Autor Wątek: Który rower wybrać? :)  (Przeczytany 2645 razy)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Odp: Który rower wybrać? :)
« 30 Maj 2014, 21:58 »
Ehh, rowerki używane za 2000 zł... ciężko mi się do tego przekonać.
Albowiem, ponieważ... co?

Offline Kobieta grudzi

• 'cogito ergo sum!
  • Miasto: Lubliniec
  • Na forum od: 28.05.2014
« 31 Maj 2014, 22:43 »
Hmm, no nie wiem.. Jak szukałam nowych rowerów trekingowych to w cenie około 2000zł. A tyle pieniędzy za rower używany, jeszcze nie wiadomo tak naprawdę w jakim stanie on może być, dlaczego ktoś chce go sprzedać itp. Ale taki stevens nowy kosztuje około 3000zł, więc ten się opłaca na allegro. I jest lekki, to mi się podoba, o!
Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 31 Maj 2014, 22:58 »
No widzisz!
Kup rower jaki będzie wg Twojego wyboru najlepszy, nowy albo używany.
Tylko się zastanów się na spokojnie jakie są zalety i wady każdego rozwiązania i zdecyduj bez uprzedzeń.

Offline Kobieta grudzi

• 'cogito ergo sum!
« 1 Cze 2014, 20:24 »
Minus kupna roweru przez allegro taki, że nie można się przymierzyć, przejechać... no ale na takim rowerze to powinno dobrze się jeździć  ;)

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
« 1 Cze 2014, 20:44 »
Najczęstszym problemem rowerów z allegro jest zazwyczaj wątpliwa legalność pochodzenia.
Jak jest się młodym to rzadko zwraca sie na to uwagę, jak jest sie starszym to bardziej docenia się to że ktoś na to zapracował a ktoś inny to po prostu ukradł.
Oczywiście nie dotyczy to wszystkich rowerów ale jest to na pewno jeden z argumentów które warto wziąć pod uwage przy zakupie używanego roweru.
Dlatego tak jak napisałem wczesniej, pierwsza decyzja przy zakupie roweru to to czy ma to byc używka czy nowy. Wybór pomiędzy dwoma rowerami, z których jeden jest nowy a drugi używany jest trudny bo trzeba brać pod uwagę zupełnie różne kryteria więc roweru są nieporównywalne.

Offline Mężczyzna 7milowebuty

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.01.2013
« 2 Cze 2014, 11:06 »
Ciekawe ile kosztuje oryginalny stevens.
Nowy Randonneur Lite kosztuje 1.099,00 €.

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna stronk

• Miasto: KRK
  • Na forum od: 26.04.2014
« 2 Cze 2014, 14:51 »
Tak jak koledzy wyżej polecam od nowego  przeciętnie wyposażonego roweru, rower dobrej marki używany rower za 1500-2000 z osprzetem kilka klas wyżej   bo nie rzadko na tej urzywce zajedziesz dalej  niż na nowym  poprostu nowy wypasiony  treking kosztuje 4k   powiedzmy ze ktoś go sprzedaje   a zrobił na min  5 k KM  wiec   niewiele  caly osprzet bedzie w dobrym stanie jedynie beda slady urzytkowania  a na nowym rowerku  za 1500  przejedziesz 5k i zacznie sie dokladnia  a bo to rura podsiodlowa   z amorkiem   sie  wyrobila   a to amorek  ma luzy  chamulce kiepskie  bo  tradycyjne nie chydrauliczne , bagarznik do wymiany bo sie rozleciał  itp
ostatnio kupiłem  znajomej  na allegro używany KTM  za 1600pln  rower w świetnym stanie  na  całym osprzęcie  deore LX-XT , hamulce  magura (które sie okazały zbawienny podczas ostatniej wyprawy   po Chorwacji ).
Kolejny przykład kolega przed wyprawa do Mołdawii kupił  nowy rowerek Cross Expediton  po powrocie  pojechal do serwisu bo  złapał wszędzie luzy  serwisant mu powiedzial  ze  Expedition to tylko nazwa a to jest rower na miasto i krótkie wypady poza :)
« Ostatnia zmiana: 2 Cze 2014, 14:59 stronk »

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Pedro

• Miasto:
  • Na forum od: 19.01.2014
« 2 Cze 2014, 15:48 »
Może koleżanka jest polonistką i lubi ortograficzne wyzwania  ;)
« Ostatnia zmiana: 2 Cze 2014, 18:11 Pedro »

Offline Kobieta grudzi

• 'cogito ergo sum!
« 2 Cze 2014, 17:23 »
"koleżanki Janki" ? :D
Hmm, no to widzę, że każdy mówi co innego. Teraz to się dowiedziałam, że rowery marki Btwin nie są jednak takie złe jak to na jakimś forum sprzedawca z decathlonu odradzał ich kupna :D
Ale coraz bardziej przekonuję się do używanego stevensa. Zależy mi na tym, żeby ten rower był lekki i sprawny na długo.  ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum