Autor Wątek: Krótkie spodenki z wkładką  (Przeczytany 9444 razy)

Offline pagin

• Miasto: Reda
  • Na forum od: 06.10.2008
Odp: Krótkie spodenki z wkładką
« 20 Kwi 2017, 15:30 »
W temperaturze około 20 stopni było komfortowo, w wyższej nie miałem jeszcze okazji sprawdzić.
Ale czy potrzebujących chronić kolana przed wyziębieniem w czasie upałów?
Muszę chronić kolana także w wyższych temperaturach

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Krótkie spodenki z wkładką
« 20 Kwi 2017, 20:41 »
Spodenki 3/4 tez zrobił mi Nowatex. W takich jechałem BBT i PTJ w 2016 roku. Normalnie robią te spodenki z szelkami, ale ja jeżdżę bez szelek i takie mi uszyli. Tu je widać...

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 20 Kwi 2017, 21:30 »
Polecam osobne ocieplacze na kolana i masz problem rozwiązany i pełny wybór spodenek.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Raphael

• lubię płynąć pod prąd i jechać pod wiatr...
  • Miasto: Garbatka-Letnisko
  • Na forum od: 07.10.2014
« 29 Maj 2017, 11:29 »
Znalazłem przez przypadek i jestem bardzo zadowolony.
Jeśli ktoś korzysta z zakupów na ebayu bardzo polecam:
http://www.ebay.pl/sch/suarezclothinguk/m.html?item=391342983992&var=660582988910&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&rt=nc&_trksid=p2047675.l2562
Kolumbijski producent odzieży kolarskiej, mają jakieś końcówki po bardzo atrakcyjnych cenach, nie wszystkie rozmiary. Sam nabyłem dwie pary spodenek, bardzo dobra wkładka, super jakość wykonania. Dosyć szeroki wybór odzieży dla kobiet. Moja druga połówka nabyła spodenki i bluzę. Bluza również bardzo fajnej jakości.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 15 Lip 2017, 11:26 »
No tak, całkiem zapomniałem o Danielo! A mam od nich bluze z której jestem bardzo zadowolony :)
Na forum szosowym znalazłem też kilka pozytywnych opinii o krajowej firmie Contour, ale ciężko coś więcej powiedzieć.

Rzuć jeszcze okiem na https://questsport.pl/wkladki.htm Mam od nich te spodenki. Wykonanie bardzo dobre. Po iluś tam praniach lekko się zbiegły, albo kupiłem ciut za małe ... sam już nie wiem :-)

A coś o wkładce napiszesz? Daje radę na kilku(nasto) godzinne jazdy?

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 15 Lip 2017, 11:30 »
Przejechałem w nich Piękny Wschód czy Maraton Podróżnika,  plus kilka 300 tek. Wkładka jest ok, ale nie mam porównania zbyt wielkiego.
« Ostatnia zmiana: 17 Lip 2017, 11:20 skrzysie.k »

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 17 Lip 2017, 11:06 »
Gdyby ktoś się zastanawiał to zdecydowanie nie polecam wpinanych spodenek wewnętrznych Endura, ten produkt zdecydowanie im się nie udał: http://endurastore.pl/mesh_liner_clickfast_2017,41,62.html
Spodenki na końcach nogawek mają pasek silikonowy zapobiegający ich przesuwaniu się, jednak obciera on udo na tyle skutecznie że po całym dniu jazdy miałem w tych miejscach otarcia i pęcherze z płynem surowiczym. Sama wkładka jest ok, ale spodenki jako całość to porażka. Pierwszy produkt Endury z którego nie jestem zadowolony.

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 17 Lip 2017, 11:20 »
Gdyby ktoś się zastanawiał to zdecydowanie nie polecam wpinanych spodenek wewnętrznych Endura...

No właśnie miałem pytać, jak Ci się jechało przez te Amerykę w prawie "cywilnych" Endurach ;-) I właśnie wkładki miało dotyczyć pytanie ...

Offline Mężczyzna maper

• Miasto: Straszyn
  • Na forum od: 15.02.2016
« 17 Lip 2017, 11:23 »
http://endurastore.pl/mesh_liner_clickfast_2017,41,62.html
 Sama wkładka jest ok, ale spodenki jako całość to porażka.

O, może to cecha indywidualna, że wystąpiło takie niedopasowanie, bo ja używam od kilku miesięcy i jestem zadowolony. Co ciekawe, jedyne na co ja mógłbym narzekać, to właśnie jakość wkładki. Kilka godzin jazdy jest ok, ale po całym dniu jazdy już czuję ból d...y. Lepszy pod tym względem jest droższy model spodenek endury http://endurastore.pl/8-panel_clickfast_2017,41,63.html, w którym wkładka jest grubsza i bardziej mięsista. W tym modelu mogę jechać cały dzień bez najmniejszych objawów bólu, ale za to gorzej sprawdzają się w wyższych temperaturach.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 17 Lip 2017, 11:58 »
Gdyby ktoś się zastanawiał to zdecydowanie nie polecam wpinanych spodenek wewnętrznych Endura...

No właśnie miałem pytać, jak Ci się jechało przez te Amerykę w prawie "cywilnych" Endurach ;-) I właśnie wkładki miało dotyczyć pytanie ...

Jeśli wkładka Endury to seria 600 powinna być ok. W spodenkach z takimi wkładkami przejechałem BBT i kilka innych ultra i nie miałem żadnych dolegliwości. Wkładka bardzo dobrze wentylowana, z wkładkami żelowymi i kanałem centralnym ograniczającym ucisk. Bobrze układa się względem tyłka i siodełka.
Mam porównanie do m.in. wkładek z topowych spodenek Sportful, m.in. Total Comfort które szczerze mówiąc nie zachwycają. Jest to po prosu kawałek pianki (gąbki) z otworami wentylacyjnymi i zmienną grubością.
Jeśli będę kupował nowe spodenki to będą to kolejne Endury z wkładką serii 600. Niedawno firma wypuściła nową wersję spodenek ENDURA FS260 Pro. W porównaniu do poprzednich dwóch wersji materiał wzbogacono o technologię Cold Black i zastosowano szerokie ściągacze. Materiał jest dość mocny, nie jest to zwykła lycra. Ostatnio przetrwały prawie bez uszczerbku spory szlif na betonowej nawierzchni.
Ciekawą opcją oga być spodenki Bioracer z nową wkładką Vapor, ale jak w przypadku Endury cena jest dość wysoka. Nie udało i się pomacać tego w żadnym sklepie, a w ciemno nie chcę mi się ich kupować. Nie mniej sam materiał, wykonanie i spasowanie nawet lepsze niż u Endury.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
« 17 Lip 2017, 12:08 »
Wkładka już wiesz - słaba, ale spodnie Endury - jechałem w krótkich spodenkach Hummvee Zip-Off są super, za wkładkę robiły spodenki GMRDP - nie pamiętam teraz producenta ale to najwygodniejsze spodenki jaki kiedykolwiek miałem.

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 9 Maj 2018, 17:44 »
https://www.mikesport.pl/rogelli-ultraracing-meskie-spodenki-rowerowe-na-szelce.html

Miał ktoś styczność? Tylko ta wkładka coś mnie nie przekonuje. Szukam czegoś w zamian za spodenki MP2016, które są w rozsypce.

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
    • Szlaki i Drogi
« 9 Maj 2018, 18:05 »
https://www.mikesport.pl/rogelli-ultraracing-meskie-spodenki-rowerowe-na-szelce.html

Miał ktoś styczność? Tylko ta wkładka coś mnie nie przekonuje. Szukam czegoś w zamian za spodenki MP2016, które są w rozsypce.

A spodenki z MPP też już się posypały?

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
« 9 Maj 2018, 18:30 »

A spodenki z MPP też już się posypały?

Oczywiście chodziło mi właśnie o MPP. Sypią się niestety... dziury na tyłku i przetarcia w okolicach pachwin. Dziury będę próbował łatać, bo wkładka jest jeszcze całkiem całkiem i do przeciorania w sam raz. Generalnie spodenki wyglądają jak by miały kilka lat więcej. A mają niecały rok, bo odebrałem je podczas zeszłorocznego Podróżnika.

Monarch

• Gość
« 10 Maj 2018, 19:41 »
A skoro mowa o spodenkach to nie tylko te z maratonu MPP się sypią.
Forumowe, które mam 2 lata też się sypią, ale w porównaniu z tymi, które nabyłem dzisiaj z Martombike (jakieś 360 zł za obie części) to niebo a ziemia.
Np. bluzka forumowa nie ma szybkiego zamka, a nowa, którą kupiłem ma, wiec nie trzeba przerzucać przez głowę (ciężko się zdejmowało).
Używałem trochę więcej spodenek aniżeli bluzki, bo mimo że bluzka miała rozmiar L i tak jest trochę na mnie za mała (może przez to, że trzeba ja zdejmować normalnie), a ta nowa, mimo że jest to rozmiar S (tak S), pasuje na mnie jak ulał.

Wszystkie u mnie starsze spodenki, które są już zużyte, nie miały problemu z odpruwaniem wkładki, tylko te mają ten defekt.

Szycia na spodenkach nieprzyjemnie się dotyka na ten moment.

Drugi raz nie kupię nic od forum ani z maratonów.
« Ostatnia zmiana: 10 Maj 2018, 21:12 Monarch »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum