Autor Wątek: Witam wszystkich  (Przeczytany 701 razy)

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
Odp: Witam wszystkich
« 29 Kwi 2014, 21:43 »
każdy widzi w singlu co chcę, ja bardzo odmiennie od Ciebie: jeżdżę singlem bo odstrasza ludzi. jest antykradzieżowy, kto by chciał rower który nie ma nic na kierownicy (poza owijką :D), nie ma żadnych linek ani przerzutek. inna sprawa że jest kompletnie bezawaryjny i niezawodny, mam w nim hamulec na kontrę, nie bawię się w ostre koła które są przereklamowane, niewygodne i męczące. a zwykły wolnobieg i hamulec to już zabawa z klockami i linkami czego właśnie chcę uniknąć w mieszczuchu ;)

a poza tym uwielbiam na nim jeździć bo jest od najmniejszej części złożony przeze mnie i wszystko sam pod siebie dopasowałem :)

aha, i najfajniejszy jest koszt roweru: mając trochę części od starych rowerów włożyłem w niego ok 150 zł, z czego najwięcej pochłonęły opony i dętki :D

Jak sobie pomyślę, że droga z mojej pracy to niezbyt strome, ale jednak długie podjazdy (rano na szczęście z górki) to nie wiem czy bym był zadowolony z single speeda. choć kto wie może dobrałbym takie przełożenie, które by mnie rajcowało ;) A jeśli nie to widziałbym parę biegów w pieście i tarczówki mechaniczne, takie szosowe. Może to nie jest rower który można zostawić na parę godzin przy drzewie, ale miał być ładny :P

No tak, ja miałbym trzy linki...

Offline Kobieta Spiralshe

• Miasto: Northampton
  • Na forum od: 27.04.2014
Odp: Witam wszystkich
« 29 Kwi 2014, 22:18 »
Mój nie jest ładny, ani nawet spójny z wyglądu, ale za to jak już powiedziano wcześniej jest bezproblemowy (jak narazie), nie boję się zostawić go na mieście czy przed pracą przez dłuższy czas, i kto by chciał ukraść rower co "części w nim brakuje"?  ;) no i stanowi pewien sposób sprawdzenia się, płaskich dróg nawet do pracy nie mam, co sprawia jakąś frajdę, zwłaszcza  z wyprzedzaniem kogoś na ów podjeżdzie co ma wszystkie przerzutki  ;D
lżejszy - zwłaszcza teraz po zmianie korby, no i szybkie czyszczenie z błota- co nie wcześniej przerażało, jak patrzyłam na te wszystkie linki, przerzutki zasyfione  :o
A dorzucenie przerzutek jak będzie potrzeba, nie stanowi problemu ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum