Autor Wątek: Rowerowe Jamboree - sztafeta do Japonii  (Przeczytany 2327 razy)

Opis: Polscy harcerze przejadą 12.000 km

Offline Mężczyzna King

• Marzyciel
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 16.03.2012
    • Zalążek bloga
Stowarzyszenie Afryka Nowaka wspolorganizuje ciekawy projekt.

Co 4 lata, gdzieś na świecie odbywa się Jamboree - dziesiątki tysięcy skautów z całego świata spotyka się w jednym miejscu, by przez niecałe 2 tygodnie poznawać się, bawić i pracować na gigantycznym obozie.
W 2015 roku Jambo odbędzie się w Japonii, a wspomniany przeze mnie projekt zakłada dojazd na miejsce polskich harcerzy na rowerach, w sztafecie.

Jeśli ktoś jest zainteresowany projektem, odsyłam na stronę www.rowerowejamboree.pl

Tak chciałem się tylko podzielić ciekawostką ;)
fb.com/ZaHoryzont         <-----   ;)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
Nie wiem jak to wygląda w polskim kontyngencie, ale w irlandzkim udział w Jamboree kosztuje 2000 euro. Absolutnie nie do przeskoczenia dla wielu osób. Zabawa jest świetna, wielu moich znajomych było w Szwecji. Zazdroszczę, ale do Japonii raczej nie damy rady :(  Może Stany za 5 lat, tylko wszyscy chętni muszą zacząć zarabiać drużynowo kilka lat wcześniej.
To, co podesłałeś, to sztafeta. Też fajne. Mieliśmy zamiar z Arkiem polecieć do Japonii, a po Jamboree pojeździć tam na rowerze, ale już teraz niestety wiem, że nie damy rady zrealizować tego planu.
Wybierasz sie, King?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna King

• Marzyciel
  • Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 16.03.2012
    • Zalążek bloga
Byłem w Szwecji rowerem, niestety tylko w dniu odwiedzin ale było to dla mnie coś nieziemskiego. Odrazu zdecydowałem że wybieram się do Japonii ;) Przez 2 lata sledzilem strony internetowe wosmu i zhpu, nie zaglądałem tylko przez jakies 2-3 miesiące i było po rekrutacji :/ Wyjazd z ZHP to tez okolo 8 tysięcy złoty...

W kwestii sztafety, od dawna marzylo mi się dojechanie do Japonii o własnych siłach, i szczerze, gdyby nie fakt że czeka mnie operacja, rozwazalbym odlozenie studiów o rok, zarobkowy wyjazd do Norwegii i udział we wszystkich etapach  ;D

Tak serio, to rozważam udział w ostatnim etapie, głównie aby wejść na Jambo na dzień,  dwa, bo ma być taka możliwość. Trasa mało ciekawa, w zestawieniu ze wcześniejszą Azją Centralną ale i tak myślę że swietna przygoda. Także zobaczymy ;)
fb.com/ZaHoryzont         <-----   ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum