Autor Wątek: Niemiecka majówka  (Przeczytany 2458 razy)

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
Niemiecka majówka
« 7 Maj 2014, 10:31 »
Zapraszam do poczytania opisu kilkudniowej majówki u naszych zachodnich sąsaidów. Niespodziewanie to co miało być lekkie, łatwe i przyjemne zamieniło się w małą walkę o przetrwanie  ;)

Pierwszego dnia z pewnym zdziwieniem odkryliśmy, że na szlaku R1 praktycznie nie ma sklepów. Wizja głodu była najpierw śmieszna, potem straszna:
http://kot.bikestats.pl/1138711,Niemiecka-majowka-1.html

Drugiego dnia wjechaliśmy na szlak wiodący śladem Muru Berlińskiego. Tego dnia usiłowałam się porządnie najeść talerzem sałaty, była też żenująca wtopa w Poczdamie:
http://kot.bikestats.pl/1138713,Niemiecka-majowka-2.html

Trzeciego dnia przyszło załamanie pogody. Deszcz i 4 stopnie powyżej zera doprowadziły mnie do hipotermii. Przetrwałam, ale dostałam solidny wycisk:
http://kot.bikestats.pl/1138714,Niemiecka-majowka-3.html

Czwarty dzień był nagrodą za cały ziąb dnia poprzedniego:
http://kot.bikestats.pl/1138718,Niemiecka-majowka-4.html

Piąty i ostatni dzień to trzeci na tej wyprawce kapeć i nauczka na przyszłość, by jednak samej trochę więcej przyglądać się własnemu rowerowi (magda - gonię Cię niestety. To mój 5 kapeć w tym roku)
http://kot.bikestats.pl/1138721,Niemiecka-majowka-5.html

Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Odp: Niemiecka majówka
« 7 Maj 2014, 11:18 »
Trza było jechać do jakiegoś cywilizowanego kraju, np na Białoruś jak wszyscy.
Tam asfalt równy i sklepów dostatek.  ;D

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 7 Maj 2014, 11:19 »
ale nieźle tam było! Fajnie napisane i bardzo rzeczowe uwagi, ważne dla mnie jakbym się wybierał. Możesz przewodniki pisać. Wynika, że z dziećmi można tam ruszać, ale z przyczepą jedzenia...
Tak a propo tej pogody, nasuwa mi się myśl, że zawsze mnie się dziwiono czemu tak dużo rzeczy mam na tym rowerze. A ja nawet latem mam czapkę i rękawiczki zimowe, polar i gore-tex. Przekonałem się jak Ty na własnej skórze, że najlepsza prognoza może się zmienić. Dlatego też Was podziwiam jadących na kolarzówkach zupełnie bez niczego albo prawie niczego.

Gratuluję.

Offline Kobieta Kot

« 7 Maj 2014, 11:33 »
Nie, nie, to nie tak - tutaj myśmy byli już na zupełnie innych rowerach - z sakwami.
Faktem jest, że w długi weekend byliśmy 2x w Niemczech (stąd może małe zamieszanie). Najpierw jednodniówka z Wilkiem, potem powrót do dmomu, przepakowanie się, zmiana rowerów i ponowny najazd  :D
www.kot.bikestats.pl

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 7 Maj 2014, 12:02 »
przepraszam za zamieszanie. Owszem kojarzę Wasz wypad z Wilkiem, piękny był. I nie zgubiłem się, na jakich rowerach, jedynie podziwiam, że jak jedziecie na kolarzówkach bez bagaży to jak się spakować aby być gotowym na wszystko. Bo z opisu wynika, że właśnie dość skrajne temperatury były.

pozdrawiam

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 7 Maj 2014, 12:44 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 19:37 PABLO »

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
« 7 Maj 2014, 15:38 »
W poprzedniej relacji mąż rzucił Ci klucze i zostawił na drodze w huraganowym wietrze, w tej relacji mimo próśb kazał jechać w deszcz aż do hipotermii. Wyraźnie o Ciebie nie dba.  :o
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Maj 2014, 15:46 »
Jakby co, to znam dobrego prawnika od spraw rozwodowych  ;D ;D

a majówka fajna, choć za zignorowanie ubrań na deszcz powinnaś dostać forumowe ostrzeżenie :P No i chyba zbyt jesteśmy rozpieszczeni polskimi wiejskimi sklepami. Jak ja jechałem przez Austrię czy Włochy to z góry nastawiałem się na problemy, zwłaszcza w niedziele i święta, wiozłem więc ze sobą sporo zapasu.
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Kobieta Kot

« 7 Maj 2014, 19:55 »
Pustelnik - protestuję! Niestety muszę przyznać, że w naszym tandemie to ja jestem tą osobą, którą ciągle gdzieś nosi. To ja wymyśliłam tę majówkę. Gdyby nie mój upór, to byśmy sobie spokojnie siedzieli w domu. Ale czy to by było lepsze? Nie sądzę. Trudno winić Krzyśka o moją hipotermię, to nie on kazał temperaturze spaść tak nisko, nie on również spowodował, że w takim zimnie spadł w dodatku deszcz. Wina jest wyłącznie moja! Zlekceważyłam prognozy pogody, no i dostałam za swoje.

Olo - masz rację - należy mi się ostrzeżenie. Kurtkę przeciwdeszczową miałam co prawda, ale jak się okazało, sama kurtka to za mało.
Co do rozwodu - nie życz mi tak źle! Gdzie starawa rozwódka znajdzie nowego męża, w dodatku takiego, który nie tylko będzie znosił jej rowerowe dziwactwa, ale również w nich czynnie uczestniczył?  :lol:
www.kot.bikestats.pl

Offline Kobieta Beata

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 20.10.2012
« 7 Maj 2014, 21:36 »
Gdzie starawa rozwódka znajdzie nowego męża, w dodatku takiego, który nie tylko będzie znosił jej rowerowe dziwactwa, ale również w nich czynnie uczestniczył?  :lol:

Może na Forum? :P

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 7 Maj 2014, 21:42 »
Gdzie starawa rozwódka znajdzie nowego męża, w dodatku takiego, który nie tylko będzie znosił jej rowerowe dziwactwa, ale również w nich czynnie uczestniczył?

Z forumowych statystyk:

Stosunek mężczyzn do kobiet: 5:1

Zobacz tylko co się dzieje w wątkach powitawczych jak tylko jakaś kobieta się zarejestruje i wita  ;D

Także pytanie retoryczne chyba ;-)
« Ostatnia zmiana: 7 Maj 2014, 22:06 olo »
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 7 Maj 2014, 21:45 »
Ciekawe jak podskoczyła liczba odwiedzin tego wątku jak padło słowo "rozwód"  ;D

Offline Mężczyzna Susiedka

• Miasto: Stuttgart
  • Na forum od: 03.09.2010
« 7 Maj 2014, 21:51 »
Niestety, to prawda.  W Niemczech w święta sklepy są faktycznie pozamykane, małych sklepów w małych miejscowościach w zasadzie nie ma, oprócz cukierni, większość osób dojeżdża na zakupy do najbliższego miasteczka i kupuje raz w tygodniu!
Może to jest trop, jak się trzeba przygotować? ;-)

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 8 Maj 2014, 07:39 »
Fajny wypad. I super żona, która:
Wina jest wyłącznie moja!
bierze wszystko na siebie.  ;D

Marek

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
« 8 Maj 2014, 10:50 »
Gdzie starawa rozwódka znajdzie nowego męża, w dodatku takiego, który nie tylko będzie znosił jej rowerowe dziwactwa, ale również w nich czynnie uczestniczył?
Ja ja ja!!:D
A na serio to gratuluję wyjazdu. Worki na śmieci to genialny patent. Tak samo chroniłem sobie nimi nogi w czasie transalpu z Wilkiem jak podpychaliśmy na Teodull.:)

Słuchaj...ja to od takich atrakcji jak tropical islands to do tej pory jak najdalej się trzymałem. Ale ostatnio się zainteresowałem i nie ma tam opcji by zostać sobie normalnie na noc i spać na leżakach? Takie info mnie doszło...natomiast Wy zwialiście stamtąd o 22:00 do zimnego namiotu.:)

Tagi: niemcy 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum