Witam,
jesli to kogos zainteresuje zamieszczam przetlumaczona tresc listu z butelki ktory znalazlem w Gruzji
http://fjk.sytes.net/melanz/galerie/gruzja14/imagepages/image424.htmlPare osob niby sie deklarowalo ze pomoga ale zadna sie wiecej nie odezwala...Jednak udalo mi sie to przetlumaczyc.
Modlitwa – Prośby - Zwierzenia kobiety
Stylistyka oryginału zachowana…
STRONA 1
Прекрасная Вселенная
Преполнена благодарности и красоты, волшебства, прошу <<<nieczytelny tekst>>> чтобы
найти себя, заниматься любимыми детьми, найти свое предназначение.
Хочу творить, созидать, любить, дарить любовь.
Хочу обрести Любовь и Счастье со своим Мужчиной. Хочу идти по пути Любви
Piękny Wszechświecie
Przepełniony wdzięcznością i pięknem, czarodziejstwem, proszę <<<nieczytelny tekst>>> Żeby znaleźć siebie, zajmować się kochanymi dziećmi, znaleźć swoje przeznaczenie.
Chcę tworzyć, kochać, darować miłość.
Chcę odnaleźć Miłość i Szczęście ze swym Mężczyzną. Chcę kroczyć drogą Miłości.
STRONA 2
Творчества и созидания со своим мужчиной. Прошу Тебя о Развитии и жизни в Любви и Творчестве, в Благости и Богатстве со своим Спутником. Пусть все случится в Мягкой форме и Наилучшим Образом!!! Любовью и Благодатью!!!
Twórczości i radości tworzenia ze swym mężczyzną. Proszę Ciebie o Rozwój i Życie w Miłości i Twórczości, w Błogości i Bogactwie ze swym Towarzyszem Życiowym. Niech wszystko się wydarzy w Miękkiej Formie i Najlepszym Sposobem!!! Z Miłością i Błogością!!!
STRONA 3
Чтобы Юля встретила мужчину с любовью и радостью, гармонично и в ближайшее время
Благодарю!
и чтобы Надя жила где-нибудь в Европе с радостью и в любви с любимым мужчиной
БЛАГОДАРЮ!
Чтобы Аня встретила своего любимого мужчину, получая уроки в мягкой форме перед встречей с ним
Благодарю!
Żeby Jula spotkała mężczyznę z miłością i radością, w harmonii i jak najszybciej.
Dziękuje Ci!
I żeby Nadia zamieszkała gdzieś w Europie w radości i w miłości z ukochanym mężczyzną.
Dziękuje Ci!
Żeby Ania spotkała swego ukochanego mężczyznę, otrzymując, przed spotkaniem z nim, nauki w miękkiej formie
Dziękuje Ci!
STRONA 4
Я намерена в ближайшее время проявить свои таланты максимально присутствуя в настоящем с благодарностью и радостью, открыть свой центр, помогая людям стать счастливыми и самой раскрыться, развиваться и становиться счастливой, получать уроки, связанные с развитием в мягкой форме, получая моральное и материальное удовольствие от любого проявления себя в этом мире, раскрыть свое женское, выйти замуж и родить ребеночка, получить уроку на все моменты, останавливающие меня на пути к своему женскому счастью в мягкой форме.
Благодарю! Благодарю! Благодарю!
Ja chcę jak najszybciej wykorzystać swoje talenty, maksymalnie przebywając w teraźniejszości z wdzięcznością i radością, otworzyć swoje Centrum, pomagać ludziom zostać szczęśliwymi i samej się odkryć, rozwijać się i uszczęśliwiać siebie, otrzymując nauki, związane z rozwojem, w miękkiej formie, otrzymując moralną i materialną satysfakcję od każdego swego działania w tym świecie, odkryć swą kobiecość, wyjść za mąż, otrzymać nauki na wszystkie okazje, zatrzymujące mnie na drodze ku mojemu kobiecemu szczęściu w miękkiej formie.
Dziękuje Ci! Dziękuje Ci! Dziękuje Ci!
STRONA 5
Я благодарна Богу за все что есть в моей жизни и то, чем я являюсь. Хочу жить в любви, спокойствие и радости!!! Хочу создать любящую семью, раскрыть свой потенциал, хочу чтобы мой сын был счастлив, моя мама здорова, радостна, любима, моя сестра вышла в любовь, счастье для моей крестной племянницы!!!
Люблю, Благодарна!!!
Jestem wdzięczna Panu za to wszystko co mam w swoim życiu i za to, kim jestem. Chcę zyć w miłości, pokoju i radości!!! Chcę stworzyć kochająca rodzinę, odkryć swój potencjał, chcę żeby mój syn był szczęśliwy, moja mama zdrowa, radosna, kochana, moja siostra weszła w miłość, szczęście dla mej chrzestnicy!
STRONA 6
Я хочу найти себя, понять, кто я, зачем я, хочу ЖИТЬ! Проявлять себя, Осознать!
Желание - женское счастье – искренные отношения
Здоровье и счастье близких,
Любовь
Свобода
Уважение чувств
Взаимные чувства
Жить в настоящем
Ценить каждый миг!
Я счастлива!
Ja chce odnaleźć siebie, zrozumieć, kim jestem, dlaczego jestem, chcę ŻYĆ! Przejawiać siebie! Uświadamiać!
Życzenie – kobiece szczęście – szczere relacje,
Zdrowie i radość bliskich,
Miłość
Wolność
Odwzajemnione uczucia
Żyć w teraźniejszości
Doceniać każdą chwile!
Jestem szczęśliwa!