Autor Wątek: Kujawy  (Przeczytany 4624 razy)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
Kujawy
« 24 Maj 2009, 01:29 »
Tydzień wolnego trzeba jakoś wykorzystać! Ruszam na podbój krzyżackich twierdz! :)

Kiedy zaczynam - nie wiem :P Zapewne pon/wt. Czekam na oddanie roweru z serwisu, założę tylko lowridera, mocowanie na lampki i lusterko i w drogę!
Pierwszego dnia jadę w okolice Inowrocławia, zwiedzając po drodze romańskie kościółki, dalej Gniezno,a na następny dzień do Poznania na pokaz Roberta. Jeśli nie wyruszę wcześnie w pon. pojadę prosto do Poznania.
Trzeci dzień gnam do Bydgoszczy.
Czwartego zaczyna się: Chełmno, Grudziądz, Starogard Gdański - masa ale to MASA zabytków! Kolejny dzień trochę spokojniejszy - ochłonąć będzie trzeba (teraz spoglądając na mapę postanowiłem darować sobie Iławę i znajdujący się w pobliżu zamek Szymbark), a w sobotę do Torunia po drodze wjeżdżając do Radzynia Chełmińskiego, zamku w Golubiu - Dobrzyniu czy Chełmży. Ostatni dzień to powrót do domu najszybszą trasą.
Trasa wyniesie ok. 850km (ewentualnie mniej jeśli pojadę prosto do Poznania omijając Gniezno), będę musiał się sprężać i pilnować by nie zasiedzieć się za długo w jednym miejscu, gdyż czasy za dużo nie ma, a atrakcji po drodze ogrom.

Trasa wycieczki:
http://maps.google.com/maps/ms?hl=pl&ie=UTF8&msa=0&msid=111616366694297957795.00046a9bf9a3234f2d571&ll=53.504384,19.242554&spn=1.476773,3.537598&z=8

troszkę mi się nie podoba że będę musiał się śpieszyć - jest to lekko stresujące, a nie chce nic odkładać, gdyż chce nadrobić ubiegłoroczne zaległości  :roll:

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Kujawy
« 24 Maj 2009, 01:46 »
o! do Poznania na spotkanie ze Sławnym Pisarzem :-D
… why so serious ?

Offline Kobieta Natalia

• Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 27.01.2008
    • http://www.na-azymut.pl
Kujawy
« 24 Maj 2009, 01:49 »
a później do Bydgoszczy na następne?  :D  ;)
<<Fais de ta vie un rêve et de ce rêve une réalité>> Antoine de Saint-Exupéry

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
Kujawy
« 24 Maj 2009, 01:58 »
to już nawet nie fanklub :-)
to już sekta niemalże jakaś ...

ciekawe dokąd nas to zaprowadzi ;-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna Robert

Kujawy
« 24 Maj 2009, 02:13 »
ku Słońcu? ;)

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
    • Robb Maciąg
Kujawy
« 24 Maj 2009, 02:26 »
więc jednak sekta  :wink:

żebyście się tylko nie rozczarowali ...
… why so serious ?

Offline JD

• Miasto: Ząbki
  • Na forum od: 03.04.2009
Cytat: "vagabond"
Tydzień wolnego trzeba jakoś wykorzystać! Ruszam na podbój krzyżackich twierdz! :)

Cytat: "robb"
do Poznania na spotkanie ze Sławnym Pisarzem :-D

To w poznaniu też byli Krzyżacy?  :shock:  :mrgreen:

Jarek

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Kujawy
« 24 Maj 2009, 09:57 »
czego to się człowiek dowie dzięki forum.....  :roll:  połamania dentek.....  :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline #:-) gps

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 07.09.2006
Kujawy
« 26 Maj 2009, 22:38 »
Brawo Vagabond! Oto słuszne podejście do życia, zamiast siedzieć przed kompem w chwilach wolnych, hajda na rower! Będę Cię śledził smsowo i telefonicznie :-). Czym się.
#:-)
gps
#:-) gps

bogdanek3

• Gość
Kujawy
« 28 Maj 2009, 21:41 »
Witam
Jako rodowity Grudziądzanin, mieszkający w Toruniu a pracujący na terenie Chełmna Chełmży i Bydgoszczy polecam polecam polecam :)
Może trochę łatwiej mi pisać bo znam wszystkie szlaki rowerowe tych okolic na pamięć i są po prostu cudowne. Pewnie z racji nie znania terenu aż po tak nieznanych trasach nie będziesz jeździł ale kto wie. Z Bydgoszczy do Torunia jest fenomenalny niebieski szlak po takich terenach, że ho ho. Jeśli trafisz na takie mieściny jak Ostromecko, Starogród, Kałdus, Mirakowo, Bolumin to nie zastanawiaj się tylko skręcaj :) Jednym słowem zapraszamy na Kujawy :) miłego...

Offline Kobieta Natalia

Kujawy
« 31 Maj 2009, 22:47 »
vagabond,  widzę , że już wróciłeś :) i jak było? Napisz coś, czemu sie jeszcze nie chwalisz? :)

Offline Mężczyzna Robert

Kujawy
« 31 Maj 2009, 23:46 »
wróciłem
na razie milczę - z czasem coś więcej napiszę i wrzucę zdjęcia - tak miałem aparat i... używałem go!  :shock:   :mrgreen:

wstępnie wyjazd udany, spotkałem multum fajnych ludzi (Poznań, Bydgoszcz, na trasie mi. pana Władysława z Gliwic który turystycznie jeździ na rowerze od 50 lat!), za to powoli nudzi mnie zwiedzanie i jazda od zamku do kościółka (gotyk - bleeee ;) ), muszę zmienić styl jazdy na wyprawach i wycieczkach. Pogoda nie dopisała, Wisła sobie ze mnie brutalnie zadrwiła, tylko raz spałem w namiocie (2x na świetlicy pod Grudziądzem, raz na strychu)

Natalia jest z Nami na forum grubo ponad rok, a nie 2 miesiące (nadal nie wiem skąd Ci to do głowy przyszło?)! :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
Kujawy
« 1 Cze 2009, 14:21 »
co rozumiesz przez zmianę stylu jazdy? tzn więcej kilometrów - mniej zwiedzania? :)
dawaj fotki! :P
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta Natalia

Kujawy
« 1 Cze 2009, 15:43 »
Cytat: "vagabond"

Natalia jest z Nami na forum grubo ponad rok, a nie 2 miesiące (nadal nie wiem skąd Ci to do głowy przyszło?)! :D

Oj chciałabym vagabond :) , ale to niemożliwe. Coś sie tutaj zdecydowanie pokićkało w tych datach :) jestem zreszta przekonana ze przed wyjazdem do Norwegii mnie tu jeszcze nie było. Zresztą popatrz :http://www.podrozerowerowe.info/viewtopic.php?t=783
I żeby nie było , przywitałam sie zaraz po zalogowaniu :)
Moze nie sa to dwa miesiące, ale do roku to mi jeszcze daleko :)
Czekam na fotki :) Zwłaszcza te z balkonu Stopy ;)

Offline Mężczyzna Robert

Kujawy
« 2 Cze 2009, 00:59 »
co rozumiesz przez zmianę stylu jazdy? tzn więcej kilometrów - mniej zwiedzania? :)

może inaczej - zmienić priorytety, zwiedzanie już nudne się robi, mam taki posmak kolonii - jazda - miasteczko - zwiedzanie - jazda... i tak w kółko, znacznie ciekawsze są spotkania z ludźmi na drodze, ale tego się zaplanować nie da...

Cytat: "Natalia"
Czekam na fotki :) Zwłaszcza te z balkonu Stopy ;)

z fotkami będzie ciężko :( komputer jest w nie najlepszym stanie (uruchomienie zajmuje ponad 15 min.) zanim przemieli zdjęcie, że o łączeniu panoram nie wspomnę...
Zdjęcia z balkonu Jacka nie wyszły - aparat zarejestrował tylko jedną ledwo widoczną niteczkę błyskawicy, może gdyby błyskało bliżej lepiej byłoby to widać na zdjęciach

czwartek mam wolny - coś zadziałam, sypnie się węglem do PieCa to i zdjęcia do netu trafią :)

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum