Autor Wątek: Greenway Praga-Wiedeń  (Przeczytany 1024 razy)

Offline Mężczyzna SEBO

• Miasto: Rydułtowy
  • Na forum od: 03.07.2014
Greenway Praga-Wiedeń
« 3 Lip 2014, 14:12 »
Witam! Wybieram się za miesiąc pociągiem do Pragi a stamtąd rowerami aż do Wiednia.Powrót PolskimBusem do Katowic.Jedziemy 4 osoby (dwoje dzieci-jedno w przyczepce), spać mamy zamiar na kempingach. Czy ktoś odbył może już ten odcinek greenway i czy może podzielić się wrażeniami ? Warto czy nie warto ? (biorąc pod uwagę podróż z dziećmi - poziom atrakcyjności dla nich) Pozdrawiam ! :)

Offline Mężczyzna braciak

• Miasto: RADOM
  • Na forum od: 23.02.2014
Odp: Greenway Praga-Wiedeń
« 3 Lip 2014, 16:37 »
rok temu mieliśmy taką trasę, tyle że przez Bawarię a Ty myślisz pewnie o krótszej trasie mimo wszystko poczytaj relacji na blogu kolegi może coś Ci się przyda :)

http://rowerem-za-grosze.blogspot.com/2013/07/tam-gdzie-pasa-sie-fioletowe-krowy-piwo.html

Jeżeli chodzi o ten powrót PolskimBusem to musisz się dobrze przygotować, nasz powrót wypadł w niedzielę wieczorem, był komplet pasażerów każdy z torbą.. początkowo nie chciał Nas zabrać z rowerami, ale poskładaliśmy je możliwie jak najbardziej i się udało. Dużo zależy od kierowców, nie zniechęcaj się tylko przy planowaniu powrotu nie zapomnij klucza do wykręcania pedałów i strecza by owinąć rower :)

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
« 3 Lip 2014, 17:13 »
Trzy rowery i przyczepka w polskim busie, może być kłopot, duży kłopot.
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna SEBO

« 4 Lip 2014, 09:23 »
Dzięki za odzew. O możliwym problemie z PolskimBusem w kwestii rowerów wiem od nich samych (napisali mi to w mailu). My mamy zamiar wracać w ciągu tygodnia więc mam nadzieję, że będzie ok. Jesteśmy przygotowani na rozkręcenie i poskładanie rowerów. Pozdrawiam ! ;)

Offline Kobieta ewcyna

• Miasto: różnie, teraz.. Oman
  • Na forum od: 13.11.2012
« 4 Lip 2014, 11:00 »
Praga - Wiedeń to moja pierwsza zagraniczna wyprawa, dość dawno temu to było, ale trasa tylko początkowo pokrywa się mniej więcej ze szlakami Greenway, w drugiej części wyglądała inaczej tj. Praga - Tabor - Ceske Budejovice - Cesky Krumlov , potem do Linz w Austrii i dalej już wzdłuż Dunaju do Wiednia.
Pamiętam jedynie, że byłam zachwycona chyba wszystkim, miastami i przyrodą, rad praktycznych też nie udzielę bo się zdezaktualizowały, ale jestem pewna, że będzie pięknie.
aha, z Wiednia wracałam pociągiem, ale wepchnęłam ten rower pomimo sprzeciwu konduktora, wiec nie wiem czy to doradzać czy nie. Powodzenia.
You can't buy happiness but you can buy a bike and that's pretty close
http://ewcyna.com/

Offline Mężczyzna SEBO

« 4 Lip 2014, 11:54 »
Dzięki. To mnie upewnia w trafnym wyborze kierunku wyprawy. Jak nie wypali PolskiBus ,to może też będziemy musieli się wpychać do pociągu.Pozdrawiam

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum