np. helikopterem do Polski?
Był poruszany wątek oc i nnw rok temu. W sumie nie wiele z tamtych rozważań wynikło. Może macie już większą rozkminę w ubezpieczalniach... Co wybrać ubezpieczając się na koszty leczenia szpitalnego i/lub transport, np. helikopterem do Polski? EKUZ już mam. Droga będzie przez Bałkany, czyli również państwa nie będące w UE. Wiek powyżej 26 lat. O czym warto pamiętać?
NNW to nie jest ubezpieczenie od KOSZTÓW, ale od skutków zdarzenia.Marek
A może ktoś miał ten niefart, musiał korzystać z ubezpieczenia za granicą i może podzielić się doświadczeniami?
Mogę później dopytać, co to było za ubezpieczenie.
Po powrocie do Polski, wysłałam do ubezpieczyciela opis sytuacji + ksera rachunków (po chorwacku). Pieniądze na koncie pojawiły się zanim zdążyłam zgrać zdjęcia z wycieczki! Byłam totalnie zszokowana. Ubezpieczeni byliśmy w Warcie.
zdrowotne i ewentualnie sprzętu.
Wybierz ubezpieczyciela, który ma dobrą firmę obsługującą go po drugiej stronie globu.
Daniel-san, Raczej Ci nie wskaże odpowiednigo ubezpieczenia, bo to tez temat, z którym się cyklicznie "bujam" i ostatnio kupowałam polisę kilka godzin przed wyjazdem. Tym razem Allianz, ale było poprzednio World Nomads i Mondial Assiatance. Nie korzystałam z żadnego. Ale mam pare uwag.Po pierwsze primo. PZU bezpieczny rowerzysta jest tylko na Europę.Po drugie primo - chyba wszyscy ubezpieczyciele nie ubezpieczają na więcej niż rok, ale polisy już teraz można przedłużać będąc za granicą. Ale to też trzeba sprawdzić.Po trzecie primo - z tego co wiem będziesz na początku pracował, a to już inna para kaloszy, polisa zapewne droższa więc wykup sobie najpierw na czas pracy a potem podróży.Wybierz ubezpieczyciela, który ma dobrą firmę obsługującą go po drugiej stronie globu. Bardzo dobra jest podobno Bupa Intl. , można już wykupić ją będąc w Polsce, ale dla mnie cena była zaporowa. No, ale ty jesteś w wieku młodzieńczym a ja po, wiec płacę frycowe. Powodzenia.
jako forumowy grammar nazi będę się czepiał i tępił wszelkie głupoty językowe.