ogrodnictwo,  książki
Chyba dość spamu jak na przywitanie ;-)
Jeszcze raz witam wszystkich pozytywnie zakręconych :-)

Sent from my C2105 using Tapatalk

biker1990

• Gość
Odp: Witam wszystkich
« 27 Kwi 2014, 15:07 »
Witamy.Czuj się jak u Siebie :)

Offline Mężczyzna Madridista

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.04.2011
« 27 Kwi 2014, 15:39 »
Cześć! :)

Masz single speed-a ? Pochwal się w dziale "nasze rowery".
Zakochałem się w tych rowerach! Jak tylko wymienie cześci w moim wyprawowcu, to od razu zaczynam poszukiwania w internecie za częściami itd. :) Żeby złożyć fajnego single to trzeba mieć wyobraźnię, na szczęście mój plan jest prosty. Pierwszego single speed-a chcę mieć w całości w kolorze białym. :D

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 27 Kwi 2014, 16:09 »

Cześć.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

« 27 Kwi 2014, 18:22 »
Hannibal - no jak na razie mój ma daleko do wyglądu jaki bym chciała ;-) ale wszystko małymi krokami. Jak tylko go wyczyszcze to pewnie i wstawię,  chociaż już mogę powiedzieć że nie wygląda bajerandzko,  Ale jeździ się dobrze :-D

Biker1990 łatośłętka cześć i dziękuję,  pewnie będę ;-)

« 27 Kwi 2014, 18:25 »
Hannibal - no jak na razie mój ma daleko do wyglądu jaki bym chciała ;-) ale wszystko małymi krokami. Jak tylko go wyczyszcze to pewnie i wstawię,  chociaż już mogę powiedzieć że nie wygląda bajerandzko,  Ale jeździ się dobrze :-D

Biker1990 łatośłętka cześć i dziękuję,  pewnie będę ;-)

Zdradzisz chociaż jaki kolor? :)

« 27 Kwi 2014, 18:38 »

:$ rama Carrera vulcan niebiesko fioletowa bardziej,  a widelec czarny. Kinesis

« 27 Kwi 2014, 19:52 »

:$ rama Carrera vulcan niebiesko fioletowa bardziej,  a widelec czarny. Kinesis

To taki bardzo nietypowy ten single :D.
Rama MTB, hamulce tarczowe, grube oponki :P

« 27 Kwi 2014, 20:03 »
Bo to przejściowy,  singel tylko na parę miesięcy - ze względu ze nie potrzebuje zmian biegów mniej z  czyszczeniem i lżejszy przy tym ,potem zmiana kiedy  skomplentuje resztę na zwykły rower wypadowy,  większość z starego/ych rowerów stąd hamulce hydrauliczne ;-)
« Ostatnia zmiana: 16 Paź 2016, 17:20 Turysta »

« 27 Kwi 2014, 20:21 »
Podstawa jest i to najważniejsze! :)
Ja na swojego pierwszego singla będę musiał jeszcze długoooo czekać.. :(

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 27 Kwi 2014, 21:26 »
A tak całkiem poważnie - co jest takiego fajnego w singlach?
Oczywiście poza tym, że moda i +1 do lansu  ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 27 Kwi 2014, 21:34 »
Bezobsługowość. :-)

« 27 Kwi 2014, 21:37 »
A tak całkiem poważnie - co jest takiego fajnego w singlach?
Oczywiście poza tym, że moda i +1 do lansu  ;)

Co jest fajnego? Przede wszystkim wygląd, jak dla mnie niesamowity design.
Kiedy z niego nie korzystamy, jest świetną ozdobą na ścianie! :)
Jeżdżąc na takim rowerze trzeba bardzo umiejętnie korzystać z jednego tylko przełożenia.
To takie szachy w ruchu miejskim, co zrobić żeby wjechać pod taki "podjazd"?
Jak się zapomnimy i w odpowiednim momencie nie zaczniemy przyspieszać to w połowie podjazdu bedziemy zmuszeni zejść z roweru. Czyli taki rower zmusza nas do stałego obserwowania i planowania każdego odcinka drogi/miasta. Co jeszcze? Wymijanie aut w tempie wariackim, ale "bezpiecznym". Adrenalina, endorfiny, zabawa, wspomniany przez Ciebie lans :P, ludzie reagują na takie rowery jak na ferarri :)).

Offline Mężczyzna barz

• Miasto: Beskid Niski/Kraków
  • Na forum od: 12.06.2013
« 27 Kwi 2014, 23:30 »

(...)
ludzie reagują na takie rowery jak na ferarri :)).

każdy widzi w singlu co chcę, ja bardzo odmiennie od Ciebie: jeżdżę singlem bo odstrasza ludzi. jest antykradzieżowy, kto by chciał rower który nie ma nic na kierownicy (poza owijką :D), nie ma żadnych linek ani przerzutek. inna sprawa że jest kompletnie bezawaryjny i niezawodny, mam w nim hamulec na kontrę, nie bawię się w ostre koła które są przereklamowane, niewygodne i męczące. a zwykły wolnobieg i hamulec to już zabawa z klockami i linkami czego właśnie chcę uniknąć w mieszczuchu ;)

a poza tym uwielbiam na nim jeździć bo jest od najmniejszej części złożony przeze mnie i wszystko sam pod siebie dopasowałem :)

aha, i najfajniejszy jest koszt roweru: mając trochę części od starych rowerów włożyłem w niego ok 150 zł, z czego najwięcej pochłonęły opony i dętki :D

« 27 Kwi 2014, 23:51 »

(...)
ludzie reagują na takie rowery jak na ferarri :)).

każdy widzi w singlu co chcę, ja bardzo odmiennie od Ciebie: jeżdżę singlem bo odstrasza ludzi. jest antykradzieżowy, kto by chciał rower który nie ma nic na kierownicy (poza owijką :D), nie ma żadnych linek ani przerzutek. inna sprawa że jest kompletnie bezawaryjny i niezawodny, mam w nim hamulec na kontrę, nie bawię się w ostre koła które są przereklamowane, niewygodne i męczące. a zwykły wolnobieg i hamulec to już zabawa z klockami i linkami czego właśnie chcę uniknąć w mieszczuchu ;)

a poza tym uwielbiam na nim jeździć bo jest od najmniejszej części złożony przeze mnie i wszystko sam pod siebie dopasowałem :)

aha, i najfajniejszy jest koszt roweru: mając trochę części od starych rowerów włożyłem w niego ok 150 zł, z czego najwięcej pochłonęły opony i dętki :D
Masz rację! Single może zarówno przykuwać uwagę wszystkich jak i odstraszać. To już kwestia indywidualna, co chcemy osiągnąć składając taki rower. Typ designu jaki preferujesz też jest na mojej liście, bo jak już złożę tego wymarzonego singla to muszę mu jakiegoś kompana sprawić, co by się nie czuł samotny :D.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum