Autor Wątek: Borsuk!  (Przeczytany 8373 razy)

Offline Mężczyzna Alek

• Miasto: Dublin
  • Na forum od: 28.02.2013
    • aleknowak.net
Odp: Borsuk!
« 7 Mar 2016, 21:34 »
400gbp za Audaxa? Chyba mnie pamięć myli, bo wydawało mi się że przynajmniej 2x tyle. Chyba że to z drugiej ręki, ale pamiętaj że Thorny robi się na zamówienie pod jeźdźca, więc kupowanie po kimś nie ma sensu. Chyba że po bracie blizniaku.

Pbp to zrobię może za 8 lat. Ale nie zawahałbym się zrobić tego na Borsuku, choćby dziś. Nie mitologizujmy rowerów - jesli jest wygodny, przejedziesz na nim całe życie. Widziałeś maszynę Steve Abrahama? Nic szczególnego, ot szosowa wyprawowka że sklepu.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
« 8 Mar 2016, 06:22 »
Ach, no tak, kiedy kupowałem frameset Borsuka w sklepie za rogiem za jakieś 380eur, funt stał po tyle że Thorny wychodziły nieco poniżej 700. Za bądź co bądź mniej uniwersalne ramy, no i Genesis bardziej mi się podobał, miałem go upatrzonego.

Polecam przedrzeć się przez okropny skład ich ulotki i dobrać model pod konkretne zastosowanie - taki Audax podobno prowadzi się genialnie solo i z małym bagażem, pod sakwami może się giąć i uciekać. No i wchodzą mu tylko opony 28mm, co jest dla mnie dyskwalifikacją, dla mnie to cienizna nawet na szosę, szczególnie pod długie dystanse ;)

Jeśli bym brał Thorna, to raczej Club Toura: mocniejszy, wejdą opony 35mm. Tylko te kolory ma okropne, czerwono-niebieski albo jakiś popielaty ;)

Offline Mężczyzna Lupus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 01.09.2011
« 8 Mar 2016, 14:04 »

Raczej plotki:

http://www.sjscycles.com/thornpdf/THORNOVERVIEW+RECIPES.pdf

http://www.sjscycles.co.uk/thorn-audax-mk3-frame-and-fork-set-blood-red-prod14217/

Swoją drogą kupowałeś coś może w tym sklepie? Długo się czeka na dostawę? Złożyłem zamówienie wczoraj na części i tak się zastanawiam.

• Skup i ubój. Rozbiór.
« 8 Mar 2016, 18:22 »

Alek: Miałbym chcieć Thorn'a, bym brał właśnie Audax'a; mając, wielozadaniowców mieć już nie chcę.
Dziękuję.

Lupus: Tam jeszcze nie. (Z innych w WB - rachciach.)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 8 Mar 2016, 19:12 »
Do mnie przesyłka z SJS (do UK) przyszła w tym samym tygodniu.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
« 8 Mar 2016, 20:23 »
Masz canyona endurance? To czego oczekujesz od Audaxa czwgo nie ma Canyon?

Sent from my D6603 using Tapatalk

• Skup i ubój. Rozbiór.
« 8 Mar 2016, 20:37 »
Ale przecież masz szosówkę Canyona o bardzo podobnym zastosowaniu, tam opony 28mm pewnie też wejdą

Tak, tak - ja nie w swojej sprawie. W RP o Thorn'ach nic się nie słyszy. Sprawę chciałem spróbować rozpoznać u źródła.

Na przeze mnie teraz użytkowanych felgach, 28mm opony nie wejdzie. Tej możliwości jednak nie szukam - w następstwie wibracji przenoszonych z opony 25 mm, udziałem rdzenia kręgowego są niebiańskie doznania; ja to rżnięcie kocham.

Mając do wyboru niby-kolarkę na oponach 50 mm lub odp. węższych, w suche dni zawsze wybieram dwudziestki piątki markieta, również na miasto (tj. Bł-stok).

A'propos kiery z fotki powyżej: w obu zmieniłem na odp. innej firmy - dopiero tera jest jazda!

Ed. (widzę Twój wpis): O zakupie Audax'a, innego Thorn'a, nie myślę (zbyt późno), z framesetem Canyona Endu Alu myślnie się pożegnałem (choć nadal użytkuję).

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
« 14 Mar 2016, 10:05 »
Borsuk-Torpeda prawie gotowy:

Jeszcze tylko kierownica kompakt i ciemnozielona owijka :)

Offline Mężczyzna jgkmarcin

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 01.04.2015
« 14 Mar 2016, 10:21 »
Ładny!
Może bym skrócił tylny błotnik o 10 cm.
Jaką masz lampę na bagażniku? Szukam czegoś zgrabnego na Tubusa Fly. 

"..z tylu różnych dróg przez życie,
Każdy ma prawo wybrać źle..."

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
« 14 Mar 2016, 10:36 »
Blotniki zostawiam dlugie, bo maja byc funkcjonalne - z tylu ze wzgledu na przyczepke z dziecmi i wspolpodroznikow przylepiajacych sie czasem do kola  :) Co wiecej, rozmyslam nad skorzanymi chlapaczami.

Lampka to Cateye, mocowana na taka obraczke z guma do rur, wiec nie moge polecic jako czegos specjalnie estetycznego ;) To jest akurat Tubus Vega nawiasem () mowiac.

Offline Mężczyzna anghan

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 18.11.2013
    • Kwestia Szlaku
« 14 Mar 2016, 13:20 »
Rower szacun, wygląda jakby był gotowy do czegoś ;)

Lampka to Cateye, mocowana na taka obraczke z guma do rur, wiec nie moge polecic jako czegos specjalnie estetycznego ;) To jest akurat Tubus Vega nawiasem () mowiac.

Też mam lampkę Cateye zamontowana do bagażnika. Mam do tego dedykowane mocowanie. O taki: https://www.cyklotur.com/akcesoria/oswietlenie-rowerowe/czesci-zapasowe-mocowania/p,uchwyt-do-lamp-na-bagaznik-cateye,14299.html

Offline Mężczyzna Alek

• aleknowak.net
« 14 Mar 2016, 13:23 »
Dzięki, kupię sobie przy okazji  :)

Tak, rower jest zdecydowanie gotowy na coś na co ja jeszcze długo nie będę miał czasu...  ::)

Offline Mężczyzna skrzysie.k

• Kapituła MP-P 2019
  • Absent.With.Out.Leave
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 29.01.2016
    • Szlaki i Drogi
« 15 Mar 2016, 11:23 »
Alek,

jak już znajdziesz ten czas, którego wciąż brak, nie omieszkaj zdać relacji z wyjazdu, bo ciekaw jestem, jak Borsuk radzi sobie wyładowany sakwami :-)

W wersji UL prezentuje się "co najmniej godnie" ;-)

Krzysiek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum