Sam jestem ciekaw co zaproponujecie, bo się przymierzam do złożenia jakiegoś zestawu.Znajomy używał średniej klasy dynama Shimano + lampka AXA Luxx 70 Plus i sobie zestaw bardzo chwalił, szczególnie wyjście na USB umożliwiające podładowanie różnej elektroniki.
I naprawdę uważasz, że jest sens po raz kolejny wtrącać na ten temat swoje 3 grosze, zbaczając całkowicie z tematu wątku?
Waxmund, jeśli chcesz opcję ładowania z USB, to ja polecam charbike miniUSB
Bo ideą takich skrzynek jest to, że ładujesz je na trasie, a później na biwaku czy w nocy ze skrzynki ładujesz inne urządzenia
Ale czy lampka magazynuje energię?
Jak jazdę z tabletem przymocowanym do lemondki uważasz za prostsze niż jazda z małą skrzyneczką na ramie...
Po co mędrkujesz panie Karolu, jak pojęcia nie masz o tym urządzeniu? Warto czytać uważnie forum, ja z licznych debat dynamo vs baterie przyswoiłem sporo wiedzy, Łatośłętka nieraz o tym pisał, używał tego na niejednej wyprawie i ładuje w nocy z tego elektronikę.
Tylko lampka ma wyjście 500mA, a E-Werk 1500mA, więc ładuje 3 razy szybciej, co oznacza, że 3 razy krócej trzeba jechać z obciążonym dynamem by baterię naładować. Poza tym nie o tym była rozmowa, prosiłeś o podanie takiego urządzenia - więc Ci podałem, bo najwyraźniej nie wiedziałeś, że takowe istnieją.