Autor Wątek: Bałkany? Rosja? (południe/wschód), lipiec-sierpień 2014  (Przeczytany 1835 razy)

Offline Kobieta lubiealpaki

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 15.01.2013
Hej :)
Szukam osoby, która chciałaby potowarzyszyć mi w dłuższym wyjeździe rowerowym. Nie mam jasno sprecyzowanego kierunku, zależy mi raczej na czerpaniu przyjemności z faktu pedałowania przy jednoczesnym poznawaniu kultury danego regionu. Z miłą chęcią pojechałabym np na Bałkany, a w szczególności do Kosowa i Albanii.

Jak wyobrażam sobie ten wyjazd? Oprócz tego co napisałam chciałabym zaznaczyć, że nie interesuje mnie jazda dla samej jazdy i trzaskanie kilometrów. Stówka dziennie wydaje się być optimum, przy czym nie jest Żelazną Zasadą i zrobienie mniej nie sprawi, że cały wyjazd będzie można uznać za nieudany :) Chcemy pozwiedzać? Pobyczyć się gdzieś? Jakiś spontaniczny pomysł? Korzystamy z tego :)

Kogo szukam? Osoby, której nieobce jest włóczęgostwo. Nie spinającej atmosfery. Najlepiej lubiącej góry :) bo tego też bym chętnie spróbowała. No i najważniejsze: ogarniętej :)

Parę słów o mnie: studentka II roku farmacji w Krakowie. Lubię przedeptywać górskie szlaki. Od pewnego czasu zapalona autostopowiczka (od Maroko po prawie Irak - nie śmiejcie się, też żałuję, że jednak nie pojechałam ;_;).

Gdyby ktoś był chętny - niech się odezwie.

Offline Mężczyzna aljelonek

• On The Road to Freedom...
  • Miasto: Opole
  • Na forum od: 24.07.2013
    • trekkingowo.pl

Offline Mężczyzna magud

• Miasto: Tajlandia
  • Na forum od: 05.08.2013
Ktoś chętny na wyjazd 16 dniowy na balkany? Wyjazd 27 czerwca autokarem do zagrzebia, konczymy w Belgradzie, po drodze wiele atrakcji. Szukam/-y jeszcze 2 osób (pary) do ekipy.
Tomek

• trekkingowo.pl
Ktoś chętny na wyjazd 16 dniowy na balkany? Wyjazd 27 czerwca autokarem do zagrzebia, konczymy w Belgradzie, po drodze wiele atrakcji. Szukam/-y jeszcze 2 osób (pary) do ekipy.
Tomek

Chętny ale na rower ina więcej dni. Przykładowo trasa jak tu:

http://www.bikemap.net/en/route/1850776-balkany-2012-ukonczona-trasa/#gsc.tab=0

Offline Mężczyzna magud

• Miasto: Tajlandia
  • Na forum od: 05.08.2013
Ok dobra przyznaję się, że zapomniałem zawrzeć słowa "rower: ale to chyba dość logiczne na takim forum ;) bez urazy

• trekkingowo.pl
Ok dobra przyznaję się, że zapomniałem zawrzeć słowa "rower: ale to chyba dość logiczne na takim forum ;) bez urazy

Niekoniecznie... ktoś już o autostopach pisał... :)

Dla mnie też było to dosyć jednoznaczne :p a to, że czasem pada parę słów o stopie...wczytałabym się w kontekst ;)

Offline Mężczyzna janczy

• Miasto: wrocław
  • Na forum od: 28.05.2013
hej. proponuje samolotem do gruzji pozniej turcja, bulgaria, rumunia, moldawia i pociagiem przezukraine do pl.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Offline Mężczyzna Kobi

• Na forum od: 09.06.2014
Super pomysł, Bałkany są cudowne, w zeszłym roku pojechałem do Grecji przez Bałkany i było genialnie ;) Jakbyś potrzebowała jakichś wskazówek to masz tutaj link do relacji http://kobi.bikestats.pl/c,30566,Grecja-Balkany-2013.html  albo pytaj kobiel6@wp.pl
Chętnie bym pojechał zwłaszcza do Rosji ale w tym roku raczej obieram inny kierunek ;)
Pozdrowienia z Krakowa ;)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Super pomysł, Bałkany są cudowne, w zeszłym roku pojechałem do Grecji przez Bałkany i było genialnie ;) Jakbyś potrzebowała jakichś wskazówek to masz tutaj link do relacji http://kobi.bikestats.pl/c,30566,Grecja-Balkany-2013.html  albo pytaj kobiel6@wp.pl
Chętnie bym pojechał zwłaszcza do Rosji ale w tym roku raczej obieram inny kierunek ;)

Te dwie panie widoczne na twoim awatarze, to ta ekipa wyprawowa z Bałkanów? Wrzuć relację zdjęciową :P

edit: ok, obejrzałem na szybko zdjęcia z BS i... trochę się zawiodłem towarzyszami :P

Offline Mężczyzna Kobi

Stary jakby takie dziewczyny jeździły na wyprawy rowerowe to ciągneły by za sobą kilkutysięczne peletony facetów, mimo że nie umawiałyby się z nimi :) zdjęcie z avatara to moja ulubiona couchsurferka :)

• trekkingowo.pl

Kobi czy często zdarzało się wam iść spać bez mycia z powodu braku dostępu do wody?

Offline Mężczyzna Kobi

Aljelonek - pytanie lepiej by zabrzmiało gdybyś spytał czy często zdarzało nam się iść spać wykąpanymi. Raz w Rumunii tylko spaliśmy na kempingu przed szosą Transfogaraską żeby się zregenerować i wlaśnie skorzystać z wody ;), a takto rzeki, jeziora, strumyki i deszcz. All inclusive nie było :) ( i dobrze)

• trekkingowo.pl
Aljelonek - pytanie lepiej by zabrzmiało gdybyś spytał czy często zdarzało nam się iść spać wykąpanymi. Raz w Rumunii tylko spaliśmy na kempingu przed szosą Transfogaraską żeby się zregenerować i wlaśnie skorzystać z wody ;), a takto rzeki, jeziora, strumyki i deszcz. All inclusive nie było :) ( i dobrze)

To jak wy przeżyliście? ;]
Źle mnie zrozumiałeś kobi - to że kąpiele w rzekach i jeziorach to ja wiem, ale dochodzą mnie słuchy, że ciężko tam o jeziora i rzeki, a górskie jeziora, które nie tak dawno były dostępne, są zagradzane 2m płotami... A więc chodzi mi o to czy udawało wam się codziennie lub prawie codziennie znaleźć zbiornik wodny/rzekę do kąpieli...?

Wiadomo, że wszystko zależy od tego, jak sobie zaplanujesz trasę: czy będziesz mieć rzeki itp na swojej trasie. Wariant B zakłada "mycie" się na stacjach benzynowych, aczkolwiek tak naprawdę w bałkańskich upałach pewnie po 1 minucie "poprysznicowa" czystość będzie tylko wspomnieniem :) zawsze można pokminić coś z CSem, cokolwiek....

PS. Kobi, zastanawiam się, czy miałbyś coś do powiedzenia na temat czy samotne kobiece rowerowanie po Albanii to bardzo zły pomysł, czy tylko zły :D bo patrząc na odzew to pewnie na takiej ekipie stanie :p
« Ostatnia zmiana: 10 Cze 2014, 21:44 lubiealpaki »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum