Stety niestety życie zweryfikowało plany i z dłuższego wypadu w sierpniu nici. Tak więc również z planów południowych. Ale Bananie - nie martw się, Twoją deklarację będę trzymał w pamięci przy kolejnych planach

A co do kinderwyprawki - aktualne - tylko, że bliżej.
Moja propozycja jest taka:
Termin: 14-17.08.2014
Lokalizacja - baza harcerska w Prusimiu (gmina Kwilcz, wielkopolskie) nad jeziorem Młyńskim.
Baza w sierpniu jest pusta, teren jest ogrodzony, poza wsią, w lesie nad jeziorem. Na wyposażeniu jest budynek z sanitariatami, wiata z ławkami (harcerska jadalnia) w razie niepogody. Do oficjalnego kąpieliska 500 m. Czyli lokalizacja dość podobna do tej z I kinderwyprawki lub tej w Tleniu

Baza generalnie nie jest udostępniana turystom indywidualnym, ale jak człowiek z Urzędu Gminy dowiedział się, że nas nie będzie kilka tylko dzieścia kilka, to stwierdził, że pole namiotowe przy kąpielisku może nas nie pomieścić

Cen jeszcze nie znam, ale powyższy zapewnił mnie, że wysokie nie powinny być.
Jeszcze tam nie byłem - z tego co się dowiedziałem, baza jest położona w lesie, nad jeziorem. Do oficjalnego kąpieliska ok. 500 m.
Początkowo chciałem zaproponować pole namiotowe na OSiRze w Sierakowie, niby lepsza infrastruktura, ale odstręczyły mnie takie wpisy:
http://www.pola-namiotowe.info/sierakow-nr-109,218,podglad.html - ośrodek duży, sam się reklamuje różnymi imprezami, więc faktycznie może być trochę tłoczno i gwarno tam.
A baza jest położona w sercu pojezierza Sierakowsko-Międzychodzkiego, trochę te tereny znam, trasy będą pagórkowate, w dużym udziale drogi gruntowe (ale piachów nie powinno być - raczej sporadycznie). Krajobrazowo bardzo ładnie, jedne z moich ulubionych okolic w niedużej odległości od Poznania. Trasy przewiduję w formie pętli, tak po 20-40 km - do ustalenia.
Kebabów i innych dowozów nie przewiduję organizować, jedzenie we własnym zakresie, noclegi pod namiotem. Po drodze na jakieś jadłodajnie powinniśmy natrafić.
Gdyby ktoś koniecznie chciał nie pod namiotem - tutaj info z gminy, w Prusimiu są widzę kilka możliwości:
http://www.kwilcz.pl/gmina-kwilcz/pl/right/turystyka/baza-noclegowa1.htmlJa się wybieram, kto się dołączy?