Autor Wątek: Kompana na 400 km w 24h z Żyrardowa lub W-wy, 2 sierpnia  (Przeczytany 2269 razy)

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
Myślę, że Werrona nie bedzie planowała "nocnika". Jednak we wrześniu przy tak długiej trasie jazdy częściowo po zmroku (lub przed świtem) raczej nie da się uniknąć.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

Offline Kobieta Werrona

• Miasto: Żyrardów
  • Na forum od: 01.04.2014
    • Wrona bez ogona
hm, założeniem jest przejechać w 24 h ten dystans. Ruszamy o świcie i nie ma bata, w nocy też trzeba sobie pojechać. No chyba że ktoś ma mięśnie jak wielkie balony, to dojedzie za dnia. Ja w każdym razie mam normalne nóżki :)

Offline Kobieta Kot

Ruszyć można trochę przed świtem nawet. Tak około godziny 4:00 rano np. Ja też mam zupełnie normalnme nogi, żadne tam wielkie, mięsiste balony  :D . Jeżdżę zupełnie zwyczajnie. Przy jeździe w 2 lub kilka osób obrócimy to ze spokojem poniżej doby.
www.kot.bikestats.pl

Offline Kobieta Werrona

• Wrona bez ogona
Też tak myślę. Ja ostatnio 300 km robiłam, ale w pętli (połowa pod wiatr) i z kolegą bez kondycji, którego trochę ciągnęłam i czekałam na wszystkich podjazdach. I 18 godzin nam to zajęło, łącznie z knajpą, malinami w polu, jagodami w lesie i piaszczystymi drogami od czasu do czasu :). Czyli tak spacerowo-podróżniczo.
Wiec myślę, że teraz to ze 20 h. Czyli do północy. A jak będziemy dalej w noc jechać to też nic się przecież nie stanie -przygoda :).
Kot- myślę że możemy przyjmować mężczyzn do załogi. No chyba, że będą chcieli nasz puszczać przodem ;)

Offline Kobieta Kot

Optymalnym dniem na wyjazd będzie sobota. Skoro mamy jechać nad morze, to ułóż trasę jakimiś spokojnymi szosami (ale bez terenu, bo ja pojadę na przełajówce z szosowymi oponami). Termin wyjazdu uzależnimy od pogody (wiatru). Do jakiej miejscowości jedziemy? Fajnie by było wybrać takie miejsce, aby móc z niego w niedzielę wrócić do domu koleją. 

Kot- myślę że możemy przyjmować mężczyzn do załogi. No chyba, że będą chcieli nasz puszczać przodem ;)

To dobry pomysł. Jak znajdzie się jeden / dwóch co potrafią równym tempem, bez szarpanek pociągnąć nas, to będziemy miały piękny, długi i lekki lot  :D.
www.kot.bikestats.pl

Offline Mężczyzna Hipek

• Użytkownik forum
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 18.08.2011
    • Hipcia i Hipek
Dajcie znać jak bedziecie jechać, może i my się wtedy wybierzemy.
martwawiewiórka [14:51]: sól kolarstwa, co to takiego?
Elizium [14:52]: spacer z rowerem po górach

Mijah: (...)przy okazji dowiedziałem się czegoś co zmieni moje życie. Oznaczenie podjazdu HC to nie hardcore, tylko hors catégorie.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Jeszcze nie wiem, w który weekend na początku września pojadę w Tatry, ale gdyby wypadło to na inny termin niż wasz wyjazd, to też wstępnie się piszę. Postaram się, żebyście nie musiały mnie holować ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta Werrona

• Wrona bez ogona
Elizium - Ty zajmiesz się więc oprawą muzyczną :D. Ja tymczasem rzucam hasło: "To the Hell ", czyli w wolnym tłumaczeniu "na Hel" ;)
Hipek 99 - Termin uzależniamy od wiatru - pierwsza sobota  września z wiatrem halnym :). Mam nadzieję, że będziecie wtedy wolni.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Mam śpiewać? Od śpiewania jest Robert! Śpiewał nam całą drogę na Maraton Podróżnika, normalnie się mu usta nie zamykały ;D
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta Werrona

• Wrona bez ogona
Elizium -możesz śpiewać, możesz też tańczyć. Generalnie powierzam Ci stanowisko Kaowca. 

Offline Kobieta Kot

Ja tymczasem rzucam hasło: "To the Hell ", czyli w wolnym tłumaczeniu "na Hel" ;)

Skoro Hel, to tym lepiej, że pojedziemy poza sezonem. Tam jest przecież tylko jedna droga i w sierpniu jazda półwyspem by była koszmarkiem. Byłam tam kiedyś rowerem po którymś z Harpaganów - poza sezonem jest bardzo przyjemnie  :).
www.kot.bikestats.pl

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Mężczyzna chesteroni

• Miasto: Toruń
  • Na forum od: 14.07.2012
Skoczcie sobie do Krynicy Morskiej - ominiecie duże miasta a powrót pociągiem z Elbląga (a może jest gdzieś bliżej?) wydaje się całkiem wykonalny.

Offline Kobieta Agnieszka

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 11.04.2013
z Helu jest problem z powrotem z rowerem pociągiem.
Ja w zeszłym roku miałam ogromny problem, żeby kupić tam bilet na rower.
Liczone od: maj 2013

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Na pewno w zeszłym roku był problem z biletami na pociąg, bo w ogóle nie kursowały z powodu remontu torowiska. Remont zakończył się i z dniem 15 czerwca rozpoczęły kursowanie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum