Dzień dobry wszystkim
Przychodzę zachęcony przez innego użytkowika/niczkę forum - Janusa. Janus, ukłony!
Aktualnie jestem na etapie zmiany roweru. Stary rower to GT Timberline. Sporo razem przejechaliśmy i cały czas mam do niego sentyment. Niestety rama jest trochę przymała a osprzęt powoli się sypie. Stąd plan żeby kupić nową ramę a GT przerobić w przyszłości na coś bardziej szosowego (baranek, wąskie opony zamiast obecnych 2.1 itd).
Jako dziecko jeździłem na ślicznym stalowym rowerku o imieniu Behemot, który dzisiaj byłby pewnie określony "custom single speed" a wtedy był po prostu rowerem. Potem był stalowy Traper, potem GT. Do aluminiowych ram, mimo licznych prób i wielu podejść (pożyczane rowery, jazdy próbne) nigdy się nie przekonałem.
W związku z tym poszukiwania nowego były zawężone do ram stalowych. Nie ma ich wiele, tym bardziej w dużych rozmiarach. Przerobiłem Jamisa, Marina, On-one i kilka innych marek. Dostępność bardzo słaba, rozmiarów brak. Wreszcie udało mi się znaleźć świetną ramę - Surly Ogre, na której planuję zbudować nowy rower. Jutro pierwsze oględziny, nie mogę się doczekać!
Pozdrawiam wszystkich