Autor Wątek: Chorwacja - poszukiwany bezpieczny parking w okolicy Zagrzebia.  (Przeczytany 753 razy)

Offline Mężczyzna bob71

• Miasto: Ząbkowice Śl.
  • Na forum od: 16.06.2011
    • Podróże rowerowe Bogdana i Romana
W tym roku planujemy z kolegą szybka pętlę przez Chorwację i Bośnię. Poszukujemy miejsca, gdzie można by zostawić autko na 10 dni w okolicy Zagrzebia, albo gdzieś w północnej części Chorwacji (nad Bośnią). Może ktoś ma jakieś namiary na takie miejsce, albo kogoś zaufanego, gdzie za opłatą można by na jego podwórku lub przed domem postawić autko? Zastanawiałem się nad jakimś płatnym parkingiem, np. pod lotniskiem ale nie wiem ile to kosztuje ale pewnie nie mało. Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje lub sugestie bo czas goni!
Bogdan 1/2 BRowery Team'u
www.browery2.fimeo.pl

Z tą Chorwacją to przesada.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Pod lotniskiem to pewnie ze ~150zł byś zapłacił (przynajmniej na krakowskich Balicach).
Może gdzieś przy dworcu PKP/PKS...?

Kiedy jedziecie? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna bob71

Start przełom czerwca i lipca. Nie znam lokalnych zwyczajów, kumpla auto to nie rarytas, ale boi się zostawić gdzieś na parkingu. Koło Zagrzebia jest jakieś sanktuarium podobno, muszę dobrze poszperać to może coś tam znajdę.
www.browery2.fimeo.pl

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Jadąc do Rumunii mieliśmy podobny dylemat -polecam poszukać w necie pensjonatów, hosteli etc z parkingami dla gości na dziedzińcach za bramą Nam taka opcja wychodziła najtaniej, tyle że trzeba parę maili ew telefonów wykonać, bo nie z  każdym się dogadasz

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Ja do tej pory podczas takich wyjazdów zawsze pod jakimś hotelem, pensjonatem zostawiałem. W Rumunii się udało w Sibiu ( coś tam musiałem zapłacić), w Austrii wyszło mi za free pod pensjonatem ( ale Polacy go prowadzą). Zagrzeb do duże miasto, myślę, że można jechać w ciemno i coś się znajdzie. A jakichś parkingów płatnych nie szukałeś? W końcu tą stówę za spokojną głowę można zapłacić. W ostateczności zostawił bym auto gdzie po blokiem na jakimś osiedlu tylko tak żeby nie rozpakowywać całego majdanu i robić zbiegowiska dzieciarni. Rozładować się gdzieś wcześniej, Ty zostajesz z majdanem, kumpel odjeżdża i parkuje auto.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
bob71, może spróbuj pogadać z kimś z Warmshowers w Zagrzebiu?

Marek

Offline Mężczyzna yoohas

• Alive! - Live on the bike!
  • Miasto: Kwidzyn
  • Na forum od: 31.03.2014
Hej,

My z kumplami jak wybieramy się w taką podróż autem, zostawiamy go - po uzgodnieniu z właścielelem - pod względnie wyglądającym domkiem jednorodzinnym. Nigdy nie było z tym problemu i odmowy. Zostawialismy samochód na ok 2 tyg. m.in. w Rumunii i Serbii. Po powrocie, w ramach podziękowania, dajemy jakiś prezent (winko, czekoladki, cafe..) i wszyscy są zadowoleni, a my przede wszystkim, bo nie dalismy się skroić za drogie parkingi :-)

pozdro..

Offline Mężczyzna bob71

Dzięki za informacje, mam w planie właśnie zlustrowanie Zagrzebia na GMaps i poszukanie wstępnej lokalizacji. A rada z wcześniejszym wypakowanie słuszna, zapamiętam :)
www.browery2.fimeo.pl

Offline Mężczyzna krzychu

• Miasto: Rzeszów/Rymanów
  • Na forum od: 04.07.2011
Furman ma racje, zlustrować wcześniej google earth i zaparkować pod jakimś blokiem, tylko wcześniej wypakować klamoty. Teraz gdy jest unia i wszyscy wszędzie jeżdżą, czy to do pracy czy turystycznie samochód na obcych blachach na parkingu pod blokiem nie jest niczym dziwnym.

Offline Mężczyzna Dusza

• ✫ ♪ ✯ ♫ ✬ ♬ ✰
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 23.02.2010
Może napisać do kogoś z couchsurfing albo warmshowers o udostępnienie miejsca?

Offline holden1000

• Miasto: Gryfino
  • Na forum od: 20.05.2010
Pomysł z lustrowaniem potencjalnych miejsc przez mapy gogle jest świetny. Sam w zeszłym roku z tego korzystałem i wypatrzyłem parking przy dworcu kolejowym w Viroviticy. Miejscówka  tym bardziej godna uwagi że po drugiej stronie znajduje się komisariat policji :)

Ps. Może nie koło Zagrzebia ale na północy Chorwacji na pewno :)

Offline Mężczyzna bob71

Robię satelitarny ogląd okolicy, dzięki za informacje!
www.browery2.fimeo.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum