Autor Wątek: Kokpit  (Przeczytany 1600 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Kokpit
« 2 Cze 2014, 14:50 »
Witam,

Potrzebuję zamontować na kierownicy dodatkowy kokpit, na który założę lampkę i kamerkę. Nie da rady tego założyć na kierownicę bezpośrednio, bo moja torba na aparat zasłania zarówno pole świecenia lampki, jak i widoczność obiektywu kamery. Musiałbym "podnieść" ten zestaw o około 10 cm ponad kierownicę. Może ktoś ma jakiś pomysł?

Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna Duńczyk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.01.2014

Offline Mężczyzna obserwathor

• Miasto: Rybnik
  • Na forum od: 19.02.2012
Odp: Kokpit
« 2 Cze 2014, 15:18 »
Jeżeli torba ma typowe mocowanie do kierownicy,to trafiają się takie patenty umożliwiające wyższe mocowanie lampki, tutaj masz przykład rozwiązania stosowanego w klick-fixie (m.in.Ortlieb 6) https://www.google.pl/search?q=klickfix+multiclip&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=S3eMU4OYCPDH7AaojYHIBA&ved=0CDIQsAQ&biw=1680&bih=909
post wysłany z  komórki -  na węgiel™

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 2 Cze 2014, 15:26 »
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
« 4 Cze 2014, 11:13 »
Nie wiem jak z estetyką, ale jak mi brakowało miejsca, to po prostu kupiłem 2 obejmy do montażu rur, uciąłem kawałek rurki PCV i na śrubach sobie to zamontowałem do obejm, obejmy na kierownicę.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 4 Cze 2014, 22:22 »
dzięki, z braku czasu kupiłem ten uchwyt topeaka, który wyżej wkleił Duńczyk - wyszło ok, choć ta lampka to szału nie robi - raczej niestety będzie świecić dalej niż bliżej...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum