Autor Wątek: Monachium - Stelvio - Verona - Milan - Turyn - Monako - Barcelona  (Przeczytany 1890 razy)

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
Z noclegiem na plazy akurat tam nie, ale przyznam sie ze w Barcelonie w Parku Guell obrobiono mnie skutecznie metoda "na ptasie gowno"

Możesz dokładniej wyjaśnić?

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
Idziesz sobie, podziwiasz otoczenie a tu kurcze ptak na ciebie robi... Patrze w gore ptakow niq widze, ale masz to g..o na kurtce i wlosach...ble.. A tu ida 2 mile panie, podbiegaja i pomagajaCi sie czyscic... Skutecznie, chociaz 100 Eur w kieszeni na szczescie nie wymacaly.
Po 20 minutach patrze komorki nie ma, kumpelka kasy nie ma, torebki elegancko pozasuwane. Na policji znudzeni funkcjusze i kolejka obrobionych obcokrajowcow.. Nuda.
Mile panie pryskaly jakims spreparowanym ohydztwem
 W ciagu 20minut zanim telefon zablokowalam kilka telefonow do Brazylii wykonaly.
Dobra, mozna sie smiac ;D
Sie off-topic zrobil.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna delarte

• Miasto: Knurów/Gliwice
  • Na forum od: 30.03.2013
off-top ale istotny i pomocny ;) dzięki za to info! na pewno będziemy mieć to na uwadze. tak popularne miejsca turystyczne to rzeczywiście idealne miejsce dla złodziei...

Offline Barteusz

• Miasto: By-ca Kł./Wrocław
  • Na forum od: 27.01.2010
Ja również dziękuję za info.
Postaram się pamiętać gdyby coś mnie kiedyś, noo, ubrudziło.
A śmiać się nie ma z czego.

Offline Mężczyzna Pioter

• Miasto: szczecin
  • Na forum od: 17.06.2014
Jechalem stopem z Barcy.od chwili wyjscia  z kampingu do dojazdu do szczecina 36godzin z 3-4 godzinnym snem na cpn-ie w niemczech,2000km.w barcelonie wsiadasz w pociag do miasta Vic.wysiadasz w miasteczku przez ktore przechodzi autostrada w strone Francij(przed samym Vic)tam od dworca na autostrade jest ze 3km.mijasz rondo na wjezdzie i idziesz jakies 500m i jest stacja benzynowa.
Ja bym rozwazyl opcje samolotu,choc ciezko bedzie wycyrklowac z czasem(pamietaj ze tanie linie lataja z Girony,nie z Barcy),ale popatrz tez na autobusy,to moze byc niezla opcja

Offline Mężczyzna Waski

• Kapituła MP
  • Miasto: Lubin
  • Na forum od: 23.02.2013
tzn. noclegu na plaży unikać jak się da? kilku znajomych nocowało 2-3 noce na plaży w Barcelonie i nic im nie zginęło... macie jakieś konkretne 'doświadczenie' w tej kwestii?
no ja nawet do nocy nie musiałem czekać - zostawiłem auto na pół godziny na parkingu przy plaży i dzięki temu w drodze powrotnej miałem mniejsze spalanie :D bagażnik opróżnili skrupulatnie :D

"Wąski. My nie możemy jechać tam bez rowerów. Jak zwierzęta. :)"
"Kolarsko jesteś taki sobie, [...]" yurek55

Pioter: nie wiem, skąd masz info, że tanie linie latają z Girony, skoro w Wizzair (na dziś najtaniej) do Polski są połączenia wyłącznie z El Prat (13km od centrum). Czasowo chcielibyśmy wyruszyć 7 lipca z Monachium, bilety zamówić na 11 lub 13 sierpnia, więc wydaje mi się, że optymalnie...

co do autobusów, w Sindbad wychodzi 580zł (stan na dziś), u innych przewoźników raczej porównywalnie, chyba że ktoś ma info o tańszych przewoźnikach...

a jak Ty wracałeś stopem, to sam/z kimś/ile bagażu przy sobie?

Offline Mężczyzna Pioter

Ryan z Poznania lata do girony,easyjet tez nie lata do  barcy tylko do girony.na glownej stronie jest napisane ze barca ale jak robisz rezerwacje to juz jest girona.proponuje dokladnie sprawdzic przed kupnem biletu bo  jak napisales wizzair lata do barcelona el prat ale rowniez do  barcelona girona
Waracalem z dziewczna,plecak 75l plus namiot i maly podreczny.rok wczesniej jezdzilismy na 2x75l i nie bylo problemow

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
Czyli bagaż to: dziewczyna, plecak 75 l i podręczny ;D
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Pioter, ale my lecimy z Barcelony do Polski :) na easyjet w ogóle nie widzę połączenia z barcy do PL, a na Ryanair do PL lata zarówno z Girony, jak i z El Prat. Wizzair ma tylko z El Prat do PL i przy rezerwacji nie zmienia się na nic innego :)

Offline Mężczyzna Pioter

Ta,easy lata z berlina a ja mieszkam w szczecinie wiec traktuje to lotnisko jako moje lokalne.nie mniej jednak badz czujny przy rezerwacij:)jesli lecisz z el prat to niedaleko masz kampingi,mozecie sie tam przespac

super, dzięki za info! :)

trochę zmieniamy koncepcję, zaczynamy z Pasawy, jedziemy wzdłuż rzeki Inn (jest trasa rowerowa) do Innsbrucku i dalej na Stelvio... ktoś jechał ten odcinek Innradweg?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum