Autor Wątek: Damskie SPD  (Przeczytany 4123 razy)

Offline Mężczyzna wikrap1

• Miasto: łódź
  • Na forum od: 03.02.2013
    • Wyprawy młodej pary
Odp: Damskie SPD
« 14 Lip 2014, 11:11 »
Ale gdyby ktoś to trzymał, to byłby monopolistą na całą Polskę i mógłby dyktować ceny w pewnym stopniu ;) Podobno wolny rynek nie znosi próżni. A jednak.

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
« 14 Lip 2014, 12:06 »
Też mi opłacalna sprawa - trzymać ileś par butów w rozmiarze niechodliwym (razy kilka, może i kilkanaście modeli), bo być może ktoś się zorientuje że je mam i którąś ode mnie kupi. To już lepiej powierzchnię przeznaczyć pod coś, co na pewno przyniesie zysk.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Kobieta mzewa

• Moutain Flyer
  • Miasto: Kędzierzyn-Koźle
  • Na forum od: 29.07.2014
    • moje forum miejskie
« 1 Sie 2014, 08:29 »
Jestem w posiadaniu 3 par butów Shimano w modelach mtb /jedne moje ;-)/

Damskie w rozmiarach 36 i 37 w porównaniu do innych firm są nienaturalnie szerokie, ale za to niezmiernie wygodne w dłuższych trasach, np cały dzień w butach, natomiast męski model w rozmiarze 45 jest zdecydowanie za wąski i po zawiązaniu sznurówek na fest - drętwieją stopy.

• Wyprawy młodej pary
« 2 Sie 2014, 23:51 »
Co do 45 męskich o których piszesz, to właśnie shimano sznurowane chyba mają to do siebie, że są mocniej wyściełane i przez to węższe. Miałem 44 wiązane i były dość dopasowane. Kupiłem 45 licząc, że stopa mi urośnie jeszcze.. Nie urosła. I teraz mam 43 :o

Za sugestią lubej, napisałem maila do większości sklepów internetowych, które znam.

Pomyślnie odpowiedział jeden - bikecenter.pl U ich dystrybutora były WM63 r.43, ale tylko czarne. Wziąłem.

Pasują idealnie (albo panna nie chce robić przykrości i bardzo kocha). Są minimalnie węższe od męskich. Męskie marszczyły się przy dociągnięciu pasków - te pasują dobrze. :) Damskie majchą też grubsze "poduszeczki" tzn więcej miękkiej wyściułki. Nad językiem np.

Offline Kobieta Kmm

• Miasto: Kępno
  • Na forum od: 07.08.2014
    • Moja strona internetowa
« 7 Sie 2014, 12:59 »
Co to za różnica damskie, czy męski? Teraz króluje unisex. Ważne, żeby pasowały i były wygodne. ; )

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 8 Sie 2014, 08:34 »
Teraz króluje unisex.

Mówi się "dżęder" ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

• Wyprawy młodej pary
« 14 Sie 2014, 09:02 »
Tak. Rockridery w miarę pasowały, ale były za szerokie w czubku i marszczyły się mocno po dociągnięciu, że materiał wbijał się w nogę.

A w siemano damskie są węższe i mają więcej miękkiego, ot taka różnica sh-m i sh-wm

Offline Kobieta agasob

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 24.07.2013
« 14 Sie 2014, 13:25 »
Ja mam bardzo wąską stopę i o dziwo jeżdżę w męskich Shimano - sama jestem zaskoczona ;)
ale idealnie pasują mi stopę (model XC30).
A na co dzień ZAWSZE mam problem z kupnem buta, który nie będzie wyglądał jak kapeć na mojej stopie ;)

Damskich nawet nie mierzyłam, bo wówczas jak kupowałam SPD to w żadnym sklepie takich nie mieli (poza bodajże jednym modelem).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum