Autor Wątek: Świnoujście - Hel ( Wzdłuż wybrzeża )  (Przeczytany 1364 razy)

Offline Mężczyzna waldh89

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 05.09.2011
W takim razie które miejsca omijać, chodzi mi o zły stan dróg i piaski, jak pamiętacie to jak je objechać?

Offline Mężczyzna menel

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2012
Agasob - jaki odcinek na uznam warto zrobić? Jeszcze za ahlbeck ?
Po prostu wystartuj ze Szczecina i pojedź do Świnoujścia szlakiem Odra-Nysa.

Offline Kobieta agasob

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 24.07.2013
Za Rewalem w Pogorzelicy musisz odbić na Skalno i pojechać dołem przez Nowelice do Mrzeżyna bo tam jest poligon i Cię nie puszczą.
W Łazach trzeba odbić na Osieki przez Rzepkowo do Dąbek. Brzegiem,ani lasem j. Bukowo nie objedziesz - bagna i piaski.
Odcinek między Jarosławcem a Ustką też jest zamknięty nad samym brzegiem - poligon. Nie puszczają. Trzeba jechać dołem przez Królewo.

I to chyba tyle z większych utrudnień, jeżeli ominiesz Kluki tak jak pisano wcześniej.
Tamten odcinek z piaskami i bagnami między Klukami a Łebą wspominam najgorzej.

Offline Mężczyzna waldh89

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 05.09.2011
Agasob, a te wsie objazdowe są jakoś oznaczone znakami po drodze? Czy ta mapa co można dostać w Swinoujsciu pokazuje też te tereny?

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Powtórzę się chyba, ale akurat odcinek do z Kluk...bez przesady, nie są to pionowe skały po których rower na plecach trzeba wnosić. Ot...urozmaicenie. Moim zdaniem warto się przeciorać przez te torfowiska.

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
"Za Rewalem w Pogorzelicy musisz odbić na Skalno i pojechać dołem przez Nowelice do Mrzeżyna bo tam jest poligon i Cię nie puszczą. "
    :) wpuszczą, jechałem w czerwcu ubiegłego roku, szlak jest oznaczony .
        Ścieżka przez powiat gryficki jest bardzo dobra.
« Ostatnia zmiana: 18 Maj 2014, 07:53 JUREK »

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
"Za Rewalem w Pogorzelicy musisz odbić na Skalno i pojechać dołem przez Nowelice do Mrzeżyna bo tam jest poligon i Cię nie puszczą. "
    :) wpuszczą, jechałem w czerwcu ubiegłego roku, szlak jest oznaczony .
        Ścieżka przez powiat gryficki jest bardzo dobra.
Ja jechałem tam w 2009 roku. Trochę błądziłem, ale udało mi się przejechać z Pogorzelicy do Mrzeżyna obok jednostki wojskowej. Najpierw objechałem od południa, a potem od strony morza.

Offline Kobieta agasob

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 24.07.2013
Agasob, a te wsie objazdowe są jakoś oznaczone znakami po drodze? Czy ta mapa co można dostać w Swinoujsciu pokazuje też te tereny?
Tamta mapa obejmuje tylko samo Świnoujście i Uznam.
Na resztę wybrzeża wystarczyła mi zwykła mapa Pobrzeża Bałtyckiego.

Co do Pogorzelicy to jest szansa 50:50 że puszczą.
Słyszałam o przypadkach że puszczają,ale też i o takich gdzie na samym końcu kazali się cofać.
Ja wolałam nie ryzykować i nie tracić czasu ;)

Rafalb widzę że miałeś piękne kładki, mnie niestety się nie poszczęściło w tej materii ;p

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 18:55 PABLO »

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
agasob, nie ma żadnego ryzyka, tak jak piszesz było wcześniej. trzy lata temu tej trasy nie przejechałem, musiałem ten odcinek odpuścić i jechałem przez Trzebiatów. W ubiegłym roku jadąc z Kołobrzegu z celem na Rugię byłem mile zaskoczony. Ten odcinek jest wzorowo zagospodarowany z infrastrukturą rowerową, Ta jakość kończyła się na granicy powiatu gryfickiego. Fatalnie było w Pobierowie, wylot na zachód. Gdzie nie pojechałem, drogi kończyły się bramą poligonu.

Offline Mężczyzna GrzegorzS.

• Miasto: żyrardów
  • Na forum od: 18.05.2014
Czy twój termin wyjazdu jest sztywny? Ja również przymierzam się do tej trasy, ale od 1 lipca. Z Gdańska do Warszawy powrót też rowerem szlakiem tzw.  zieloną siódemką.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum