Autor Wątek: Kompana na 400 km w 24h z Żyrardowa lub W-wy, 2 sierpnia  (Przeczytany 2267 razy)

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
Wrzesień, to chyba po sezonie? Może będzie łatwiej? Ewentualnie zostaje rejs statkiem do Gdańska / Sopotu lub z Jastarni do Gdyni.
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Kobieta Werrona

• Miasto: Żyrardów
  • Na forum od: 01.04.2014
    • Wrona bez ogona
No to wznawiam temat po wakacjach. Zainteresowani - co myślicie o najbliższym weekendzie?

Offline Kobieta Kot

• Miasto: Blisko Poznania
  • Na forum od: 29.08.2013
Cześć,
w najbliższy weekend raczej nie dam rady. Po BBT mam kontuzję dłoni (zdrętwiałe palce) i obawiam się, że tak długą trasą mogę je do reszty załatwić. Trudno mi w tym momencie powiedzieć jak będę wyglądała np. w weekend za dwa tygodnie (13-14 wrz.). Wszystko zależeć będzie od tego, czy z dłonią mi się poprawi. Obecnie jeżdżę rowerem tylko do pracy. I już mnie nosi - mam ogromną ochotę na coś dłuższego.
Ég hjóla oftast nær í vinnua.
www.kot.bikestats.pl

• Użytkownik forum
Najbliższy weekend odpada, zabieram rodzinkę w Dolinę Baryczy, bo czytałem swego czasu całkiem fajny artykuł w Rowertourze :D

Następny weekend - nie wiem - zależy kiedy wrócę z pracy z wyjazdu. Zrobiło się ciężko, bo potem festiwal chopinowski, a potem zajdlerowski... :(
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Werrona

• Wrona bez ogona
o rany, jutro muszę do 17.30 pracować...możemy nieco później?

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wiadomość usunięta.

Offline Kobieta Werrona

• Wrona bez ogona
nic nie mogę zrobić :(. Szkoda..

RDK

• Gość
W sobotę planuję taką trasę .

Jeśli samemu pewnie w 2-3 dni, ale jeśli się sprężyć to z wiatrem na zachód, nie będzie problemów.  ;) Od Kutna trasa jest gminnie zoptymalizowana, będę tylko sprawdzał jeszcze jak wygląda nawierzchnia by nanieść poprawki.

Offline Kobieta Werrona

• Wrona bez ogona
Wygląda to fajnie. Ale jak wrócić? Ja muszę sprawnie wrócić pociągiem do domu.

Offline Mężczyzna pff

• Miasto:
  • Na forum od: 10.01.2013
W sobotę planuję taką trasę .

Jeśli samemu pewnie w 2-3 dni, ale jeśli się sprężyć to z wiatrem na zachód, nie będzie problemów.  ;) Od Kutna trasa jest gminnie zoptymalizowana, będę tylko sprawdzał jeszcze jak wygląda nawierzchnia by nanieść poprawki.
Odradzam obwodnicę Kórnika na drodze 434, długa prosta bez pobocza i skrzyżowań i kierowcy dostają małpiego rozumu. Dwóch kolarzy dostawczak zgarnął tuż po otwarciu. Lepiej przez Bnin.
Widzę omijasz Manieczki, choć lokal i tak już na sprzedaż :)

• Użytkownik forum

Odradzam obwodnicę Kórnika na drodze 434, długa prosta bez pobocza i skrzyżowań i kierowcy dostają małpiego rozumu. Dwóch kolarzy dostawczak zgarnął tuż po otwarciu. Lepiej przez Bnin.
Widzę omijasz Manieczki, choć lokal i tak już na sprzedaż :)

Jak mogę zasugerować, to:
a) zdecydowanie popieram zdanie CRLa. Obwodnica mojej wsi to paskudna trasa dla rowerzystów, jeżdżę tamtędy w ostateczności.
b) trasa z Kórnika na Śrem (droga 434) jest tak samo nieprzyjemna. Spory ruch, wąsko, ograniczenia, których nikt nie przestrzega. Można jechać, ale tylko po to by jak najszybciej przejechać.

Wnioski:

Pojechałbym przez Kórnik (przez miasto) i Bnin, przeciąłbym trasę 434 i dalej grzałbym na Radzewo - Trzykolne Młyny - Czmoniec - jedziesz wówczas do Śremu wzdłuż Warty. Ładniejsze widoki, mniejszy ruch, a jak w Trzykolnych Młynach pojedziesz 1 km w kierunku na Mosinę, a potem zawrócisz, to zaliczysz dodatkową gminę (jeśli Ci na tym zależy).

Tu masz ślad: http://ridewithgps.com/routes/5900481

Oczywiście nic za darmo. Trasa 434 którą odradzam ma zdecydowanie lepszą nawierzchnię, niż ta, którą doradzam. Coś za coś. To z mojego fyrtla. Ciut wcześniej zaś... (pisać?)

Z Miłosławia pojechałbym na Czeszewo - Orzechowo - Witowo - Krzykosy. Przecinasz wtedy DK15, bo ten odcinek, którym chcesz jechać też przyjemny nie jest. Grzeją tamtędy kierowcy, którzy wcześniej wystali się w korku na remontowanym moście w Nowym Mieście i teraz im się cholernie śpieszy. Zamiast tego praktycznie nie nadkładając drogi masz dobrą drogę lokalną. Jednak... gdybym ja miał jechać, pojechałbym jeszcze inaczej, czyli tak:

http://ridewithgps.com/routes/5900590

Przeprawiłbym się promem na drugą stronę Warty i w ten sposób zaliczyłbym dwie dodatkowe gminy: Żerków i Nowe Miasto nad Wartą.

Żałuję, że to teraz. Gdybyś jechał za tydzień, jestem na miejscu.
Absurdalny Eli

Offline Kobieta Werrona

• Wrona bez ogona
Elizium- za tydzień masz nas na kawie :). Większy jakiś skład skołuję, więc kup całą paczkę ;)

• Użytkownik forum
Elizium- za tydzień masz nas na kawie :). Większy jakiś skład skołuję, więc kup całą paczkę ;)

t=16

;D
Absurdalny Eli

RDK

• Gość
Wrócić można Pociągiem z Poznania. Ewentualnie, jeśliby były problemy na trasie, to dość blisko jest linia kolejowa. Września, Konin, Kutno i Koło, to miejsca gdzie złapie się prawie każdy pociąg z tej relacji. :)

Co do gmin, to wszelkie niezaliczone tam przeze mnie, już na tej trasie się znajdują. Mosinę mam od roku a pozostałe trochę dłużej ;)

Tak czy siak, jadę z sakwami bo ten przejazd to tylko początek wyprawy ;)
« Ostatnia zmiana: 5 Wrz 2014, 00:58 RDK »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum