Autor Wątek: Monachium - Stelvio - Verona - Milan - Turyn - Monako - Barcelona  (Przeczytany 1889 razy)

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Masz 32 kg limitu na bagaż, więc ciężko dwa tak zabrać. Nie mówiąc o gabarytach tego potwora :P

Offline Mężczyzna delarte

• Miasto: Knurów/Gliwice
  • Na forum od: 30.03.2013
cztery osoby, nie dwie ;)

czemu ogromna paczka? wymiary standardowego kartonu rowerowego to około 140x20x80, więc dwa kartony to będzie 140x40x80. waga: dwa w miarę wylightowane rowery ok 26kg, zostaje 6kg na resztę rzeczy - to jako jeden bagaż (sprzęt sportowy)

następnie dwa bagaże jako sprzęt sportowy, do dwóch kartonów osobno dwa rowery i reszta rzeczy, wagowo wyrobilibyśmy się na pewno, do tego podręczny na każdą osobę...

w ten sposób zamiast 4 bagaży sprzętu sportowego wyszłoby 3. do tego gdzieś czytałem, że ludzie próbują rowery wrzucać do bagażu rejestrowanego, nie jako sprzęt sportowy tylko po prostu zwykły bagaż, który jest tańszy. ktoś próbował takiego rozwiązania?

taak wiem kombinacje alpejskie, ale studenciki liczą każdy grosz, więc jak tylko się da trzeba oszczędzać :)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
waga: dwa w miarę wylightowane rowery ok 26kg, zostaje 6kg na resztę rzeczy - to jako jeden bagaż (sprzęt sportowy)
Nie zapominaj, że kartony też swoje ważą ;)

Jednym słowem na tych kombinacjach planujecie zaoszczędzić szalone 130 zł, czyli po 32.5 zł na osobę? ::)

uwierz, że dla mnie ma to znaczenie ;)

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Zwłaszcza jak każą Wam płacić 250 zeta za dodatkowy rower ;)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
A jak nie przejdzie to będziesz w stanie wyłożyć od ręki 2 razy tyle, bo na lotnisku nie pracują tylko kalkulatory ale i ludzie?

Offline Mężczyzna braciak

• Miasto: RADOM
  • Na forum od: 23.02.2014
Każdy studencik ma plan B, wam także się taki przyda na wypadek jakiejkolwiek wpadki wagowej. Nie chcielibyście chyba pójść z torbami po naliczeniu kilku kilogramów.
 Obiecajcie, że jak wam się uda to opiszecie Nam to ze szczegółami, póki co trzymam za Was kciuki !  ;D

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Każdy studencik ma plan B, wam także się taki przyda na wypadek jakiejkolwiek wpadki wagowej. Nie chcielibyście chyba pójść z torbami po naliczeniu kilku kilogramów.
 Obiecajcie, że jak wam się uda to opiszecie Nam to ze szczegółami, póki co trzymam za Was kciuki !  ;D

I nagracie! :D

Planem B będzie nocleg na plaży w Barcelonie, do czasu aż rodzice wyślą brakującą kasę na kolejny lot. Tam się tak zajmą waszym bagażem, że wam nawet podręczny nie będzie potrzebny :D

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
Rower moze leciec jako bagaz rejestrowany w niektorych tzw. Regularnych liniach lotniczych. U tanich przewoznikow mierza i waza wszystko bardzo dokladnie i kasuja odpowiednio.
Probuj tych kombinacji jak lubisz dreszczyk emocji.
Pamietaj tez, ze kraje i miejsca, ktore wybrales sa drogie.
Moje pomysly na pomoc sie juz wyczerpaly.
Powodzenia.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

jak coś się nie uda, to nie będę miał czego szukać w domu, sprzedam rower i zacznę handlować pomarańczami haha :D

dzięki wszystkim za pomoc, temat poprowadziłem w trochę niewłaściwym kierunku (w końcu to nie dział "transport roweru" ;) )

jednak zapytam jeszcze, jak wygląda trasa jadąc wzdłuż morza? zaplanowana jest tam trasa EuroVelo 8, co prawda wg informacji na stronie jest w trakcie realizacji, ale pewnie już w tym miejscu istnieje jakaś droga rowerowa? Jak z ukształtowaniem terenu? Czy warto gdzieś odbić do ciekawego miejsca, które znacie/o którym słyszeliście?

Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękuję, widzę że macie trochę ubaw przez te moje pomysły :D ale i tak dziękuję :)

RDK

• Gość
Nie wiem jak wygląda Eurovelo, bo na żadne oficjalne szlaki nie zwracam uwagi, ale Często widziałem tam prowadzące przez miasta ścieżki rowerowe. Najciekawsza była dwupasmowa droga dla rowerów, poprowadzona praktycznie przy samym morzu, którą poprowadzono przez specjalnie wybite w skałach jaskinie. Odcinek kilka-kilkanaście km, w San Remo jeśli dobrze pamiętam. Wjeżdżaliśmy od wschodu. Między miastami ścieżek nie widziałem - zwykły dobrej jakości asfalt, wystarczająco szeroki, by prowadzić bezstresową podróż. Ruch aut umiarkowany, w miastach większy.

Reszta opisu w poprzednim moim wpisie  ;) Trasa wzdłuż wybrzeża bardzo fajna. Polecam mocno.

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
Planem B będzie nocleg na plaży w Barcelonie, do czasu aż rodzice wyślą brakującą kasę na kolejny lot. Tam się tak zajmą waszym bagażem, że wam nawet podręczny nie będzie potrzebny :D
potwierdzam - uwalniają od bagażu dosyć skutecznie :)

"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Czyli problem rozwiązany - ostatnią noc zaplanujcie na plaży i bagaż na pewno się zmieści w limicie  ;)

tzn. noclegu na plaży unikać jak się da? kilku znajomych nocowało 2-3 noce na plaży w Barcelonie i nic im nie zginęło... macie jakieś konkretne 'doświadczenie' w tej kwestii?

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
Z noclegiem na plazy akurat tam nie, ale przyznam sie ze w Barcelonie w Parku Guell obrobiono mnie skutecznie metoda "na ptasie gowno". Poszla komorka i trpche kasy. Bylam wyposazona w wiedze, ze to miasto to mekka zlodziei a i tak stracilam czujnosc.
Zatem wy jej nie straccie...
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum