Odkopię trochę temat Szukam spodenek z szelkami i dobrą wkładką sprawdzającą się na dłuższych wypadach. Budżet 200-300zł, jeśli będzie coś naprawdę super mogę dołożyć do 350. Najchętniej kupiłbym Vitesse ale niestety nie prowadzą już sprzedaży detalicznej Po głowie chodzi mi Również model Vezuvio od BCM Nowatex i AM Cycling. Ktoś może coś zaproponować?
A jaki był powód obśmiania?
Spodenki współtworzone są przez zawodową Pro Tourową FDJ, która używa podczas treningów i wyścigów dokładnie wkładki z serii 900
A tak z ciekawości jeździł ktoś w tych lepszych z Decathlona?https://www.decathlon.pl/spodenki-na-rower-z-szelkami-700-id_8354170.htmlopis wkładki brzmi dość zachęcająco:
Zobacz sobie jeszcze Dmtex - wkładka super. Może być tylko problem z nabyciem bo ich strona internetowa coś szwankuje
Wątek odświeżony, więc się podepnę. Niedługo przesiadam się na swoje pierwsze spodnie z wkładką. Dotąd jeździłem "na żywca", jednak po kilkuset km w końcu tyłek się odzywa.Moje wątpliwości:- czy istnieje ryzyko, że po zastosowaniu wkładki tyłek zacznie mnie boleć? Bo z pewnością miejsca ucisku będą inne niż te dotąd "wyrobione",- czy po zastosowaniu wkładki konieczna jest korekta ustawień siodła góra - dół? Jak z tym było u Was? Obecnie mam problem z zapieczoną sztycą i nie ma siły jej ruszyć. Walczyłem z tym trochę, ale bez rezultatu (obecnie jest w serwisie i zobaczymy czy coś wskórają).Będą to okolicznościowe Vitesse maratonu Północ - Południe.
...Moje wątpliwości:- czy istnieje ryzyko, że po zastosowaniu wkładki tyłek zacznie mnie boleć? Bo z pewnością miejsca ucisku będą inne niż te dotąd "wyrobione",
- czy po zastosowaniu wkładki konieczna jest korekta ustawień siodła góra - dół? Jak z tym było u Was? Obecnie mam problem z zapieczoną sztycą i nie ma siły jej ruszyć. Walczyłem z tym trochę, ale bez rezultatu (obecnie jest w serwisie i zobaczymy czy coś wskórają).
Cytat: martink w 19 Kwi 2017, 11:18Zobacz sobie jeszcze Dmtex - wkładka super. Może być tylko problem z nabyciem bo ich strona internetowa coś szwankujeRzeczywiście, produkty niedostępne...