Autor Wątek: Jaka lampa przednia do dynama w piaście?  (Przeczytany 14915 razy)

Offline Mężczyzna Psotnik

• Miasto: Niestety W-wa
  • Na forum od: 10.07.2012
(http://charbike.republika.pl/)
http://www.starbike.com/p/Busch-M%FCller-E-WERK-cache-battery-4152-en
Pomijając ,że nie warto i bez sensu, to które rozwiązanie?

Nie posłuchaliście mojego apelu więc wszystkie posty poleciały do śmietnika. Proszę o trzymanie się tematu.

Daj się dzieciakom pocieszyć.
Chciałbym być na miejscu Wilka. Ubaw po krwiomocz. ;D

Odpłynąłem stąd bez żalu od tego wersalu bo czuję ten luz.

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
lampka AXA Luxx 70 Plus

Też używam tej lampy - przetestowana w tym roku na półtoramiesięcznym wyjeździe - po raz pierwszy zero stresu z powodu braku prądu. Całkowicie nas to uniezależniło od kombinowania gdzie naładować komórkę, kindle'a, odtwarzacz mp3, akumulatorki do aparatu (ładowany sprzęt leży sobie spokojnie w torbie na kierownicy, z której wychodzi kabelek do lampki - dla mnie bardzo wygodnie, a ja nie lubię kombinacji sprzętowych). Innych urządzeń elektronicznych do tej pory nie używałam podczas dłuższych podróży, wiec nie wiem jak się to sprawdzi z ładowaniem tabletu czy GPSa.
Ładowanie przebiegało bez problemów nawet, gdy było sporo podjazdów. Na wertepach tez wszystko się ładnie trzymało.
Sama lampka świeci tak, że jazda nocą to czysta przyjemność (a wcześniej bardzo nie lubiłam jeździć po ciemku).
Może i są jakieś lepsze rozwiązania, dla mnie to jest więcej niż ok.
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna Medawc

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 02.12.2010
Cytat: Medawc w 16 lis 2014, 14:04
(http://charbike.republika.pl/)
Cytat: Wilk w 16 lis 2014, 15:45
http://www.starbike.com/p/Busch-M%FCller-E-WERK-cache-battery-4152-en
Pomijając ,że nie warto i bez sensu, to które rozwiązanie?

E-Werka nie miałem, nie testowałem, nie wypowiadam się (w przeciwieństwie do pewnego eksperta od sprzętu, którego nie nigdy używał :D)
Z charbike mini USB przejechałem 2,5 tygodnia, na luzie wystarczył do "utrzymania" 5-calowego smartfona i jednego zwykłego telefonu (kolegi), większą część trasy jechałem z wyłączonym ładowaniem.
Fakty - na pewno tańszy niż E-werk i do takich zastosowań, jak powyżej wystarczający. Jedyny ewidentny minus - nie nadaje się do ładowania telefonu przy jeździe w mieście, zwiedzaniu, czy innych miejscach, gdzie często się staje, daje radę wtedy jednak ładować powerbank

Online Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
/.../
Pomijając ,że nie warto i bez sensu, to które rozwiązanie?/.../

Z pewnością nie 2-gie - link dot. akumulatora buforującego. ;)
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna M-kwadrat

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 31.07.2012
lampka AXA Luxx 70 Plus

Też używam tej lampy - przetestowana w tym roku na półtoramiesięcznym wyjeździe - po raz pierwszy zero stresu z powodu braku prądu. Całkowicie nas to uniezależniło od kombinowania gdzie naładować komórkę, kindle'a, odtwarzacz mp3, akumulatorki do aparatu (ładowany sprzęt leży sobie spokojnie w torbie na kierownicy, z której wychodzi kabelek do lampki - dla mnie bardzo wygodnie, a ja nie lubię kombinacji sprzętowych). Innych urządzeń elektronicznych do tej pory nie używałam podczas dłuższych podróży, wiec nie wiem jak się to sprawdzi z ładowaniem tabletu czy GPSa.
Ładowanie przebiegało bez problemów nawet, gdy było sporo podjazdów. Na wertepach tez wszystko się ładnie trzymało.
Sama lampka świeci tak, że jazda nocą to czysta przyjemność (a wcześniej bardzo nie lubiłam jeździć po ciemku).
Może i są jakieś lepsze rozwiązania, dla mnie to jest więcej niż ok.
Przymierzam się do zakupu nowych lampek pod dynamo. Na przód jestem praktycznie zdecydowany na Axa Luxx 70 plus (B&M o podobnych funkcjach jest dla mnie za drogi) i chętnie przeczytam opinie po dłuższym okresie użytkowania, zwłaszcza o wadach.
I jeszcze dodatkowe pytanie - czy oświetlenie postojowe można wyłączyć? (np. przy parkowaniu roweru aby nie zwracało uwagi)
« Ostatnia zmiana: 12 Kwi 2016, 14:31 M-kwadrat »

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Nadal używam, dość regularnie na co dzień samej lampki, na dłuższych wyjazdach ładuję smartfona.
W tym roku podczas półtoramiesięcznego wyjazdu na Bałkany częściej korzystałam  z telefonu, bo był net, więc na bieżąco pisałam wiadomości, wysyłałam zdjęcia, sprawdzałam mapy, lokalizację gps... do tego ładowanie akumulatorów do aparatu fot. I tym razem trochę energii brakowało.
 Ze trzy razy udało się na noc podpiąć do prądu wszystkimi urządzeniami (mam tez power banka) i doładowywałam w każdej knajpce, w której się zatrzymywaliśmy (często kiepskie prędkości nie pozwalały na wydajne ładowanie, np kilka godzin pchania rowerów przez albańskie bezdroża). Przy normalnej jeździe system działałby ok.
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum