pocieszę Cię więc,każdy rower jaki miałem nie pasował mi idealnie. Nowy czy używany. A to mostek a to kierownica, a to siodełko, czasem drobiazgi, z czasem okazuje się, że jeszcze coś.Kupisz, zobaczysz, chyba, że Ci w sklepie wymienią i od razu będziesz wiedział co chcesz wymienić.
Choć nie jest to jeszcze 'czysta' linia 'Reiserad - rower na podróże', jednak -jak czytam- dobry, rozwojowy trek/k/ing Ciebie -na teraz- zadowoli. Specyfikacja odpowiada Twym oczekiwaniom, cena również. Rama jest taka sama, jak w linii T700. Od typowego roweru na podróze -w rozumieniu producenta- różni się -z grubsza- osprzętem, np. hamulce, grupa.VSF to solidna marka - taki pewniak gatunku vw.http://www.fahrradmanufaktur.de/katalog/trekking/T-500-Shimano-Deore-30-Gang
Jeśli głównie jeździsz po asfaltach - po co? Ci amorki (poszukaj na forum odpowiednie wątki - znajdziesz rozwiązanie). P.S. Trend rysuje się chyba taki, iż coraz więcej forowiczów podrozerowerowe.info głowę zwraca w kierunku kolarki - lekkie, dobre pod wiatr, ergo-kierownica, lans i te pe - same zalety (rozważ ).
Kup 'co byle' (dojedziesz/wrócisz cały na wszystkim) - bylebyś wyruszył, bylebyś jechał. Nie zawracaj sobie niepotrzebnie głowy (głupim) rowerem - nuże jedź! Żyj rowerowo!
Natomiast zostanę przy tym Krossie lub Unibike'u jednak.
Cytat: The Dude w 14 Cze 2014, 01:28Natomiast zostanę przy tym Krossie lub Unibike'u jednak.Skoro i tak obstajesz przy swoim, to po co pytasz?
Cytat: Daniel w 14 Cze 2014, 16:37Cytat: The Dude w 14 Cze 2014, 01:28Natomiast zostanę przy tym Krossie lub Unibike'u jednak.Skoro i tak obstajesz przy swoim, to po co pytasz? Kurcze - edytowałem swoje posty i zapomniałem to zmienić ) Od wczoraj się sporo zmieniło. Oglądałem dzisiaj crossy Author i pozycja crossowa mi o wiele bardziej odpowiada. W zasadzie te crossy to są jedyne sensowne (z dobrym osprzętem), które nie mają hamulców tarczowych (z tych, które znalazłem).Trochę się teraz nastawiłem na Authora Airline. Ale to rodzi kolejne pytania... (tych pytań się już spooooro nazbierało):- wyczytałem gdzieś, że na długie trasy bezwarunkowo dobre siodełko skórzane oraz, że żelowe odpada - to prawda ? ktoś poleci dobre siodełko ? Tam jest jakieś Author Sphere Gel.- to samo dotyczy chwytów. Warto kupić chwyty z rogami, czy rogi oddzielnie? Tam są jakieś Author Luxus ErgoGrip - mogą być ?- tam są jakieś pedały z jednostronnymi zatrzaskami - będzie mi to przeszkadzać w jeździe w zwykłym obuwiu? od razu do wymiany, czy zostawić?- tam są jakieś opony authora PANARACER Silk Road Cross 700 x 38c. Zostawić czy szukać jakieś Schwalbe ?- w sklepie blisko mnie mają te rowery z serii 2014 i 2012, te starsze oczywiście z przeceną, choć wszystko jest identyczne. Pytanie - czy mogę spokojnie kupić starszy model, czy też mam na coś z tym uważać (jako, że ten rower te 2 lata leży...).Wybaczcie za wiele pytań... )
Szanowni,Rowerek zakupiony (Author Airline) i jest super. Jeździ się inaczej, ale lepiej.Chwyty i siodełko chyba pójdzie do wymiany. Natomiast kwestia opon - w jaki sposób dobrać ich szerokość ?? Naczytałem się wiele o rowerach, ale jakoś o tym było średnio. Domyślam się, że jak dla mnie najlepiej będzie wstawić jakieś Marathony. Ale jak dobrać rozmiar ?