Autor Wątek: W środku wakacji...wspomnienie minionych - PODRÓŻ POŚLUBNA ROWERAMI DO WŁOCH :)  (Przeczytany 2733 razy)

Offline Mężczyzna Andy

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 20.02.2011
Jakoś zawsze nie było "mocy sprawczych", tudzież występowały różne "trudności obiektywne", np. brak sznura do snopowiązałek ;P;P
A tak na serio, to po ponad roku od ostatniego zajrzenia na Forum, w końcu zebrałem się w sobie, żeby się podzielić wrażeniami i krótką relacją z naszej podróży poślubnej do Włoch, jaką moja żona Gosia i ja odbyliśmy w zeszłym roku w lipcu.
Ogółem:
- 1350 km (powrót by car),
- rowery: Surly Long Haul Trucker [osprzęt XT-XTR-Ultegra-105, z amortyzatorem Rock Shox Pilot SL i na cantilever'ach:)  oraz piękny Author Zenith SL mojej żonci]
- sakwy: jak widać na zdjęciach
- najważniejsze zwiedzone (a nie tylko odwiedzone) miasta: Żilina, Bratysława, Graz, Klagenfurt, Wenecja, Triest
- noclegi: namiot
- awarie: 2x dętka i stanowczo ZBYT WIELE x szprychy (dlatego odradzam Sapim Laser)

Dla ciekawych trochę dłuższej relacji oraz fotek - załączam dwa linki:

http://tychy.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1920515,podroz-poslubna-na-rowerach-do-wloch-dziennik-nowozencow,id,t.html#ff4a538f18434f36,1,3,8

http://tychy.naszemiasto.pl/artykul/galeria/podroz-poslubna-na-rowerach-do-wloch-dziennik-pobytu-we,1934396,t,id.html

Miłego oglądania:)
Mamy nadzieję, że może nasz pomysł zainspiruje jakąś parę do podobnego wyczynu :)
G&A
Wherever I may roam

Offline Mężczyzna hongi

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 26.01.2014
Syn,pański uczeń zresztą  ;) (pozdrowienia od Jakuba) mówił mi już o tej podróży w ubiegłym roku.Znakomity pomysł na podróż poślubną,Wenecja wręcz idealnie,gratulacje jestem pod wrażeniem,pozdrawiam.

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Bardzo fajnie i we dwójkę czyli to, co lubię najbardziej. Nie wiem tylko po co wam ten szumek medialny, ale oczywiście każdy ma w tym temacie inaczej. My mieliśmy harcerski ślub i gości w pięknych sukniach nocujących na kanadyjkach, więc mam spaczone pojęcie o sprawie. Niemniej jednak gratuluję wspólnego wypadu i czekam na dalsze relacje. No i rzecz jasna - wszytskiego najlepszego na nowej drodze!
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Tagi: włochy czechy austria 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum