Autor Wątek: Suplementy, mikstury, dieta, zabiegi... Jak pozbyć się bólu kolan?  (Przeczytany 3756 razy)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Niby tak, ale obciążenie kolan zmniejszyło się zauważalnie. Być może ma to związek bardziej z pozycją na rowerze, w moim przypadku rama jest nieznacznie za duża, stąd moje ciągłe poszukiwanie złotego środka na poprawę pozycji. Ogólnie siły mi nie brakuje, problemem są raczej osłabione stawy, które nie zawsze radzą sobie z obciążeniami, zwłaszcza kiedy pracują pod dziwnymi kątami.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna Mat-GettingNowhere.net

• Przez Azję w stronę NowejZelandii. W drodze od2012
  • Miasto: Azja
  • Na forum od: 23.05.2014
    • GettingNowhere
Zdecydowanie polecam Cissus Quadrangularis. To roślina od tysiącleci stosowana w leczeniu nie tylko bólu stawów i więzadeł, ale także wykazującadziałanie przyspieszające regeneracje tkanek, w tym kości po zlamaniach. W necie można znaleźć tabletki ze standaryzowaną dawką. Poczytaj na forach dla kulturystów, albo opinie o preparatach na Amazon. Jedyny w sumie środek, który działa!
http://gettingnowhere.net
twitter: @getting_nowhere
facebook.com/gettingnowhere.net

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ja sobie w kolana wcieram coś co się nazywa Bals sulphur. To nie jest taka klasyczna maść a jakby mieszanina wód chlorkowych, siarczkowych, jodowych i innych w postaci płynnego żelu. Mi pomaga, z tym że ból kolan nie jest (odpukać) jakimś moim wielkim utrapieniem - ot czasem mam takie okresy, że mnie prawe kolano pobolewa. Środek ten (trochę jak w klasycznej reklamie) mojej babci borykającej się z bólami kolan i biodra poleciła rehabilitantka, potem rodzice zaczęli stosować, aż w końcu i ja :P
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Ja kiedyś miałem dość przykry wypadek (rozerwanie torebki stawowej). Pięknie wyleczone. Zastanawiające było, że "naprawione" kolano się praktycznie nie odzywa, ale tajemnicę rozwiązał sprzęt z pomiarem mocy ("zdrową" prawą jadę znacznie mocniej). W złych warunkach (zimno..) kolano odzywa się niemiłosiernie szybko. Neopren pomaga, ale też nie zawsze: wystarczy parę razy przesilić i kontuzja gotowa.
Okazuje się, że jazda "turystyczna" jest dużo bardziej korzystna niż napieranie, oczywiście trzeba policzyć czas i kalorie :)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna aljelonek

• On The Road to Freedom...
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 24.07.2013
    • trekkingowo.pl
Czytałem o glukozaminie trochę, bo sam brałem z racji siłowni - czy ja wiem czy coś pomagało... trudno to stwierdzić. Natomiast przeczytałem, że nie tylko nie pomaga, ale przy dłuższym stosowaniu powoduje raka trzustki itp.
W Decathlonie gościu polecał babce preparat o nazwie 4FLEX - niby naturalny kolagen, po rozpuszczeniu w wodzie smakuje jak rzygi. Facet był po poważnym uszkodzeniu kręgosłupa, miał bóle, po 3 miesiącach niby nic nie czuje, ale nadal wciąga ten flex. Nie brałem - nie wiem. Na ból kolan po wysiłku stosuję maść końską wychładzającą. Doraźna i natychmiastowa ulga :).

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Brałem Skeletin.
(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Mojej mamie znacząco przyspieszył zrost kości po urazie ręki. Także działa, cena powalająca ale, że zostało jej tego jeszcze sporo to wykończyłem opakowanie. Z glukozaminą dałem sobie spokój po 2tyg. Nawet na wikipedii wisi informacja że to nie działa.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Mojej mamie znacząco przyspieszył zrost kości po urazie ręki.

Robiliście codziennie RTG żeby ocenić? ;)

Skład:
Proszek z kości sepi. kolagen, olej sojowy, żelatyna, gliceryna, olej rybi, wosk pszczeli, woda, ekstrakt z pokrzywy, ekstrakt z dzikiej róży, mangan

Działanie :
Bioinformacyjny preparat zawierający kolagen i kość sepiłagodzi bóle stawowe, wpływa na budowe masy kostnej

Na kolana, czyli zwykle zajechane chrząstki, jakoś nie wydaje się super rozwiązaniem.
« Ostatnia zmiana: 19 Cze 2014, 10:26 Waxmund »
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Zastanawiająca jest, poza ugotowanym rakiem,  żaba na drugim planie - egzotyczna (chwytnica kolorowa/czerwonooka z Ameryki) i na dodatek nadrzewna.:D
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna JUREK

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 21.11.2011
« Ostatnia zmiana: 25 Cze 2014, 08:04 JUREK »

Online Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Zastanawiająca jest, poza ugotowanym rakiem,  żaba na drugim planie - egzotyczna (chwytnica kolorowa/czerwonooka z Ameryki) i na dodatek nadrzewna.:D
Bo dopiero nadrzewna żaba i ugotowany rak dają spokój w stawie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum