Autor Wątek: Wyprawa 80 rowerów.. Tatry  (Przeczytany 2650 razy)

Offline Mężczyzna Goral96

• Miasto:
  • Na forum od: 20.01.2014
Wyprawa 80 rowerów.. Tatry
« 28 Cze 2014, 09:49 »
Cześć. Brał ktoś z was udział w czymś takim ? Może macie link, filmiki do tego, albo sami tam byliście ? http://www.80rowerow.pl/wyprawy/dookola-tatr/
Bo ja w tym roku, najlepiej w sierpniu chcę wyruszyć na jakąś wyprawę rowerową na kilka dni i szukam czegoś fajnego, bo prawdopodobnie nie uda mi się nic na własną rękę - nie ma ludzi do jazdy u mnie, a jestem ze wsi obok Pułtuska

Offline Kobieta Jelona

• Miasto: Wałbrzych
  • Na forum od: 26.12.2013
    • Jakość to będzie blog
Odp: Wyprawa 80 rowerów.. Tatry
« 28 Cze 2014, 11:39 »
2300 m to jest dużo? :O

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 28 Cze 2014, 11:48 »
Nie bardzo wiem po co płacić komuś za wyjazd, w którym nie ma żadnych trudności organizacyjnych. Wsiadasz, jedziesz, zsiadasz.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 28 Cze 2014, 12:00 »
Tu chyba chodzi o kwestię pewności znalezienia towarzystwa.

Na pewno będą jacyś chętni, bo takie płatne wyprawy rowerowe cieszą się sporą popularnością, zwłaszcza wśród osób, które dzięki temu mają pewność bezstresowej jazdy, zero martwienia się o noclegi, co będzie jeśli coś się popsuje, zgubienie się itp.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
« 28 Cze 2014, 12:13 »
pewność bezstresowej jazdy, zero martwienia się o noclegi, co będzie jeśli coś się popsuje, zgubienie się itp.
I zero przygody ;)

Goral96, jedź sam!

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 28 Cze 2014, 12:34 »
No jak dla mnie zero, dla Ciebie widzę też :D Ale kto co lubi.

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
« 28 Cze 2014, 12:46 »
Może jakiś biznesmen, albo zarobiony pracownik korpo który nie ma czasu na żadne planowanie, szukanie noclegów itp. i uważa że jest za stary na spanie pod namiotem na takie coś się skusi. Albo jakiś naprawdę początkujący rowerzysta. Nie wiem kto jeszcze.

Kiedyś kumpel pytał mnie czy nie myślę o założeniu firmy, która będzie organizować tego typu (i większe) wyjazdy. Odpowiedziałem mu, że widziałem parę ofert takich wyjazdów i nie wierzę, że ktoś za tyle kasy może chcieć w ten sposób spędzać czas. Jak można przynajmniej 3x taniej. Ale widać chętni jednak są.

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 28 Cze 2014, 13:19 »
Może jakiś biznesmen, albo zarobiony pracownik korpo który nie ma czasu na żadne planowanie, szukanie noclegów itp. i uważa że jest za stary na spanie pod namiotem na takie coś się skusi. Albo jakiś naprawdę początkujący rowerzysta. Nie wiem kto jeszcze.

Kiedyś kumpel pytał mnie czy nie myślę o założeniu firmy, która będzie organizować tego typu (i większe) wyjazdy. Odpowiedziałem mu, że widziałem parę ofert takich wyjazdów i nie wierzę, że ktoś za tyle kasy może chcieć w ten sposób spędzać czas. Jak można przynajmniej 3x taniej. Ale widać chętni jednak są.

Moją mamę chętnie bym wypchnęła na takie wakacje, ale na razie robi za małe dystanse :D Strasznie strachliwa jest, ostatnio mówiła, że w życiu nie zasnęłaby na dziko, obawiałaby się jakiejś napaści itp, i w dodatku lepiej się czuje jak z kimś jedzie, nie sama.

Tak to jest, za komfort się płaci, na komforcie sie zarabia.

Offline Kobieta wilhelminaslimak

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 25.03.2011
    • foty na flickr.com
« 28 Cze 2014, 14:01 »
Też byłam na jednej, czy dwóch "wyprawach" rowerowych organizowanych przez biuro podróży i bardzo miło je wspominam. Dla mnie głównym plusem jest towarzystwo. Ja nie mam znajomych jeżdżących wyprawowo na rowerze, a sama nie lubię.
Można wprawdzie kogoś znaleźć przez sieć, ale wiadomo, że nie jest to proste, a i można różnie trafić (ja akurat mam bardzo niemiłe wspomnienia z wyjazdu z takim przypadkowym człowiekiem). 
Ale z tego co zauważyłam, to faktycznie na takie wyjazdy wyjeżdżają ludzie, którzy nie są wstanie (boją się, nie wiedzą jak, nie znają języków) sami sobie takie wyjazdu zorganizować albo im się po prostu nie chce (komfort wiezienia rzeczy przez busa, zapewniony nocleg, wyznaczona trasa, pilot). Były nawet grupki znajomych, które wybierały właśnie rowerowe wakacje z biurem podróży.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 28 Cze 2014, 14:23 »
Przebijam! Mogę z kimś przejechać tę trasę za 300 zł :P :P
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

• Miasto:
« 28 Cze 2014, 14:25 »
Powiem tak. Jeżdżę naprawdę dużo rowerem. Mam 17 lat, w październiku 18. Będzie to pierwsza wyprawa. Za rok planuję Rzym i jeśli nie znajdę ekipy na Rzym - takiej doświadczonej i starszej kilka lat najlepiej ( choćby jedna osoba ) to będzie wtedy źle. Faktycznie chciałbym wyruszyć np na mazury na własną rękę ze znajomymi, byłoby bardzo fajnie - dystanse po 150 - 200 km i byłoby super. Tylko teraz muszę wejść w rytm wypraw, jeśli nikogo nie znajdę to ruszę na takie zorganizowane, a jeśli ktoś mocny się znajdzie z moich okolic to pojedziemy w kilku np na Mazury, nad morze.

RDK

• Gość
« 28 Cze 2014, 14:38 »
nie ma ludzi do jazdy u mnie, a jestem ze wsi obok Pułtuska

Najtrudniej znaleźć coś z tej samej miejscowości, ale jak się rozejrzysz to w regionie bliższym lub dalszym zawsze ktoś się znajdzie. Pytanie do jakiej odległości zamierzasz szukać ludzi ;) Wiadomo, że na codzienne wyjazdy najlepiej, by był ktoś, najlepiej z sąsiedztwa.

Ja miałem ~50km do grupy, z którą jeździłem. Z tego powodu na wielu wspólnych mniejszych wyjazdach nie bywałem, ale jak się szykowało coś grubszego, to prawie zawsze byłem gotów. Po prawdzie była jeszcze jedna grupa ~30km od domu, ale dość jednoznacznie nastawiona na sport i mtb.

Ja do pułtuska mam ~4 godziny drogi swoim tempem :)

Co do wyjazdów organizowanych, byłem na jednym, trwał ~2 tygodnie i ruszyłem zaraz po maturach. Koszt około 150-200 zł, na trasie jechała ciężarówka. Dystanse ok. 100km przerwy co 20km. W każdym miejscu zapewniony bezpieczny nocleg. Ogólnie super sprawa na początek podróżowania wielodniowego. Pierwsze doświadczenie, co i jak robi się na wyprawie, by ją pomyślnie ukończyć.

Co do wyprawy podanej przez ciebie, trudno mi cokolwiek powiedzieć. Pewnie zrobiłbym to w 1 dzień bez wdawania się w zbędne formalności, ale mówię to z perspektywy kilku lat doświadczenia ;)

• Miasto:
« 28 Cze 2014, 14:52 »
Ja też bym tą wyprawę zrobił w jeden dzień. Dużo kręcę i sylwetka górala, jak nick mówi :D Dobra może kogoś znajdę i pojedziemy sobie gdzieś na rowerach z sakwami, może się uda kogoś z okolic do 40 km znaleźć :)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Na forum od: 11.02.2012
« 28 Cze 2014, 15:00 »
Nie masz przypadkiem rodziny/znajomych w odpowiedniej odległości? Miałbyś jakiś cel i pewnie łatwiej byłoby się zebrać.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Kobieta Jelona

• Jakość to będzie blog
« 28 Cze 2014, 16:15 »
Oprócz forum, możesz poszukać jeszcze ludzi z okolicy na bikestats, sport42 (poznałam tam jedną osobę, która mieszka 5 min ode mnie), albo poszukać jakiejś lokalnej grupy/strony na facebooku.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum