Autor Wątek: Wyprawa dookoła Polski  (Przeczytany 3470 razy)

Paolo

• Gość
Wyprawa dookoła Polski
« 3 Sie 2006, 14:01 »
Cześć...
Po kilku dniach zastanawiania się postanowiłem jednak podzielić sie z Forumowiczami informacją, że ok. 13 sierpnia planuje wyjechać i objechać Polskę. Czas mam praktycznie nieograniczony ponieważ tak jak acanay postanowiłem na rok odpocząc od pracy w szkolnictwie. Czy wróce do pracy - nie wiem. ;)
Plan jest ubogi, bo jestem bardzo otwarty na wydarzenia w czasie jazdy oraz na przygody, dlatego mam tylko taki mały zarys gdzie chciałbym pobyć w czasie wyjazdu. Sa to takie krainy jak: Polski Spisz,Orawa, Beskid Mały, Ponidzie, Roztocze, Podlasie, Puszcza Białowieska i Knyszyńska, Mazury, Pomorze, Puszcza Notecka, Zamki Dolnego Śląska. Co jednak w trasie wyjdzie - zobaczymy.
Rusam ze Śląska (Paniówki) i nastepnie mniej więcej tak jak opisałem wyżej.
Bardzo będzie mi miło jeśli ktoś z szanownych Forumowiczów podpowie jeszcze kilka wartch zobaczenia miejsc w które warto sie udać, a może nawet miałby ochote potowarzyszyć mi na jakimś odcinku ;) Mam nadzieję, że Padusie zdecyduje sie na podróż ze mną chociaż wschodnią granicą. ;)
A może nawet ktoś zdecyduje sie przyjąć mnie na nocleg i pooprowadzać po swojej okolicy.. ;)
Pozdrawiam serdecznie i życze znalezienia Mocy do spełniania marzeń !!
Paolo ;)

Fieroman

• Gość
Wyprawa dookoła Polski
« 6 Sie 2006, 10:37 »
Witam Cie!

W tamtym roku jechałem taką trase http://www.fiero.fotoarts.pl/inne/maa-trasa.jpg (naprzemiennie czerwona z niebieską)

Co moge polecić, napewno warto zobaczyć Warmie.. (Frombork) bardzo ładne krajobrazy, Mazury oczywiśćie też. Wschód Polski jest charakterystyczny, ja osobiście jestem ze śląska, także napatrzałem sie na tamtejsze wsie, cerkwie... Ludzie też ciekawi :) ... Białowierza Bardzo mi sie podobała, tylko na rowerze cały czas goniły jakieś dziwne owady za nami... przejazd przez białowierze z prędkością mniej niż 20km/h jest niemożliwy, bo zostaniesz zjedzony :P ... ale.. puszcza niesamowita.

Co jeszcze... Jeśli interesowały by Cie ciekawe noclegi na trasie napisz do mnie na gadu gadu pod numer 2026740, lub 2684351.

hm, narazie tyle. Polecam tak czy siak :) Pozdrawiam :)

babiasz

• Gość

Paolo

• Gość
Wyprawa dookoła Polski
« 13 Sie 2006, 23:25 »
Cześc ;)
Jutro, rankiem - planuje wyruszyć w Polskę.
Mam nadzieję, że uda mi sie dojecahć jak najdalej, ufam, że uda się obkrążyć Polskę dookoła. To czy sie uda zalezy od wielu czynników, z moimi kolanami na czele ;) Nie mam żadnych oczekiwań, tylko tyle by odkryc swoje pokłady nowej energii i prawdziwości, która gdzieś na pewno spoczywa na dnie mnie samego.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenie być może gdzieś na szlaku.. ;)
Paolo

Offline mdx

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 29.07.2006
Wyprawa dookoła Polski
« 14 Sie 2006, 10:50 »
Cytat: "Paolo"
Cześc ;)
Jutro, rankiem - planuje wyruszyć w Polskę. [...]

Powodzenia!

Paolo

• Gość
Wyprawa dookoła Polski
« 16 Sie 2006, 09:38 »
Witam..
Ja niestety po 2 dniach zakończyłem zmagania z rowerem i to na dobre. W okolicach Łodygowic zablokowało lewą nogę w taki sposób, że przez 2h odpoczywałem w knajpce po czym kuśtykając dojechałem / doszedłem do Żywca i przespałem sie na kwaterze. Rano ból ustapił więc ruszyłem na Korbielów ale po 7 km znów ta sama sytuacja. Ból który powodował łzy w moich oczach wygrał i to na dobre. Wczoraj w szpitalu ze znajomym lekarzem postanowiliśmy że przez zimę wytniemy łąkotki, bo to przez nie cały ten ból nie tylko podczas jazdy na rowerze. Duży zawód, ale ja jednak dziś kuiłem plecak i koło przyszłego wtorku ruszam pociągami, stopami i busami w Polskę. Tutaj juz kompletnie bez planu, a jedynie z biletem Wojażer i kilkoma innymi pomysami.. ;)
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło..
Milego dnia zycze
Paolo

Offline Mężczyzna mordimer

• Miasto: Katowice
  • Na forum od: 15.06.2006
    • http://www.wyprawy.yoyo.pl
Wyprawa dookoła Polski
« 16 Sie 2006, 10:14 »
Musisz miec silny charakter, nie warto sie poddawac od razu tak latwo!!
Zycze powrotu do zdrowia  :wink:

Paolo

• Gość
Wyprawa dookoła Polski
« 19 Wrz 2006, 19:37 »
Hej... witam ;)
PO prawie miesięcznej włoczędze po Polsce wróciłem na Śląsk ;) Polski nie objechałem, bo miesiąc wystarczył zaledwie na trase od Gdańska do Nowego Targu... Było jednak cudownie. Kaszuby, Warmia i Mazury, Suwalszczyzna, Podlasie, Lublin i okolice Roztoczańskiego PN, Bieszczady i Beskidy. To wszystko stopem, pociągiem i busem. Czasem nawet na piechotę a czasem i rowerem. Myślę jednak, ze miesiąc czasu trzeba poświęcić na każde województwo by poznać prawdziwe życie ludzi mimo, iż nocowałem u gospodarzy z Hospitality Club więc nieco bliżej mogłem poznać przeróżne obyczaje Polskich Rodzin. To tak narazie na wstępie bo ciągle czuje sie jakbym był "w drodze" .. ;)
Wschód Polski jest przeuroczy a czas w którym tam byłem był nieatrakcyjnym dla turystów więc jeszcze lepiej było dla mnie. Zakochałem sie w okolicach Białowieży, okolicznych cerkwiach, miejscowych ludziach. Oj wiele jest zdjęc z analoga, bo prawie 12 rolek filmów ;)
Powrzucam coś za kilka dni oraz odpowiem chętnie na pytanie dotyczące trasy, przeżyć itp..
Pozdrawiam serdecznie
Paolo

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum