Autor Wątek: Bagażnik rowerowy na hak  (Przeczytany 9808 razy)

fortipianek

• Gość
Bagażnik rowerowy na hak
« 15 Maj 2009, 13:51 »
Witam
Szukam bagażnika do przewozu rowerków, myślę o mocowaniu na hak (mam w aucie zamontowany). Cena max 800zł.
Myślałem o czymś takim:
Thule Ride On
http://moto.allegro.pl/item628795867_thule_9502_uchwyt_na_hak_na_2_rowery_gw_fv_gdynia.html
Miał ktoś z tym do czynienia?

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
Bagażnik rowerowy na hak
« 15 Maj 2009, 14:05 »
Głowy nie dam,ale na preclu o bagażnikach cosik było.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Bagażnik rowerowy na hak
« 15 Maj 2009, 19:20 »
rower za samochodem to chyba lepsze wyjście niż rynny, i przewóz na górze.... nie masz takiego 'żagla', nie wzrasta spalanie....... nigdy nie miałem z takim 'na tył' do czynienia, ale wydaje się sensowny :)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline OjciecMocyMroku

• Miasto: ...
  • Na forum od: 29.03.2009
Bagażnik rowerowy na hak
« 15 Maj 2009, 20:20 »
Cytat: "fortipianek"
Szukam bagażnika do przewozu rowerków, myślę o mocowaniu na hak

Też się nad takim zastanawiam - temat będę śledził i chętnie poczytam opienie kogoś kto używał.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i przychodzi taki jeden,
który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.

(Albert Einstein)

Offline średni

• Miasto: Strzelce Op.
  • Na forum od: 18.02.2009
Bagażnik rowerowy na hak
« 15 Maj 2009, 20:20 »
Tak jak pisze Waxmund,posiadam taki bagażnik i jest bardzo praktyczny i masz mniejsze spalanie.Ja kupiłem ze 3 lata temu w Norauto i nienarzekam.Teraz kolega kupił z Thulle i jechał do Hollandi też bardzo sobie chwalił.A tylko napisem się różnił od mojego.Także zależy od gustu właściciela.

Jak mi się uda to może w niedzielę wrzucę jakieś zdjęcia jak to się prezentuje z naszymi rowerami.
Kto nie podróżuje nie zna wartości człowieka.
"Góry Uczą Pokory"

Offline średni

Bagażnik rowerowy na hak
« 17 Maj 2009, 20:10 »
CD-nastąpił proszę fotki ja mam Zafire i jest problem żeby klapę otworzyć ponieważ klapa jest duża i prosta, każde inne auto typu hatchback takie miałem poprzednie nie było problemu klapa normalnie się otwiera.Jak ktoś jest niski to nie musi dźwigać rowerów na dach.

http://picasaweb.google.pl/darek.strzelce/Bagaznik#
"Góry Uczą Pokory"

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Bagażnik rowerowy na hak
« 18 Maj 2009, 12:41 »
co rozumiesz przez 'jest problem' ? tzn nie da się, czy trzeba np zdjąć rower najbliższy klapie... .? na zdjęciach widać rynny na 3 rowery, to jest standard ? czy da się kupić np na 4 ?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

fortipianek

• Gość
Bagażnik rowerowy na hak
« 18 Maj 2009, 20:28 »
Cytat: "Waxmund"
na zdjęciach widać rynny na 3 rowery, to jest standard ? czy da się kupić np na 4 ?

są na 2,3 i max 4 rowery. Aczkolwiek na 4 to już bardziej do busa lub SUVa

• Moderator Globalny
  • Ironman
    • www.waxmund.pl
Bagażnik rowerowy na hak
« 18 Maj 2009, 20:41 »
kupuje się konkretną wersje (na 2 3 lub 4), czy jest możliwość doczepienia/odczepienia kolejnych rynien od bagażnika?

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna robertrobert1

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.04.2009
Bagażnik rowerowy na hak
« 18 Maj 2009, 21:52 »
...

Offline średni

Bagażnik rowerowy na hak
« 18 Maj 2009, 22:50 »
Nie nie musisz ściągać żadnego roweru ponieważ bagażnik się uchyla po odkręceniu dwóch motylków,ja akurat miałem dwa rowery pod ręką,ale w Reno Megane nic nie ściągałem tylko przechylałem i klapę otwierałem.

Na trzy rowery max udźwig 45kg(nie licząc bagażnika-tylko rowery),ale da radę więcej wytrzymać. :D
"Góry Uczą Pokory"

Offline Kobieta magdad

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 17.08.2006
    • http://www.bajkers.com
Bagażnik rowerowy na hak
« 19 Lut 2010, 20:12 »
Możecie podać nazwy bagażników jakie macie, bo linki na allegro mają to do siebie, że za jakiś czas stają się nieużyteczne :/.fortipianek, OjciecMocyMroku, kupiliście tego Thule?

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
Bagażnik rowerowy na hak
« 19 Lut 2010, 20:35 »
Ja mam taki bagażnik:
http://images.photo.bikestats.eu/zdjecie,pelne,32428,zdjecie-z-wycieczki-rowerowej.jpg

Co prawda nie jest na hak, ale też fajnie się trzyma. No, teraz już nie, bo zmieniliśmy auto i na hatchbacku civica nie chce się trzymać, bo uszczelki przeszkadzają, no ale na focusie znajomych się trzymały dobrze 3 rowery.

Niestety nie jestem w stanie podać linka do bagażnika, ponieważ był sprowadzony przez poprzedniego właściciela z USA, myśmy dali za niego 200 zł :)

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Bagażnik rowerowy na hak
« 20 Lut 2010, 11:57 »
Cytat: "Waxmund"
rower za samochodem to chyba lepsze wyjście niż rynny, i przewóz na górze.... nie masz takiego 'żagla', nie wzrasta spalanie....... nigdy nie miałem z takim 'na tył' do czynienia, ale wydaje się sensowny :)

Zdaje się, że jest dokładnie odwrotnie. Auto-Świat robił testy zużycia paliwa z różnymi bagażnikami i im wyszło, że najekonomiczniej jest wieźć rowery na dachu jednak.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Bagażnik rowerowy na hak
« 20 Lut 2010, 12:02 »
i myślę, że w przypadku wożenia na dachu najlepszy jest taki, w którym ściąga się przednie koło i przypina się przód za widelec w miejscu osi i przez to rowerek jest niżej i jest stabilniejszy. Wada jest taka, że koło trzeba gdzieś w aucie zmieścić :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum