..bo mam jeszcze chwile na odwołanie zamówienia...
... MSR Papa Hubba NX 4 waży 2,97 kg (całość, ale bez dodatkowej podłogi, którą trzeba dokupić jeżeli jest potrzebna), starszy MSR Elixir 4 waży 4,3 kg (całość), jednak waga ta uwzględnia podłogę (wliczoną w cenę), bez dodatkowej podłogi jest to już 3,6 kg więc różnica to około 0,6 kg co przy różnicy cenowej wynoszącej 100% jest niedużym wyrzeczeniem...
...W sierpniu pojechaliśmy testowo na mazury pod nasz stary dwuosobowy namiot o wymiarach 120 cm na 200 cm i spaliśmy tam we czwórkę (chociaż bez większych bagaży). Na wiosnę spodziewamy się trzeciego dziecka więc będzie nas piątka, ale skoro w 4 osoby zmieściliśmy się w 120 cm szerokości w 5 osób zmieścimy się w 223 cm, które oferuje MSR Elixir 4...
To może lepiej kupić namiot 3 osobowy, np. Elixir 3 lub Mutha Hubba NX.Ja w obu w/w sypiam w składzie 2+2 (dwie osoby dorosłe i dwoje nastolatków). Mutha Hubba NX sprawia w tej kombinacji wrażenie bardzo obszernego namiotu.PABLO
Tyle, że ja namiot używam w zasadzie tylko do spania. Luksus i wygoda jest u mnie na dalekim miejscu pośród parametrów wyboru.PABLO
Pablo, przez chwilę pomyślałem o 3 osobowym namiocie, jednak żona obstawia 4 osobowy
Gerwazy, o co chodzi z kozą?
Ty się idealnie wpasowałeś w kwotę, nie ja.Bardzo jestem ciekawy (i pewnie prędko nie przestanę) jak się sprawa skończy. Byłbym wdzięczny za powrót do tematu po zakupach i zważeniu wszystkiego oraz napisanie czy ostatecznie udało się za te trzy setki kupić coś, co zwiększyło komfort, bezpieczeństwo albo zmniejszyło wagę.