Tylko to nas niewiele interesuje, bo mieszkamy w Europie, nie USA, a sprowadzanie rzeczy z USA to duże koszta i ryzyko 35% opłat celnych.
23% to sam VAT, do tego cło i jeszcze chyba akcyza i w sumie wychodzi to bodajże 33 czy 35%, tyle przynajmniej było ze 2-3 lata temu jak mi dokosili. I do tego te 35% płacisz nie tylko od ceny zakupów, ale tez od wysyłki, która i 50 USD kosztować potrafi.
półprzezroczysty materiał - to są ewidentne minusy tego sprzętu
Co tak wielce poprawił do starszej wersji HP?
Po co producenci w kółko lajtują te namioty?
Rzeczywiście epokowe zmiany
którzy sprzęt kupują za własne pieniądze
To jest minus dla mnóstwa osób. Jak jedziesz sam czy z żoną - to możesz to mieć gdzieś. Ale jak jedziesz w większym towarzystwie czy nocujesz na kempingach - to już duży minus. W namiocie się przebieramy, czasem obmywamy itd. a przezroczysty tropik zmniejsza naszą prywatność.
Choć myślę, że już powoli dochodzimy do ściany, stąd takie pomysły jak te przezroczyste tropiki czy szpilki, które po dwóch użyciach można wyrzucić, poniżej 1kg to już bardzo ciężko o wygodny namiot.
Chyba już trochę popłynełaś z tymi klikudziesięcioma. Za często to na wyprawy (ja kojarzę 3) i wyjazdy nie jeździsz - to aż kilkadziesiąt kempingów uzbierałaś?