Autor Wątek: Rowerem przez Grecję (druga połowa sierpnia 2014)  (Przeczytany 586 razy)

Offline Mężczyzna patrykd

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 03.06.2014
Witam,

Szukam osób chętnych  do wyprawy rowerowej z Salonik do Aten + podróż na kanał Koryncki. Mam zamiar zobaczyć jak najwięcej jest to mozliwe na tej trasie, m in. słynne Meteory. Przejazd do Grecji i z powrotem tanim autokarem  (ok 450 pln w obie strony). Spanie na spontanie na dziko. Podróż bez żadnej spiny ma być przyjemnie i lajtowo. Na pewno zachaczę o wybrzeże by tam popływać w morzu i to nie jeden raz :)
Coś o sobie mam za sobą już dwie samotne podróże rowerowe (zeszłoroczna podróż po Chorwacji ok. 700km i tegoroczna podróż z Pragi do Wiednia ok 400km). W razie pytań chętnie odpowiem. Interesują mnie osoby zdecydowane. Wiek i płeć bez znaczenia. Od siebie jeszcze dodam że mam 31 lat. Oczywiście trasa może ulec zmianie jestem bardzo elastyczny pod tym względem. Może być nawet inny kraj.
« Ostatnia zmiana: 3 Cze 2014, 18:36 patrykd »

Dudeck

• Gość
Hej, możesz dać namiar na autobus w takiej cenie?

Offline Kobieta hajduczek

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 04.06.2014
Chętnie dołączę do Twojej kompanii. Zaplanowałam urlop od 11 sierpnia. Podróżowałam już z sakwami. Byłam na dwóch zagranicznych wyprawach oraz jeździłam po Mazurach i Suwalszczyźnie.

Offline Mężczyzna luckyLuke

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 31.05.2013
Hej,

Możesz jeszcze podać w jakim terminie i na jak długo planujesz ten wyjazd? Propozycja brzmi zachęcająco jednak mam tylko tydzień w sierpniu wolny - od 16 do 24.

Witam,

Planowany termin to wyjazd 15 lub 16 sierpnia autokarem z Wrocławia lub Poznania powrót 30, 31 sierpnia. Niestety koszty wyjazdu które podałem są jednak zaniżone autokar to w dwie strony około 600pln :( A samolotów się boję. Myślę, że po niedzieli będę znał już przybliżoną trasę, którą chciałbym pokonać.

Mały EDIT. W dniu dzisiejszym zgłosiła się z chęcią wyjazdu koleżanka o pseudonimie hajduczek. Zatem jest nas już dwóch do wyjazdu. Szukamy jeszcze dwóch dodatkowych osób.
« Ostatnia zmiana: 5 Cze 2014, 20:16 patrykd »

Offline Mężczyzna luckyLuke

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 31.05.2013
To ja niestety odpadam - nie dam rady na 2 tygodnie w tym roku.

Powodzenia i przyjemności życzę.

Tak jak obiecałem, przedstawiam na razie zgrubny zarys planowanej trasy i miejsc, które można zobaczyć. Oto link https://goo.gl/maps/u7EAq w planach jeszcze podróż promem na jakąś z wysp wstępnie myślałem o jednej z dwóch Kreta lub Zakynthos, na której to znajduje się jedna z najpiekniejszych plaż na świecie o wdzięcznej nazwie Navagio Beach. Tutaj link do kilku zdjęć na nią : https://www.google.pl/maps/preview/uv?hl=pl&pb=!1s0x13676b8cbf4a588f:0x66698513ffeb4e44!2m5!2m2!1i80!2i80!3m1!2i100!3m1!7e1!4shttp://www.panoramio.com/photo/100640736!5sNavagio+Beach+-+Szukaj+w+Google&sa=X&ei=8aeUU-yDCa_X7AbFyYDoDA&ved=0CMIBEKIqMAs

To coś co znajduje sie na środku plaży to wrak okrętu :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum