Autor Wątek: Pociągiem z Polski do Holandii  (Przeczytany 547 razy)

Offline Mężczyzna Student

• Miasto:
  • Na forum od: 16.03.2013
Pociągiem z Polski do Holandii
« 25 Cze 2014, 09:48 »
Witam

Wybieram się z Kolegą do Holandii pociągiem. Mamy zamiar dojechać pociągiem pod granicę Niemiecką a następnie dojechać  rowerami do Fankfurtu nad Odrą. Następnie niemieckim pociągiem przejechać cały kraj aż do Holandii. Mam do Was zapytanie czy ktoś tak próbował dojechać? Bezpośrednie połączenie jest drogie i już nie ma biletów. Czy możecie się wypowiedzieć na ten temat? Czy z Miasta frankfurt dojedziemy na drugą stronę Niemiec? jaki był by koszt takiej podróży. Dodam, że wracamy do PL na rowerach.

Offline Mężczyzna KiESWY

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 27.05.2012
Odp: Pociągiem z Polski do Holandii
« 25 Cze 2014, 10:16 »
Pierwsze co mogę polecić to kontakt z przedstawicielem DB w Polsce
http://www.bahn.de/i/view/POL/pl/about/overview/sales-offices.shtml
W tym biurze jest pan Hubert, który jest najbardziej kompetentną osobą, jeśli chodzi o sprawy połączeń, cen biletów i promocji.
W Niemczech jest wiele rodzajów biletów. Wiem, że jest coś takiego jak bilet weekendowy, na którym za coś około 50 euro pokonasz zamierzoną trasę. Gorzej z opłatą za rower. Nie wiem czy nie będziesz musiał kupić oddzielnych biletów na poszczególne relacje.
Radzę jednak wykonać telefon / mail do tego biura.
Innych przedstawicieli z tej strony nie polecam (przynajmniej z Warszawy). Nie są tak kompetentni.

A korzystając z okazji. Warto zamawiać promocyjny bilet 61 dni przed podróżą z Polski oraz 91 dni dla podróży z zachodu (Niemcy, Holandia).

Ja w ten sposób jadę tam i z powrotem za 29 euro, i to dzięki TSS Polska.

PS. Bilety, które mi wydrukowali nie pochodziły z bazy PKP a DB właśnie. Być może (to tylko moje przypuszczenia) niemiecka strona może mieć większą pule promocyjną. Na pewno jest czytelniejsza dla obsługujących. W okienku międzynarodowym PKP nie mogłem tego załatwić.

EDIT: to jest ta promocja http://www.bahn.com/i/view/POL/pl/prices/germany/schoenes-wochenende-ticket.shtml

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
« 25 Cze 2014, 12:40 »
Student - miej litość ;)
Jedziesz na łatwą wycieczkę a zakładasz już 4 czy 5 temat dotyczący tej wyprawki.
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna Student

• Miasto:
  • Na forum od: 16.03.2013
« 25 Cze 2014, 18:42 »
Mam pytania to pytam. Mówisz, że łatwa, jeśli zauważysz mam kilka pytań. Jak znajdę na nie odpowiedź to będzie wówczas łatwiejsza OK!

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 25 Cze 2014, 19:07 »
Możesz spróbować zadawać je w jednym wątku.
A poza tym masz pytania - spróbuj znaleźć na nie odpowiedzi, one naprawdę nie wymagają tajemnej wiedzy.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 25 Cze 2014, 21:19 »
Student już niejednokrotnie pokazał, że zamiast cokolwiek zrobić samemu woli iść po najprostszej linii oporu i od google'a, wyszukiwarki forumowej, wyszukiwarek połączeń kolejowych woli założyć kolejny bezsensowny wątek. Moim zdaniem szkoda cokolwiek podpowiadać, bo to tylko kolegę utwierdza w przekonaniu, że obrał najwłaściwszą metodę pozyskiwania informacji.

Offline Mężczyzna Ficek

• Miasto: kwidzyn
  • Na forum od: 29.12.2013
« 6 Sie 2014, 13:56 »
Potwierdzam, dziwny typ człowieka. Zamiast powiedzieć o co chodzi to okłamuje siebie i innych.
Wniosek: Jak najdalej od fałszywych ludzi!
Pozdrawiam ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum