Autor Wątek: Bezpieczeństwo [w Czarnogórze i Albanii]  (Przeczytany 551 razy)

Offline Mężczyzna technik88

• Miasto: WAWA
  • Na forum od: 07.03.2014
Witam,

Chciałbym zaczerpnąć Waszych rad odnośnie bezpieczeństwa w Czarnogórze oraz północnej Albanii. Jakie miejsca omijać (wiadomo że niektóre miejsca szczycą się niechlubną sławą ).
Mieliście może takie sytuacje że jakaś grupka podpitych typków Was zaczepiła? Napad itd ?
Nie obawiam się bardzo o siebie tylko o dziewczynę z którą jadę.

Dzięki.
« Ostatnia zmiana: 8 Lip 2014, 14:42 yoshko »

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Bezpieczeństwo
« 8 Lip 2014, 12:06 »
Mieliście może takie sytuacje że jakaś grupka podpitych typków Was zaczepiła? Napad itd ?
Nie obawiam się bardzo o siebie tylko o dziewczynę z którą jadę.
Żadne takie sytuacje nie miały miejsca (jeśli zaczepiają to trzeźwe Albańskie dzieci ;)). Jedyne co zauważyłem to dosyć dziwny styl jazdy kierowców w Czarnogórze - można się spodziewać wymijania w niewielkiej odległości i wyprzedzania na trzeciego. Pod tym samym względem w Albanii baardzo spokojnie, kultura jazdy na wysokim poziomie.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 8 Lip 2014, 12:14 »
post usunięty
« Ostatnia zmiana: 4 Lut 2017, 18:23 PABLO »

Offline Mężczyzna technik88

• Miasto: WAWA
  • Na forum od: 07.03.2014
« 8 Lip 2014, 14:39 »
Są mity że Albania nie należy do państw bezpiecznych więc zadałem pytanie. Takie same mity są o Białorusi i po powrocie totalnie zmieniłem zdanie.
Zbieram jak najwięcej informacji o tych państwach przed wyprawą.
Macie jakieś rady,  porady , sugestie piszcie otwarcie.
Będę wdzięczny.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Ja się jakoś niezbyt bezpiecznie czułem w Albanii. Strasznie ciekawscy ludzie wodzący cały czas za Tobą spojrzeniem, 2-3 krotne zaczepne rzucanie kamieniami przez jakichś nastolatków...
Ale okolice ładne i na pewno warto zahaczyć ;)

Do Czarnogóry wjechałem z Albanii i czułem się tam jak w domu ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
w zeszle wakacje zjechaliśmy całą Czarnogórę z dzieciakami - nie na rowerach niestety- niemniej noc w noc spaliśmy w namiocie, dzień w dzień szwendaliśmy się po bardziej lub mniej uczęszczanych miejscach i żadnych nieprzyjemności nie mieliśmy

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Ja się jakoś niezbyt bezpiecznie czułem w Albanii. Strasznie ciekawscy ludzie wodzący cały czas za Tobą spojrzeniem, 2-3 krotne zaczepne rzucanie kamieniami przez jakichś nastolatków...
Wilk też o tym wspominał. Po sprawdzeniu w google można się dowiedzieć, że to taki ich sport narodowy (rzucają też w pociągi :P). Prawdopodobnie dotyczy to mniej zamieszkałych regionów. Osobiście mimo tego, że byłem w Albanii cztery razy (raz na rowerze), ze zjawiskiem się nie spotkałem.

Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum