Autor Wątek: Krótkie spodenki z wkładką  (Przeczytany 9439 razy)

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 01.05.2014
Odp: Krótkie spodenki z wkładką
« 7 Maj 2014, 12:22 »
Ja polecam krótkie spodenki bez wkładki od firmy Nessi - odzież sportowa :).
W zeszłym roku przejechałem w nich właściwie jakieś 70% wyprawy do Portugalii, gdy musiałem je wyprać i czekać aż wyschną, nie mogłem się doczekać aż ściągnę z dupy swojego pampersa z lidla! Jak dla mnie pampers to tylko gąbka, która świetnie  magazynuje pot, a to wiąże się z niewygodą i obcieraniem zadka :D. Ja jestem w sumie bardzo rzadkim przypadkiem nadmiernej potliwości, wystarczy 5-10km i już wodospad od pasa w górę, dlatego spodenki bez żadnej warstwy pod nimi to dla mnie idealne rozwiązanie :D

Ze mnie też się nieźle leje :) ale nie wyobrażam sobie jazdy w samych spodenkach opinających tyłek, i nic na nich   :lol: Wiec tak czy siak na jedną parę obcisłych idą spodenki normalne, luźne :) to mi zapewnia komfort psychiczny  :)

Offline Mężczyzna Madridista

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 27.04.2011
« 7 Maj 2014, 12:39 »
Doskonale Cię rozumiem :), ja już wygrałem z psychą i jeżdżę w jednej warstwie :d

Offline Mężczyzna memorek

• Na forum od: 12.05.2007
« 7 Maj 2014, 14:18 »
Jak dla mnie pampers to tylko gąbka, która świetnie  magazynuje pot, a to wiąże się z niewygodą i obcieraniem zadka
Nie zgodzę się. Pampers ma odprowadzać, a nie gromadzić pot. Jak dla mnie, dobra wkładka nie "wiąże się z niewygodą i obcieraniem zadka", bo im zapobiega. Co innego tanie gąbki, które wchłoną wilgoć, przesuną się i robią więcej szkód niż pożytku.

Marek

« 7 Maj 2014, 15:11 »
memorek Weź pampersa pod kran i puść wodę, potem załóż pampersa, weź rower i pojeździj na nim przez godzinkę, potem wróć i napisz czy pampers Ci wyschnął czy nadal jest mokry. Po co tak piszę? Żeby Ci wytłumaczyć, że tak bardzo się pocimy, że pampers cały czas zbiera wodę i nie ma szans żeby wyschnął podczas jazdy, a jazda na mokrej gąbce to dramat. Spodnie z cienkiego materiału typu termoaktywnego są idealne :)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Maj 2014, 15:33 »
a jazda na mokrej gąbce to dramat.

napisz to do Międzynarodowej Federacji Kolarskiej, niech trochę ulżą w cierpieniu kolarzy i zabronią jazdy z pampersem  :lol: :lol:

Twoja sprawa w czym jeździsz, w czym jest ci wygodnie, w czym się czujesz komfortowo. Tylko nie wciskaj tutaj kitu ludziom, którzy łącznie przejechali pewnie setki tysięcy kilometrów ze spodenkami z pieluchą i z jakiegoś powodu je nadal zakładają.

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 7 Maj 2014, 16:07 »
memorek Weź pampersa pod kran i puść wodę, potem załóż pampersa, weź rower i pojeździj na nim przez godzinkę, potem wróć i napisz czy pampers Ci wyschnął czy nadal jest mokry.

nie wszyscy pocą się tak potwornie, by można to było chociażby porównać do zmoczenia z kranu.:) Test byłby kompletnie absurdalny.
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

« 7 Maj 2014, 18:02 »
olo hahahaha, nie rozumiem tej spiny, ja tylko odpisuję na to co pisze memorek, bo nie każdy poci się tak słabo jak może Ty czy on właśnie(domniemam). Czy ja wciskam komukolwiek kit? Napisałem jak to jest w moim przypadku, czyli w przypadku osoby o wysokiej potliwości, nic innego. Nie rozumiem żartu odnośnie Międzynarodowej Federacji Kolarskiej.. Albo po prostu jakiś suchar poleciał :), nikomu nie karzę odrzucać na bok pampersa, jedni je lubią, drudzy unikają jak ognia - proste

martwawiewiórka Dlaczego absurdalny? Jeśli nie wierzy mi w moją przypadłość to niech sprawdzi to na sobie, prosta sprawa. Nie każdy się tak potwornie poci, ale jak widać są takie osoby :).

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
« 7 Maj 2014, 18:27 »
Cytat: gagarin w Wczoraj o 15:53

Za 150 zł już kupisz sensowne spodenki.

Ja jeżdżę w spodenkach rowerowych z wkładką z decathlonu kupionych za bodaj 19 zł i drugie dwie pary za 29 zł (tzw. produkt niebieski - najtańszy, a do tego w promocji) i po 3-4 latach nadal są bardzo wygodne i funkcjonalne. Używam cztery pary rotacyjnie piorąc je po 1-2 dniach jazdy. Oczywiście na dłuższe dystanse, rzędu 200-250 km dziennie, warto się rozejrzeć za produktami o lepszych parametrach.

Ja jeżdżę w krótkich biedronkowych (za 10 zł) i  w długich lidlowych (za niewiele więcej).
Nie sprawiały problemu nawet na kilkusetkilometrowych trasach.
Owszem - tyłek bolał, ale nie sądzę, by były spodenki, w których by po tylu godzinach nie bolał.

Czy droższe sprawdziłyby się lepiej? Kiedyś kupiłem sobie kilka razy droższe i do niczego się nie nadawały - zostanę więc przy tych tanich.

• Użytkownik forum
« 7 Maj 2014, 19:25 »
Jeśli nie wierzy mi w moją przypadłość to niech sprawdzi to na sobie,

Ale skoro ja i inni (memorek np) się tak bardzo np nie pocimy, to po diabła mamy sprawdzać jak się jezdzi w pampersie zmoczonym pod kranem :D  Memorkowi się prawdopodobnie sprawdzają jego galoty, zatem nie musi sobie ich moczyć, zeby zrozumieć jak to by było, jakby się nie sprawdzały  ;D

« 7 Maj 2014, 21:53 »
martwawiewiórka diabła w to nie mieszaj, nie jest niczemu winny! :D Ile osób tyle opinii i tyle doświadczeń.
Ja nie lubię pampersów, bo u mnie są niepraktyczne, u Was się sprawdzają i cieszę się z tego. Mnie dupa nie boli bez pampersa, a Was nie boli w pampersie więc wszyscy są zadowoleni! :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 7 Maj 2014, 21:54 »
Czasami jeździłem w niedosuszonych galotach i przy ładnej pogodzie bardzo ładnie schła. W sumie moim tempem jazdy nie ma szans by się pocić nadmiernie. ;)

Offline Mężczyzna Kamilek

• Pół legenda, pół prawda, pół nieprawda.
  • Na forum od: 01.05.2014
« 7 Maj 2014, 22:06 »
Ach jak pięknie do tego tematu pasuje tekst:

"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją"  :)

Każdy jest inny i ma inne doświadczenia, a pisząc na tym forum na te doświadczenia liczyłem. Wiec jeśli Hannibal piszę że mocno się poci, jeździ bez pampersa i to się u niego sprawdza  a memorek jest jego potliwym przeciwieństwem, jeździ z pampersem i też mu się sprawdza to nie widzę tutaj powodu do spiny :)

Mi bliżej do doświadczeń Hannibal-a ale każda wypowiedź jest cenna i jeśli ktoś ma jeszcze inne doświadczenia w tym temacie to niech się śmiało podzieli.

Po to jest forum :D

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 7 Maj 2014, 22:35 »
Ja się mooocno pocę i jeżdżę z pampersem (choć nie z Lidla).
Pampersa z Lidla kupiłem, ale był beznadziejny. Wolałbym jeździć w zwykłych gaciach.
I może to właśnie jest samo gęste w tej kwestii - jakość pampersa.

• Użytkownik forum
« 7 Maj 2014, 23:41 »
ja sie nie spinam, po prostu trochę polewam (ale nie pampersa wodą z kranu, tylko z dyskusji)  ;D

Mnie akurat tyłek w ogóle nie boli bez pampersa, bo tyłek, jak tu już wspomniano, boli raczej od źle dobranego siodełka.

Pampersy porzuciłam jakiś czas temu (nie lubię)
Nie pamiętam akcji żeby mi się przepacały na wylot z czasu gdy jeździłam.

Lidlowskie pampersy kiedyś miałam i były fatalnie niewygodne, niedopasowane...przynajmniej dla mnie.

Offline Mężczyzna memorek

• Na forum od: 12.05.2007
« 8 Maj 2014, 07:31 »
Jak pisałem wcześniej, mi lepiej jeździ się z dobrą wkładką. I nie będę jej testował pod kranem :-)

Z tym namaczaniem, to należałoby zapytać triatlonistów, którzy wychodzą z wody i wsiadają na rower. I potem jeszcze biegną. I żyją.  :D

Marek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum