Autor Wątek: Mata samopompująca czy materac dmuchany?  (Przeczytany 39012 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
podpowiedzcie, czy szerokość materaca/karimaty/samopompy 41 cm jest wystarczająca?

Jeśli nie tniesz wagi, nie śpisz tylko na bokach - raczej kuso. Szerokość mat rozmiaru 'regular' (przynajmniej therm-a-rest) wynosi 51 cm. Jakby zbytecznego zapasu po bokach nie stwierdziłem.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

jendrzych

• Gość
Wiercę się intensywnie we śnie a z materaca czterdziesto-centymetrowego nie spadam. Nic się również nie wylewa poza.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Da się w ogóle spać na boku mając pod sobą 40 cm materaca? 50 cm było jakby na styk.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

jendrzych

• Gość
Się da.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
dla mnie i 50cm było dosyć wąsko. Na pewno nie powinno być węższa mata niż szerokość śpiwora.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Ktoś używał materaca THERMA-A-REST NeoAir.
Cena jest dość wysoka, a potrzebuję kupić dwie sztuki.
Mam więc pytanie czy warto płacić za dożywotnią gwarancję.
http://sport.popina.pl/thermarest-neoair-camper-regular-p-6018.html
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna menel

• Na forum od: 25.03.2012
Mam więc pytanie czy warto płacić za dożywotnią gwarancję.
Na początek poproś ich o szczegółowe warunki gwarancji bo może się okazać że nie obejmuje uszkodzeń mechanicznych.

Offline Mężczyzna Bartz

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 24.12.2012
Wiem, że minął prawie miesiąc od twojego pytania ale i tak odpowiem bo może nadal się zastanawiasz. Mam z dziewczyną dwa thermaresty Neoair trekker i powiem ci, że komfort spania jest niesamowity przy naprawdę niewielkiej wadze. Przespaliśmy na nich puki co około 50 nocy w różnych warunkach (głównie namiotowych) i nigdy nie było z nimi problemów, przebić czy czegokolwiek innego. Tak więc na pytanie o działanie dożywotniej gwarancji ci nie odpowiem bo te materacyki są naprawdę porządne ;) Dodam jeszcze, że nie pieścimy się z nimi, nie stosujemy żadnych dodatkowych podłóg do namiotu itd.. Mają działać i działają :)

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
Ech. W piątek razem ze śpiworami Kjolen zamówiłem materacyki Trekker też od Fjorda, które dziś mają dotrzeć.
Szkoda.
Muszę zadbać o paragon.
Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Mężczyzna Rolf

• Miasto: Chorągwica k. Wieliczki k. Krakowa
  • Na forum od: 12.07.2011
Ja się szarpnąłem na NeoAir XLite. Dopiero pierwszy sezon, ale w internecie mnóstwo pozytywnych opinii, a na allegro w miarę tanio stoją - polecam :)

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Na forum od: 02.04.2010
Znaczy te 630-650 PLN to dobra cena?

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Czy ten materac ma jakieś wodotryski, system masujący albo w jakiś inny sposób robi człowiekowi dobrze? Może chociaż jest ogrzewany?

Krótko mówiąc co w nim jest, że chcesz wydać na niego tyle kasy?

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna Bartz

• Na forum od: 24.12.2012
Neoairy da się wyłapać na allegro już od 400 zł (model Trekker). Mnie się tak akurat udało i uważam, że to rozsądna cena. Za więcej bym nie kupił. A co do samych materacy to tak jak napisał Wilk, są bardzo lekkie ale przy tym ciepłe i wytrzymałe. Produkty innych firm aż tak dobrze nie wypadają, no może Exped robi równie dobre materace ale cena też nie jest niska.
Nie są one oczywiście pozbawione wad :/ Pompowanie to około 20 wdechów a nie każdemu chce się po całym dniu pedałowania męczyć z dmuchaniem materaca. Składanie materaca też wymaga nieco wprawy ale to samo dotyczy samopomp :D Tych faktów trzeba być świadomym kupując jakikolwiek materac. Coś za coś ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum