Autor Wątek: Drezno  (Przeczytany 547 razy)

Opis: Rawicz-Głogów-Żagań-Przewóz-Bautzen-Drez

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
Drezno
« 29 Maj 2014, 09:48 »
Planuję skoczyć do Drezna a po drodze Bad Muskau zaliczyć. Po Polsce trochę km zrobiłem i raczej nie będzie problemów, za granicą rowerem nie jeździłem. Wiem, że jeździ się tam lepiej i jest dużo ścieżek.
Czy z Przewozu na Bautzen i dalej do Drezna są jakieś szlaki rowerowe czy ścieżka biegnie przy drodze?
W samym Dreźnie rozumiem, że także lepiej trzymać się ścieżek rowerowych?
Jakieś inne podpowiedzi, które mogą się przydać?
Jadę przełajem na 32mm oponach więc z dróg gruntowych nie chce korzystać.
MiRowerDajePower

Offline Mężczyzna oldboy

• Miasto: sudety
  • Na forum od: 12.10.2012
Odp: Drezno
« 29 Maj 2014, 12:44 »
Zerknij na www.opencyclemap.org.Trasy wiodą z reguły lokalnymi drogami asfaltowymi, jeżeli trafi się gruntowa to raczej będzie w takim stanie że dasz radę.Jechałem do Drezna ze Zgorzelca,trasa częściowo pokrywa się.Powodzenia.

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
« 29 Maj 2014, 12:55 »
Jechałem do Drezna nieco poniżej, bo przez okolice Zittau. Jechałem mniej więcej tak, jak wyznaczył Osmand + wydajemisię.

Nie przypominam sobie, żeby ich szosy były jakieś nieprzyjemne, z dużym ruchem czy coś, także nawet bez separowanej DDR nie będziesz miał problemu. Nie jest trudno wyznaczyć sobie trasę bocznymi drogami. Jest wytyczony szlak, czy nie - zawsze możesz wytyczyć go sobie sam ;)

Z pomocą przyjdzie OsmAnd na Androida, googleMaps na wszystko i inne serwisy. Pod program Marble mam podpięte routino, open route service i mapquest, ale jeszcze nie weryfikowałem ich propozycji w praktyce. Oczywiście papier w dobrej skali to również bardzo wygodne narzędzie.

P.S Drezno to piękne miasto i spotkałem tam na prawdę zajebistych ludzi. Fajny cel wycieczki ;)

P.S2 w Osmandzie nawiguj dla samochodu. I tak Cię poprowadzi raczej bocznymi drogami, a tryb rowerowy może Cie wprowadzić w leśny dukcik, ale równie dobrze w kilkukilometrowe zmaganie z sypkim piachem ;)

Offline Mężczyzna vuki

• Miasto: Rawicz
  • Na forum od: 16.04.2014
« 12 Cze 2014, 19:41 »
no i byłem:
MiRowerDajePower

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: